Waarom Tech Should Top Advisors ‘Must-Do List in 2017

De financiële dienstverlening is in het midden van een transformationele tijdperk.

Tussen de uitdagingen van de naleving van veranderende regelgeving, de communicatie met bestaande en potentiële klanten, en aantrekkelijk voor een groeiend aantal van de jongere beleggers, financiële professionals zijn voortdurend alert omdat ze nieuwe manieren om zich te differentiëren en relevante blijven zoeken. Als we in de buurt van het begin van 2017 en de financiële professionals beginnen om business plannen te ontwikkelen voor het komende jaar, een belangrijke resolutie te overwegen is de uitvoering van de technologie van te voren deze ontwikkelende industrie blijven.

Hieronder zijn drie redenen waarom de financiële professionals technologie in het bedrijfsleven inspanningen moeten worden geïntegreerd in de komende 12 maanden. (Voor gerelateerde lezen, zie: Hoe ROI te verhogen met Financial Planning Software.)

Maak grotere transparantie

Eén van de grootste veranderingen die ooit invloed hebben op onze industrie er daadwerkelijk gebeurt in de komende maanden in de Belangenconflict Regel van het ministerie van Arbeid (DoL). Deze nieuwe fiduciaire norm van kracht in april, herdefinieert hoe financiële professionals zaken doen. Uiteindelijk zal de financiële professionals nodig om een ​​meer holistische benadering van financiële planning te bieden en ervoor te zorgen dat de investeringen aanbevelingen zijn in het beste belang van de klant.

Gezien deze nieuwe normen, de opneming van financiële technologie ten goede aan de adviseur op twee manieren. Aan de ene kant, de financiële technologie (f in tech) houdt gedegen administratie, het waarborgen van financiële professionals geven geloofwaardig en verantwoord advies aan hun klanten. Aan de andere kant, als een klant portal wordt ingezet, zal het zorgen voor volledige transparantie: volledige client toegang tot hun financieel plan. Met FinTech, kunnen financiële professionals documenteren communicatie, lopende doelen, en real-time veranderingen van een van een klant. Technologie zorgt voor een meer open mentaliteit die de client-adviseur relatie versterkt, laat de klant aan het roer van hun financiële toekomst te voelen, en stroomlijnt de workflow van de adviseur-alle kritische kenmerken te voldoen aan de nieuwe fiduciaire normen uiteengezet door de taakverdeling.

Zorg voor een consistente ervaring van Prospect naar Plan

In aanvulling op de communicatie en transparantie die technologie biedt de huidige klanten, de integratie van financiële technologie in een praktijk laat financiële professionals om hun boek van het bedrijfsleven te versterken door het aantrekken van een nieuwe reeks van de vooruitzichten. Vele technologische platforms bieden lead generatie instrumenten die kunnen trekken en nieuwe perspectieven te verkrijgen. Deze technologie, samen met de aantrekkingskracht van het aanbieden van interactieve planvorming via een klantenportaal, zal een beroep op een veel groter publiek, met inbegrip van meer bemiddelde klanten.

Omdat deze technologie biedt ook een meer geautomatiseerde-ervaring leveren van communicatie als het plan online-financiële professionals kunnen de behoeften van een groter klantenbestand zwembad service, steeds efficiënter en winstgevender. Het is geen geheim dat de financiële professionals hebben zeer drukke schema’s en vaak beheren van meerdere verantwoordelijkheden. Financiële technologie verbetert en automatiseert de back-office taken, communicatie met de klant, en bleef prospect en outreach, die allemaal in staat stelt deze professionals meer georganiseerd en efficiënt te zijn. (Voor gerelateerde lezen, zie: Hoe Fintech Advances verbeteren Finance for All.)

Concurrerend te blijven Met Wisselende Demographics

Ongeveer 64,2% van de high-vermogende particulieren verwachten dat hun toekomstige wealth management relatie grotendeels of volledig digitaal zijn, volgens een recent Capgemini Insights Survey. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 47,6% van de beleggers die de leeftijd van 60 jaar en ouder ook anticiperen op de integratie van een digitale component. Millennials en de meer bemiddelde, echter de voorkeur technologie. Terwijl Baby Boomer klanten zijn aantrekkelijk vanwege hun complexe rijkdom planning behoeften, zal Millennials uitgroeien tot deze behoeften en een steeds gewilde demografische financiële professionals op zoek naar hun AUM te behouden. Niet te vergeten, een duizelingwekkende figuur uit InvestmentNews toont aan dat 66% van de Millennials financieel adviseur van hun ouders als ze de rijkdom zal verlaten inherent. Koppel dit aan de aankomende concurrentie in de vorm van robo-adviseurs. Als robo-adviseurs blijven om hun marktpositie te versterken, moet de traditionele financiële professionals hun praktijken te moderniseren om ervoor te zorgen dat ze concurreren met robo-adviseurs en self-directed planning instrumenten, met name als Millennials staan ​​tot $ 30 biljoen aan vermogen erven in de komende decennia.

Terwijl de industrie krachten blijven het vermogen van een financiële professional om winstgevende, technologie helpt bij het overwinnen van deze obstakels blijven uitdagen. Als we beginnen te denken over onze 2017 resoluties, moeten financiële professionals overwegen om technologie als een strategie om hun bedrijf te positioneren voor toekomstig succes en verhoging van de waarde kloof tussen henzelf en de concurrentie. (Voor gerelateerde lezen, zie: Fintech:. Waarom Adviseurs Should Be Embracing It)

Anthony Stich is directeur van wereldwijde marketing bij Advicent, een leverancier van SaaS-technologische oplossingen voor de financiële dienstverlening.