Verschillende soorten van Credit Card fraude en hoe ze te vermijden

In het kielzog van een groeiend aantal credit card oplichting, is het belangrijk dat we volledig op de hoogte over hen. Oplichters van credit card fraude kan niet alleen stelen van uw geld, maar ook uw identiteit gebruiken voor misdadige activiteiten en het creëren van grotere problemen voor je. tytfrn vindt u nuttige informatie over de verschillende types van credit card fraude en hoe ze te vermijden geven.
Wist je dat ?

Volgens Statistiek Brain, wereldwijde credit card fraude oplopen tot ongeveer $ 5550000000.

Dus, je denkt dat je credit card is veilig weggestopt in uw zak? Think again! Er bestaat een creditcardfraude bekend als credit card scheren. In deze, zal de scammer afscheren de 16 cijfers van een prepaid credit card en vervolgens te vervangen door een schatting van het aantal. Hij zal ook krassen op het oppervlak van de magnetische strip en de winkelier zal geen andere keuze dan om handmatig sleutel in het nummer op de voorkant van de kaart. Hij zal blijven proberen verschillende combinaties van nummers totdat een van hen werkt.

Dit alles zal gebeuren met uw kaart aanwezig is een veilige manier met u de hele tijd. Je zal niet eens beseffen dat je een slachtoffer van creditcardfraude geweest totdat u de credit card statement. Als je de statistieken bekijken, zul je gealarmeerd om de incidentie van credit card fraude die plaatsvinden, niet alleen door middel van de werkelijke credit cards, maar ook door de ‘kaart niet aanwezig transacties’ op het internet te zien zijn. Niet alleen is uw zuurverdiende geld gestolen, maar dit kan zelfs leiden tot grotere misdaden, zoals diefstal van identiteit. Daarom wordt het belangrijk dat ieder van ons weet over de verschillende credit card fraude en manieren om ze te vermijden.

Stelen of Cards

Dit is misschien wel de meest voorkomende van alle credit card fraude die er bestaan. Zonder uw bericht, wordt uw kaart zorgvuldig verwijderd uit je tas, en de aankoop van grote hoeveelheden worden gemaakt op het. Zakkenrollers hebben een speciale gave om uw portemonnee en uw credit cards te verwijderen. Oplichters kunnen het gebruiken om een ​​aanvraag voor meer credit cards, of in extreme gevallen, zelfs leningen gebruik maken van uw naam. Het is misschien een nog groter probleem worden als u een hoge kredietlimiet en uw kaart wordt gestolen.

Tips voor Preventie

✦ Draag uw credit card alleen wanneer u het nodig hebt.
✦ Houd niet de credit card in uw portemonnee.
✦ Vergeet niet om uw kaart terug na de transactie te nemen.
✦ Maak uw kaart niet op plaatsen waar iemand gemakkelijk in staat om toegang te krijgen zal zijn.
✦ Als uw creditcard wordt gestolen, onmiddellijk op de hoogte van de uitgevende vennootschap.

Diefstal van identiteit

Met veel mensen toevlucht te nemen tot e-commerce, kan elke persoon die kennis over uw persoonlijke en financiële informatie te krijgen. Een dergelijke fraude kan ook gebeuren als gevolg van datalekken aan het einde van een handelaar. De gegevens kunnen uw sofi-nummer, bankrekeningnummer, credit card nummer, etc. De oplichters zijn onder andere kunnen ook informatie te stelen over uw elektriciteitsrekening en bankafschriften. Zij kunnen dan een aanvraag voor een creditcard in uw naam en gebruik maken van deze informatie voor hun eigen voordelen, zoals het toevoegen van de kosten van uw creditcard, waardoor extravagante aankopen, die gebruikmaakt van leningen, het openen van nieuwe accounts, enz. Ze kunnen zelfs solliciteren naar een baan of vakantiehuisjes met behulp van uw identiteit. Dit kan ernstig ruïneren uw FICO scores en betaling geschiedenis. Dit zal niet alleen zorgen dat je financiële problemen, maar er is kans dat de oplichters zelfs uw identiteit te bewijzen op de plaats delict kunnen verlaten.

Tips voor Preventie

✦ Als u twijfelt of uw kaart is gecompromitteerd, handelen onmiddellijk.
✦ Houd altijd uw creditcardnummer vertrouwelijk en delen deze niet met anderen, maakt niet uit hoe dicht ze zijn.
✦ Houd uw credit card verklaringen en andere gegevens op een veilige plaats.
✦ Houd uw kaartuitgever geplaatst wanneer u naar het buitenland reist.
✦ Als u uw creditcard verliest, vergeet dan niet om het aan de aandacht van de uitgevende onderneming onmiddellijk te brengen.

