Wat is een goede credit score?

Je hebt het allemaal gehoord voordat – je nodig hebt om te zorgen voor uw credit score. Maar wat is een overwinning als het gaat om uw credit score? Hoe weet je wanneer je score is een van de beste?

Eerst een paar feiten: Wanneer je de term credit score te horen, de meeste mensen verwijzen naar uw FICO score. Eigenlijk is het FICO scores. Je hebt drie afzonderlijke scores – een uit elk van de drie majorcredit rapportage bureaus op basis van de informatie die ze hebben op je.

Dit betekent dat uw FICO score van Equifax verschillen van uw Experian en TransUnion score, maar waarschijnlijk niet drastisch anders zou kunnen zijn. Als het is, zou je beter doen wat onderzoek.

Krijgen de hoogste score

De hoogst mogelijke score is 850, terwijl de laagste is 300. In werkelijkheid, het bereiken van een 850 waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Het zou een perfecte combinatie van vele factoren om er te komen. Voor meer informatie over deze, lees Wat zijn de beste manieren om mijn credit score snel weer op te bouwen?

Wat is het magische getal dat u de beste rente, betalingsvoorwaarden en perks die afkomstig zijn van wordt gerekend tot de beste van het beste te krijgen?

Volgens Anthony Sprauve, directeur van public relations bij FICO, als u een FICO score boven de 760, je gaat krijgen van de beste tarieven en mogelijkheden.

Hoe moeilijk is het om dat aantal te krijgen? Kijkend naar de gemiddelden, het is geen gemakkelijke taak. De gemiddelde credit score in Amerika ligt in de 670-739 range.

Als deze statistieken lijken een beetje deprimerend, maak je geen zorgen. Zelfs als u niet dat de felbegeerde nummer 760 te bereiken, het is niet zoals je moet contant te betalen alleen voor de rest van je leven.

Goede scores voor verschillende doeleinden

Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een huis te kopen, een score van 500 kom je in aanmerking voor een FHA lening. Echter, veel grote geldschieters vereisen een minimale score van 580 voor FHA leningen.

Conventionele hypotheken zijn hard met een score lager dan 620 te krijgen en een aantal geldschieters vereisen ten minste 700. Dit is de reden waarom de financiële goeroes adviseren mensen die willen een huis te kopen om niet te missen factuur betalingen of soms gedwongen zich met creditcards en andere leningen. Je gaat stellaire krediet nodig hebben om een ​​huiseigenaar in de meeste gevallen te worden.

Bedenk ook dat hoe beter uw credit score is, hoe lager de rente die u zult worden aangeboden en hoe minder je betaalt.

Overweeg een 30-jarige hypotheek van $ 200.000 tegen een vaste rente: Volgens een dataset, het verschil in de rente voor mensen met een 760 score ten opzichte van een 620 1,6% zou kunnen zijn. Dat is $ 68.000 verschil ten opzichte van de looptijd van de hypotheek.

Recente Q2 statistieken bleek dat de auto de pachters met een credit score van 720+ betaalde $ 6,304.40 minder op een vijf-jaar auto lening dan die met een credit scores in de 620-659 range. In beide gevallen, hoe hoger je score, hoe beter uw voorwaarden – en hoe minder je betaalt aan rente.

Het komt neer op

Als je niet goed over uw credit score voelt, zijn er manieren om het te verhogen. Lees beste manieren om uw credit score en 10 manieren om uw credit verslag voor tips Verbeter Repair. Begrijp echter dat je score is niet waarschijnlijk te snel te verbeteren.

Gezien redelijk veel succes met uw inkomen en gezondheid, het nemen van goede zorg van uw credit score is meestal gezond verstand: mensen niet schuldig te veel geld, betaal je rekeningen op tijd, en vallen niet voor elke kop die zegt: “We kunt uw credit score ‘s nachts te verbeteren. ”

Als je door een aantal slechte tijden, richten zich op wanneer je weer op de rails te krijgen en te volgen zo snel als je kunt.