Wat zijn Virtual Financial Advisors?

Naarmate de samenleving steeds meer afhankelijk van het internet, zijn meer mensen online uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Het internet is een handige manier voorzien voor mensen aan de bank, winkel en zelfs werken vanuit het comfort van hun eigen huis. Sommige financiële adviseurs zijn te profiteren van deze trend en beginnen om hun diensten aan te bieden door middel van een vergoeding op basis van virtuele financiële advisering service.

Virtual Financial Advisors

Virtual financieel adviseurs bieden hun diensten aan klanten op het internet. Zij bieden investment management services, inkomstenbelasting voorbereiding en estate planning. Een financieel adviseur moet een Series 65-licentie om advies te geven aan het publiek vast te houden. Virtual adviseurs gebruik maken van video-streaming-technologie en document kijkers om bijeenkomsten met klanten van overal in de wereld te houden. Dit type van het adviseren is populair geworden met technologisch onderlegde klanten die op zoek zijn naar flexibiliteit in een adviseur. Virtual financieel adviseurs reclame voor hun diensten in de gehele internet met behulp van een verscheidenheid aan middelen. Populaire methoden zijn financieel advies blogs, podcasts, YouTube, Facebook Inc. (NASDAQ: FB) en Twitter Inc. (NYSE: Twtr). Deze methoden staan ​​financiële adviseurs om klanten aan te trekken door te laten de klanten krijgen om hun advisering stijl kennen, en zelfs te achterhalen sommige van hun advies, alvorens te beslissen om te plegen.

voordelen

De belangrijkste voordelen van virtuele financiële adviseren zijn de flexibiliteit en het gemak die de dienst aanbiedt. Met de traditionele financiële advisering, klanten en adviseurs moeten een vergadering tijd te coördineren, met één of beide partijen hebben om een ​​bepaalde afstand te reizen. Als een klant maakt gebruik van een virtuele financieel adviseur, is er geen reizen vereist en een vergadering kan worden uitgevoerd door middel van videoconferencing op elk moment en op elke locatie tijdens de dag. Dit is aantrekkelijk voor klanten die regelmatig te reizen, en niet alleen zakenmannen en -vrouwen. Cliënten die kijken uit naar pensioen vaak tijd door te brengen een bezoek aan familie en breng seizoenen in verschillende klimaten. Virtual financiële advisering biedt deze klanten het comfort te weten dat ze altijd hun adviseur kan bereiken en ontvangen investment management advies wanneer ze dat willen.

nadelen

Een belangrijke vaardigheid voor financiële adviseurs is de mogelijkheid om hun cliënt te lezen. Zij moeten in staat zijn aan te voelen wanneer een cliënt is ongemakkelijk of zelfs liegen. Het vermogen om lichaamstaal te lezen is de sleutel. Virtual financiële advisering zelf niet gemakkelijk lenen voor deze vaardigheid. Wanneer een cliënt op een video-chat, meestal alleen zijn gezicht wordt gezien, zijn schudden voet of het friemelen zijn handen. De bespreking van het geld is altijd gevoelig, en onderwerpen als estate planning kan in het bijzonder moeilijk zijn. Wanneer een adviseur voelt ongemak, het is zijn cue om het onderwerp te veranderen of zelfs te benaderen het onderwerp vanuit een andere hoek. Het is uiterst moeilijk om dit te doen op een videochat wanneer deze nuances niet goed te zien. De andere nadeel van virtuele financiële adviseren is de mogelijkheid van een slechte verbinding. Voor klanten die een reis, met een duidelijk verband is niet altijd een garantie. Het is frustrerend om een ​​gesprek over videochat hebben wanneer het scherm bevriest of woorden worden overgeslagen.

Is Virtual Financieel advies voor u?

Virtual Financieel advies is niet voor iedereen, maar als technologische vooruitgang, zijn meer financieel adviseurs wenden zich tot het internet voor hun klanten. Als u vertrouwd met de technologie zijn en moeten de flexibiliteit en gemak dat dit biedt, zou dan virtueel Financieel advies voor u. Het is belangrijk voor klanten om een ​​verbinding met hun financiële adviseur voelen; Immers, uw geld is in handen van de adviseur. Soms is deze aansluiting kan alleen worden gemaakt in persoon, dat is niet iets dat virtuele financiële advisering kan bieden. Het is absoluut noodzakelijk voor u om een ​​financieel adviseur die past bij uw specifieke behoeften en is iemand met wie je je comfortabel kan zijn en eerlijk zijn uw persoonlijke gegevens te delen te zoeken.