IIN

Er is een zes-cijferige Issuer Identification Number (IIN) op uw credit card. Het was voorheen bekend als de Bank Identification Number (BIN). Zij identificeren de instelling waartoe de kaart behoort. Vandaar dat credit cards geproduceerd in verschillende BIN bereiken. Een frauduleuze persoon kan een originele kaart verwerven en gebruiken computerprogramma’s bekend als ‘generators om een ​​aantal geldige kaarten te maken. Dit gebeurt door het veranderen van de laatste vier cijfers en produceren van een sequentie. Zij kunnen uw bron van informatie via uw online transacties of door het stelen van uw kaart. De vervaldatum van deze ‘gegenereerde kaarten zullen vergelijkbaar met die van het origineel zijn.

Tips voor Preventie

✦ Als u het maken van een online aankoop, gebruik maken van een one-time-gebruik virtuele credit card nummer.
✦ zorgvuldig te observeren van uw creditcard.
✦ Altijd gaan voor een beveiligde wijze van betaling op het internet.
✦ Laat uw credit card op een plaats waar de dader een gemakkelijke toegang tot het zal hebben.
✦ Houd op het veranderen van uw wachtwoorden en PIN.

Internet Credit Card Fraude

Wanneer een persoon een bestelling plaatst via het internet, de eigenlijke kaart is niet beschikbaar om de echtheid te controleren. Oplichters gebruiken deze kans om zowel de kaarthouder en de handelaar dupe. Zij plaatsen een bestelling via gestolen kaarten of credit card informatie en krijg de bestelde spullen afgeleverd op tijdelijke adressen. Aangezien de handelaar niet de originele see, is er geen manier voor hem om te bepalen of de kaart goed is of niet. Zodra de persoon beseft dat zijn kaart is aangetast, kan hij aanspraak op restitutie. Het is echter onwaarschijnlijk dat de handelaar terug te krijgen zijn aandeel in de verliezen, tenzij de dader wordt gepakt.

Tips voor Preventie

✦ Er zijn veel tools vrij beschikbaar voor het verifiëren van de authenticiteit van een credit card.
✦ Als u een persoon twijfelt, kunt u de transactie te blokkeren.
✦ U kunt ook vragen om aanvullende informatie, zoals card security code of kaart verificatie nummer.
✦ Roep de credit card maatschappij en controleren of de kaart wordt gestolen of verloren.
✦ U kunt de consumenten vragen om in te loggen op een verslag van hun e-mailadressen en andere gegevens te houden.

Phishing, Telefoon Phishing, en SMS phishing

Oplichters kunnen frauduleuze e-mails te sturen naar je. De e-mail wordt samengesteld op zo’n toon en taal die u kunnen worden verleid tot denken dat het is aangekomen vanuit een authentieke bron, als een vriend, bank, de financiële instelling, enz. De e-mail kan wel of niet een link hebben routing u een aantal andere valse website, die kan zijn ontworpen om een ​​illusie van een authentieke maken. U wordt dan gevraagd om uw credit card gegevens en andere gevoelige informatie met betrekking tot uw bankrekeningen te verstrekken. Zodra u deze informatie te voeden, zal de oplichters gebruiken om toegang tot uw credit cards en andere rekeningen. Tegenwoordig is een nieuwe scam die bekend staat als phishing telefoon gebruikt door oplichters om de toegang tot uw informatie te krijgen. Ze noemen individuen, doen alsof ze spreken vanuit uw vertrouwde financiële instelling, en het verzamelen van uw credit card gegevens. Een zelfde soort phishing-aanval plaatsvindt ook via SMS, waar u berichten dat onverwijld maatregelen te eisen en dwingen je om uw persoonlijke gegevens te onthullen krijgt.

Tips voor Preventie

✦ Maak uw computer en uw telefoon spam-proof.
✦ Klik niet op verdachte links of pop-ups.
✦ nooit vul uw persoonlijke of financiële informatie in antwoord op e-mails en sms’en.
✦ Gebruik geen bestanden of bijlagen van onbekende afzenders niet downloaden.
✦ Stel uw persoonlijke of financiële informatie over e-mails niet onthullen, zelfs als je weet dat de persoon.

kaarden

Kaarden is een proces dat wordt gebruikt om de feitelijke geldigheid van de gegevens van de gestolen credit card te controleren. Oplichters gebruiken deze methode om te controleren of de creditcard is goed voor de ervaring die de methoden van skimming en phishing-kaarten. De oplichter gebruikt informatie van de kaart voor websites die een real-time verwerking van transacties te begrijpen als de kaart nog geldig zijn. Hij kan een paar dollars kopen onbelangrijke kleine dingen of het maken van donaties, die geen grote hoeveelheden van uw kaart nodig hebben. Dit zal de kaarthouder niet waarschuwen of gebruik maken van de kredietlimiet geheel.

