Wat is Cost Per Action Advertising en waarom zou u kiezen het

Wanneer een web-gebruiker klikt op een online advertentie en voert een bepaalde actie of de aankoop, geld uitwisselingen handen tussen de adverteerder en de eigenaar van de ruimte waar de advertentie werd gepubliceerd. Cost Per Action reclame is een concept dat de betalingsvoorwaarden tussen deze twee partijen bepaalt.
Het internet is drastisch veranderd in de wereld van de reclame in de afgelopen jaren, en dit heeft geleid tot een aantal nieuwe reclame-methoden en concepten worden opgenomen door bedrijven. Een meerderheid van de bevolking heeft toegang tot internet vandaag de dag, en dit heeft adverteerders een enorme doelgroep dat ze kunnen werken aan gegeven, en de onderliggende concept van het internet met betrekking tot deze is dat een consument verschillende websites kunnen zien in een zeer snel tempo en springen van de ene pagina naar de andere met een enkele klik. Dit biedt adverteerders grote mogelijkheden om de ruimte op deze websites te gebruiken, en dit heeft onbedoeld geleid tot de geboorte van een aantal nieuwe reclame concepten.

Wat is Cost Per Action Advertising

Ook bekend als CPA, het is een vorm van reclame die in het spel komt in de online reclamewereld. Om dit te begrijpen, laten we het voorbeeld nemen van een content generatie website. Adverteerders mogen hun advertenties te plaatsen op relevante pagina’s als en wanneer ze willen, maar ze zal de eigenaar van die ruimte te betalen voor de advertenties alleen wanneer een gebruiker daadwerkelijk op de advertentie klikt, of voert een bepaalde vooraf toegewezen actie. Deze actie wordt bepaald door de overeenkomst die beide partijen te houden, en het kan variëren van simpelweg te klikken op een pagina, het indienen van bepaalde gegevens en het opvullen van bepaalde vormen.

Zo betaalt de adverteerder geld alleen wanneer gebruikers daadwerkelijk een bepaalde actie die hen leidt naar de adverteerder zelf uit te voeren. Dit is een meer geavanceerde versie van de Pay Per Click (PPC) inkomsten methode die Google populair. Binnen CPA, wordt de gebruiker niet alleen nodig om te klikken op de advertentie, maar het uitvoeren van een aantal andere maatregelen, alsook voor de adverteerder zijn geld besteedt aan de eigenaar van de ruimte waar de gebruiker is geleverd. In sommige gevallen, simpelweg te klikken op de advertentie zal genoeg zijn voor de adverteerder om te betalen, maar in sommige andere gevallen de adverteerder zal niet betalen totdat de gebruiker daadwerkelijk koopt iets, opent een link of vult een formulier in en legt een aantal van zijn gegevens .

Waarom kiezen voor CPA Advertising

De reden waarom deze methode zo populair is geworden is omdat het de efficiëntie van talrijke advertenties verbeterd. Aangezien de adverteerder alleen betaalt wanneer er een daadwerkelijke conversie van een lead in een verkoop (of een andere aangename actie), heeft de adverteerder zeker geprofiteerd van de gebruiker het zien van de advertentie. Online adverteren betaalmethodes hebben veel in de loop der jaren, en Pay Per Click is de eerste stap in dit proces. Adverteerders ontdekte al snel dat veel Internet ruimte eigenaren misbruikt dit concept en eigenlijk klikte op hun eigen advertenties soms, om zo meer inkomsten te genereren.

Om dit tegen te gaan, werd CPA geïntroduceerd en niemand kan zeggen dat het niet effectief is geweest. Samen met de gebruikelijke voordelen van online advertising, heeft deze methode bracht ook de kosten te verlagen voor online adverteerders, en dit heeft op zijn beurt geleid tot een grotere Return on Investment (ROI) voor hen. Hoewel online adverteren is veel zuiniger dan de massamedia reclame, Over The Line reclame (OTL) en Out of Home reclame (OOH), adverteerders altijd op zoek naar manieren om kosten te verlagen en het verbeteren van de ROI voor zichzelf. Dit concept maakt het ook mogelijk om hun reclamecampagnes te plannen op een meer effectieve manier, en dus het plannen van hun uitgaven en uitgaven voor het gehele proces. Aangezien CPA reclame rechtstreeks leidt tot het verwerven van een nieuwe klant, of op zijn minst een nieuwe lead, wordt het ook wel aangeduid als Cost Per Acquisition reclame.

Omdat er altijd twee kanten aan een concept, het is ook waar dat uitgevers niet graag CPA reclame. Adverteerders profiteren van deze methode enorm, maar uitgevers van de methode om verspilling en tijdrovend zijn. Immers, zouden zij de voorkeur geven om betaald te krijgen zo vaak mogelijk, en dit is de reden waarom een ​​Pay Per Click verdienmodel bij hen past het beste. Er is geen garantie dat als een gebruiker op een advertentie klikt zal hij de aangewezen actie te voltooien, zodat een uitgever zal altijd een afkeer van deze methode. Er is een evenwicht dat adverteerders en uitgevers moeten vinden, en dit kan alleen worden bereikt met behulp van de samenwerking.

Aan het eind van de dag, is CPA reclame in de wereld van online reclame veranderd. Na verloop van tijd dit concept zal ook worden veranderd in iets nieuwer, maar vanaf nu, dit is de voorkeur betaling model voor bijna alle online adverteerders universeel.