Wat is een goede credit score Rating

Een goede credit score stelt u in staat om krediet te gemakkelijk te verwerven. De rente die ook in rekening worden gebracht, hangt af van een individu credit score. Met zo veel op het spel is het, maar natuurlijk voor een individu om nieuwsgierig om te weten wat er werkelijk wordt beschouwd als een goede credit score te zijn. Hier hebben we een credit score rating die is gebaseerd op de FICO schaal en een lijst van factoren die iemands credit score beïnvloeden.
Je bent waarschijnlijk bewust van het belang van het krediet in de financiële scenario van vandaag. Bijna elke financiële transactie die je onderneemt zal krediet te betrekken op een bepaalde manier. Hard, vloeibare contant geld is verouderd en de kredietwaardigheid is wat helpt kredietverstrekkers te beslissen hoeveel krediet uit te breiden en aan wie.

Deze realiteit heeft gebracht op de noodzaak van een algemeen aanvaarde en gestandaardiseerde wijze van evaluatie van de kredietwaardigheid van een persoon. De drie belangrijkste kredietbureaus – Experian, TransUnion en Equifax – dat credit scores te berekenen heeft een rating-systeem is ontwikkeld door FICO (Fair Isaac and Company), en op dit moment, dit is de algemeen aanvaarde meten van de kredietwaardigheid van een individu.

Score van het Krediet Ratings Explained

Credit rating scores onafhankelijk berekend door verschillende kredietverstrekkers. Sommige kredietverstrekkers kunnen ervoor kiezen om je ratings te berekenen op basis van hun eigen methoden, dus een goede score verschilt met elk van de kredietbureaus, is het onmogelijk om te voorzien in een rigide structuur, maar de FICO score die varieert tussen 300-850 alom wordt beschouwd als universeel acceptabel niveau.

credit ScoreRelevance
500 – 579Extremely slechte score. Gebruikmaakt van een lening zal bijna onmogelijk zijn, en zelfs als men erin slagen om, zal het bij een exorbitante rente.
580 – 619Poor score. U zal de lening te krijgen, maar tegen het hoogste tarief van belang.
620 – 659Average score. U zal de lening te krijgen, maar bij een relatief hoge rente.
660 – 699Above gemiddelde score. U krijgt de lening tegen een redelijke rente.
700 – 759Good score. Je zal gemakkelijk in slagen om een ​​lening te krijgen tegen een lage rente.
760 – 849Excellent score. U bent volledig kredietwaardig en zal de laagste rentevoet mogelijk te ontvangen.

Factoren Beschouwd voor credit score Ratings

Uw stem wordt een onafhankelijke entiteit te zijn en het is volledig verschillend van uw krediet geschiedenis of uw credit verslag. Dit zijn de verschillende factoren die een geldschieter in aanmerking kan nemen om uw credit score te berekenen. Betaling Geschiedenis: Je hele geschiedenis van de betalingen wordt bestudeerd en uw vermogen om leningen terug te betalen op het juiste moment wordt zorgvuldig geanalyseerd.
Bedragen Due: Uw betaling geschiedenis zou onvolledig zijn zonder het te vergelijken met het totale bedrag dat u verschuldigd bent te betalen.
Lengte van Credit Geschiedenis: Hoe meer hoeveelheid tijd die je hebt verlengd krediet aan, in het verleden, helpt bij het besluitvormingsproces voor het heden.
Soorten Credit: Dit is waar je kredietportefeuille en krediet mix in beeld komen. De meer divers je kredietportefeuille, hoe groter je score zijn.
Nieuwe Credit: Hoe groter de hoeveelheid nieuwe krediet die u verkrijgt in een korte tijd, hoe meer vermoeden u wekken. Dit zal een negatieve invloed hebben op uw credit score.
credit Report

Zoals eerder vermeld, uw credit verslag en de score zijn twee aparte entiteiten. Credit score ratings wordt altijd berekend op basis van uw credit verslag. Het krediet rapport is gewoon een record of een dagboek van je verleden transacties waarbij alle vormen van krediet. Je hele krediet geschiedenis wordt chronologisch worden vermeld in het kredietrapport.

Merk op dat het faillissement zal zichtbaar zijn op uw credit verslag voor een periode van tien jaar, en de meeste van de tijd, uw credit verslag bevat de details van de laatste zeven jaar. Elk van de drie kredietbureaus het bezit van een kopie van uw credit verslag en individueel af te leiden van uw credit score. Als gevolg hiervan kan drie afzonderlijke credit scores. Enkele van de details die gemakkelijk toegankelijk zijn op uw credit verslag gebieden volgt. Faillissement
Betalingsgeschiedenis
credit Vragen
credit Gebruik
Actuele credits Accounts
Wanneer u een bank of een financiële instelling te benaderen voor een lening of een andere vorm van krediet, het is uw credit score die zal bepalen de rente in rekening worden gebracht. Door de uitbreiding van krediet aan u, is de geldschieter zich bloot te stellen aan een bepaalde vorm van risico. Zo, de geldschieter nodig heeft om dat risico op een bepaalde manier te onderbouwen. Een persoon met een lage geloofwaardigheid is een hoger risico voor de kredietgever, en hij betaalt een hogere rente. Met deze kennis in het achterhoofd, kunt u nu beginnen met het verbeteren van uw credit score, en daarmee kun je realistische financiële doelstellingen voor jezelf en weet wat te verwachten als je gaat op zoek naar krediet uit verschillende bronnen.