VFFVX, VTTVX: Vanguard Target Date fondsen Overzicht

Vanguard is een van de meest vooraanstaande uitgevers van beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s) in de wereld. De besloten vennootschap introduceerde de eerste passieve indexfonds het bijhouden van de S & P 500. Vanguard heeft sindsdien uitgebreid haar aanbod dramatisch. Het biedt ook target-date pensioenfondsen.

Vanguard is bekend om haar lage kosten beleggingsfondsen en ETF’s. Oprichter John Bogle doelbewust hield het bedrijf een eigen, zodat het kan blijven de kosten voor haar investeerders laag te houden zou zijn. Door niet te hoeven beantwoorden aan de aandeelhouders, het bedrijf in staat om de belangen van haar beleggers als zijn allergrootste prioriteit houden. Vanguard is aanzienlijk gegroeid als een bedrijf. Het heeft ongeveer $ 3 biljoen aan activa onder beheer (AUM) met ingang van december 2014.

Het doelwit pensioenfondsen Vanguard te investeren in het bedrijf de breedste indexfondsen. Dit betekent dat de fondsen worden gediversifieerd onder duizenden aandelen en obligaties. Ze omvatten ook de toewijzingen aan internationale aandelen en obligaties. De portfolio managers voor de fondsen geleidelijk verschuiven de toewijzingen aan conservatiever geworden bij het naderen van de streefdatum. Dit staat bekend als het glijpad van het fonds. Deze automatische rebalancing biedt een eenvoudige manier om portfolio management benaderen voor beleggers die een eenvoudige oplossing willen.

Target-date fondsen zijn bedoeld om beleggers te voorzien van een enkele oplossing voor pensioensparen. Zoals hun naam al doet vermoeden, de fondsen een streefdatum voor investeringen. Ze beginnen meestal met een hogere weging in de richting van aandelen, maar dan verschuiven deze toewijzing aan obligaties. Hierdoor kan de target-date fonds te verschuiven in de richting van een meer risico-avers en inkomen-producerende portefeuille als de belegger pensionering bereikt. Portefeuilles met een grotere toewijzingen aan obligaties zijn meer conservatief.

Vanguard Target Date Retirement Funds

Vanguard heeft verschillende target-date fondsen op basis van de geschatte leeftijd van de belegger. De fondsen zijn allemaal beheerd door de Vanguard Equity Investment Group. Zo wordt de Vanguard Target Retirement 2055 Fund (VFFVX) ontworpen voor degenen die tussen de leeftijden van 23 en 27. Het fonds heeft ongeveer 90% van zijn vermogen in aandelen met een toewijzing van 10% in obligaties. Het is ontworpen om stapsgewijs blootstelling dalen tot aandelen en de blootstelling aan obligaties als streefdatum benaderingen te bevorderen.

Het fonds heeft een redelijke expense ratio van 0,16%. In haar bezit zijn andere Vanguard indexfondsen. De portefeuille van het fonds heeft een toewijzing van 54,1% aan de Vanguard Total Market Index Fund. De tweede grootste allocatie is om de Vanguard Total International Stock Index Fund. Voor de obligaties, het fonds heeft een toewijzing van 7,1% aan de Vanguard Total Bond Market II Index fonds, gevolgd door een weging van 3,1% aan de Vanguard Total International Bond Index Fund. The Vanguard Target Retirement 2055 Fonds netto-activa van $ 2500000000 en een rendement van 2,22% met ingang van november 2015. Het begon de handel in 2009, dus het heeft een beperkt track record, en het heeft 10,98% sinds de oprichting terug.

The Vanguard Target Retirement Fund 2055 kan worden vergeleken met de Vanguard Target Retirement 2025 Fund (VTTVX). Dit fonds heeft 70% van de portefeuille in aandelen en 30% in obligaties. Het heeft toegewezen 40% van de portefeuille aan de Vanguard Total Stock Market Index Fund en 26% naar de Vanguard Total International Stock Fund. De obligatie gedeelte heeft een weging van 23% voor de Vanguard Total Bond Market II, gevolgd door ongeveer 10% van de Vanguard Total International Bond Index Fund. Het heeft een soortgelijke kosten ratio, 0,17%, de 2055 Fund. The Vanguard Target Retirement 2025 Fund heeft $ 31400000000 in activa met een rendement van 2,00%. Het is al de handel sinds 2003, en heeft dan ook een langere track record.