Waarom heb Credit Scores variëren tussen verschillende kredietbureaus?

Bent u verbijsterd door de gedachte dat uw credit score met één kredietbureau verschilt van die van de andere? Maak je geen zorgen. Factoren zoals verschil in data en score model, automatisering fout, tijdstip van dataverzameling, enz., Kan leiden tot wisselende credit scores. tytfrn zal uitleggen waarom credit scores variëren tussen verschillende kredietbureaus.
Volgens FreeScore, LLC (een toonaangevende leverancier van credit scores), hoewel de verzamelde informatie is vrij standaard, kan uw credit score variëren misschien maar liefst 40 punten tussen de drie kredietbureaus.

Kredietbureaus of credit scoring bureaus verzamelen, compileren, en de gegevens uit verschillende credit bronnen te analyseren. Dit helpt hen om de kredietinformatie over individuen, die vervolgens kan worden toegepast voor verschillende toepassingen te bepalen. Zij geven informatie over uw eerdere leningen, factuur betalingen, hypotheken, enz. Dit helpt hen om uw credit score en het kredietrisico te berekenen.

De geschiedenis van uw krediet wordt gebruikt door kredietverstrekkers om uw aanvraag te screenen en te voorkomen dat het geven van leningen met een hoog risico kredietnemers. Het helpt ook om uw kredietwaardigheid te vestigen. Uw credit score kan een directe impact op de sanctie van de lening, het bedrag van de lening, rente en andere voorwaarden van de lening te hebben.

De drie grote kredietbureaus in de VS zijn Experian, Equifax, en TransUnion. Omdat alle drie hebben verschillende scoring-modellen, kan de credit score van een individuele verschillen voor elk van deze kredietbureaus. Afgezien van deze, zijn er verschillende andere redenen waarom credit scores verschillen tussen verschillende kredietbureaus.

credit Report

Alle drie de kredietbureaus kunnen verschillende of variërende informatie over u in hun krediet verslagen hebben, en dit kan invloed hebben op uw credit score. Het kan dus gebeuren dat een kredietbureau volledige kennis niet kunnen hebben over al uw rekeningen, die de andere bureaus kunnen hebben.

Zo kan er een verzameling account op de krediet-bestand van een van de kredietbureaus zijn. Dit betekent dat het invloed zal hebben dat bepaalde credit score, terwijl niet weerspiegelt in het kredietrapporten van de twee andere bureaus. Dit zorgt ervoor dat de credit score te variëren van bureau naar bureau.

Bronnen van Credit Report

De informatie over de credit score is vaak afkomstig van geldschieters, gerechtelijke dossiers, incassobureaus, enz. Er is dus een mogelijkheid dat volledige en nauwkeurige informatie van de kredietbureaus niet kunnen bereiken. Het kan ook gebeuren dat deze partijen uiteenlopende of tegenstrijdige informatie aan de kredietbureaus kunnen voorzien. Dit zal zeker invloed hebben op de credit scores.

Timing

Het krediet informatie afkomstig van de kredietverstrekkers is vaak gemeld tijdens verschillende periodes; vandaar, kan de bureaus niet over actuele informatie. Ook als een bureau is informatie inkoop na de andere, is er een mogelijkheid dat het meer recente informatie dan de eerdere kan hebben. Dit zorgt ervoor dat de credit score te verschillen van bureau naar bureau.

scoren Model

Ieder agentschap voert zijn eigen wiskundige formule om uw credit score te berekenen. Experian maakt gebruik van de PLUS Score, The Equifax implementeert Credit Score, en TransUnion gebruikt Het TransRisk om uw credit score te berekenen. Terwijl Experian scoringsmethode biedt een diepgaand begrip van de credit score en manieren om het te verbeteren, Equifax helpt bij het voorspellen van het kredietrisico.

TransUnion De methode geeft de consument een nauwkeurige credit score. Het is gebaseerd op de vergelijkbare lijnen van de FICO score. De credit score is altijd omgekeerd evenredig is aan het kredietrisico. Daarom is er ongelijkheid tussen de credit scores.

Verschil in Data

Het is waargenomen dat de credit score kan variëren tussen de verschillende kredietbureaus, zelfs wanneer de credit scoring modellen hebben hetzelfde bereik. Dit voornamelijk vanwege het verschil in de onderliggende gegevens voor scoring.

Automation Error

Geautomatiseerde informatie wordt gebruikt door de kredietbureaus voor het verwerken van uw credit score. Terwijl de automatisering van informatie is eenvoudig, maar bezit ook een bedreiging van de fouten die optreden tijdens het verzenden van data. Bijvoorbeeld, wanneer u uw creditcard vegen in een winkelcentrum, de informatie die wordt gegenereerd zal worden gebruikt voor het beoordelen van uw credit score. Echter, als de juiste informatie van de kredietbureaus niet bereikt, zullen ze niet in staat zijn om de juiste score te geven. Het kan ook gebeuren dat de juiste informatie een bureau wordt bereikt terwijl een fout aan de andere optreden. Dit zal leiden tot verschillende credit scores.

Fout in Naam

Het kan dus gebeuren dat u een aanvraag hebben ingediend voor een creditcard, hypotheek, auto lening, persoonlijke lening, enz., Met verschillende namen of verandering van uw eigen naam. Bijvoorbeeld, Jackie Carlson op sommige plaatsen en Jacqueline Carlson naar de anderen. Dit kan leiden tot onduidelijkheid, identiteit verwarring en resulteren in verschillende credit scores op alle drie de kredietbureaus.

onvolledige gegevens

In de meeste gevallen, wanneer de kredietbureaus proces van de gegevens nauwkeurig, die in uw naam, er is kans dat onvolledige of onjuiste gegevens schadelijk kan draaien voor uw credit score. Bijvoorbeeld, sofi-nummer, credit card statement, adres, enz., Zo niet nauwkeurig ingevuld, kan leiden tot gegevens van een persoon toe te schrijven aan iemand anders credit score. Dit zal een groter probleem zijn als de andere persoon zijn krediet maakt gebruik van roekeloos en zijn score komt tot uiting in uw account.

FICO Score

Niet alle scores worden op basis van de Fair Isaac Corporation (FICO) model. FICO credit scores hebben een score range van 300-850. Daarom zal ze variëren met elke kredietbureau.

VantageScore

Het is een score die alle drie de bureaus samen hebben gemaakt. Het toestel werd gelanceerd in maart 2006. Alle drie agentschappen voeren dezelfde formule om de VantageScore berekenen. Echter, het heeft nog steeds verschillen, want elke credit verslag verschillende data kunnen hebben.

Nu dat je weet waarom credit scores variëren tussen verschillende kredietbureaus, zul je in staat zijn om berekende stappen te ondernemen in de richting van het verhogen van uw credit score. In plaats van het vergelijken van uw scores met verschillende bureaus, is het raadzaam dat u uw kredietwaardigheid te begrijpen en te bevestigen dat de informatie in uw credit verslag juist is. Dit kan worden gedaan door het controleren van uw gratis krediet rapporten op websites die gemakkelijk zijn online beschikbaar.