Tips voor Preventie

✦ Nooit stuur uw credit card informatie via e-mail of sms’en.
✦ Gebruik uw credit card gegevens niet te houden, zelfs in uw verwijderde mappen.
✦ Zorg ervoor dat de online winkels die je toegang hebt geloofwaardig beveiligingssystemen.
✦ Houd een beter in de gaten op de transacties van uw kredietkaart.
✦ Als de e-commerce merchant verdacht is, moet hij controleren of aan de onderneming die de creditcard.

account Takeover

Dit is een vorm van identiteitsdiefstal waar de scammer verzamelt belangrijke informatie en documenten met betrekking tot u en vraagt ​​de creditcardmaatschappij om het adres te wijzigen. Zodra het adres is gewijzigd, imiteert hij je door het indienen van identiteit bewijs van het bedrijf en verzoeken om een ​​credit card vervanging. De oplichter gebruikt dan is deze nieuw verworven kaart voor verschillende doeleinden, zoals winkelen, enz.

Tips voor Preventie

✦ Laat uw credit card overzichten en relevante post onbeheerd achter.
✦ Shred uw e-mail als je eenmaal hebt gelezen.
✦ Als u van plan bent om de creditcard verklaringen te houden, bewaar het op een veilige plaats.
✦ Credit card bedrijven moet ook vragen voor fotokopieën van de originele kaart samen met zijn maandelijkse overzichten.
✦ Stel de creditcardmaatschappij om elke transactie te controleren met u voordat u verder gaat.

proppen

Proppen is nieuw soort credit card scam waar kleine ongeoorloofde kosten zijn gemaakt om uw credit card over een periode van tijd. Dit wordt gedaan zonder uw toestemming of een openbaring. Dit kan in de vorm van heffingen, belastingen, heffingen, enz. Volgens de Federal Trade Commission, heeft proppen geleid tot circa $ 24.000.000 in gestolen fondsen. Dit probleem kan niet worden gecontroleerd als je je rekeningen niet grondig check doen.

Tips voor Preventie

✦ Noteer alle vertalingen aan jouw kant.
✦ Controleer uw credit card statement en vergelijk deze met uw administratie.
✦ Als u of vergoedingen twijfelachtige vinden, te verhogen een alarm.
✦ weten over elke kosten ten laste van uw rekening.
✦ Probeer het aantal openstaande kosten te beperken.

skimming

Heb je ooit het een gedachte dat wanneer u betaalt de rekening in een restaurant of bar met behulp van uw creditcard en de ober neemt de kaart weg te vegen, kan hij zijn gekonkel u door een skimmer gegeven? Een skimmer is een klein elektronisch apparaat, die helpt om de credit card gegevens van vele mensen te slaan. Niet alleen dit, kan de skimming oplichters ook fotokopie van uw inkomsten en transcriberen uw kaart beveiligingscode. Afgezien van deze, zijn er gevallen waarin oplichters zet een machine over de kaartsleuf in geldautomaten, waarin de gegevens van magneetstrip van de kaart leest geweest. Ook wordt een kleine camera gemonteerd op de PIN lezen. Er is kans dat een keypad-achtig apparaat-vergelijkbaar met het originele toetsenbord-kan worden bedekt en gebruikt om de PIN-toets log te verzenden. Deze illegale uitrusting in geldautomaten geïnstalleerd, zijn ook bekend als skimmers.

Tips voor Preventie

✦ De meeste geldautomaten geven een beeld van deze skimmers, en je moet uitkijken voor ze voordat u uw kaart te gebruiken.
✦ Kijk uit voor de aanwezigheid van een kaart skimmer camera.
✦ Laat uw credit card te gaan uit het zicht wanneer je betaalt voor iets doorheen.
✦ het vergelijkt met andere automaten om zeker te zijn dat je niet krijgen afgeroomd.
✦ Als u iets ongewoons aan de geldautomaat te vinden, niet zet je kaart erin.

Fake Credit Cards

Veel oplichters maken nep credit cards met behulp van de authentieke credit card gegevens verzameld van een persoon. Deze informatie is afkomstig van skimming, phishing, enz. Deze kaarten lijken op het origineel creditcards. Echter, op een kijkje, kunt u in staat om de verschillen in het hologram te spotten, kleuren, plaatsing van elementen, symmetrie, UV-logo’s, etc. Zelfs verdacht gedrag van de consument kan helpen bij het opsporen van credit card fraude. De kosten van deze nep-kaart kan worden gebracht aan de oorspronkelijke eigenaar van de kaart.

Tips voor Preventie

✦ Eventuele extra kosten in uw credit card statement moeten worden onderzocht.
✦ De kooplieden moeten het oog op valse creditcards ter plaatse te hebben.
✦ Ze moeten ook hun werknemers te trainen om hetzelfde te doen.
✦ Vergelijk de handtekening achter de creditcard met de slip.
✦ installeren camera’s in de winkels tot een record van de consument te houden.

Houd altijd uw creditcardnummer en andere card gegevens op een veilige plaats. Houd er ook een record van het nummer van de credit card uitgevende onderneming om eenvoudig contact opnemen in het geval van een probleem. Onthoud altijd dat je nooit moet toestaan ​​dat anderen uw wachtwoord of pincode weten. Indien mogelijk, probeer om het toetsenbord in een ATM te dekken. Zorg er altijd voor online transacties met alleen vertrouwde websites. Kijk uit voor https of een hangslot teken aan het begin van de URL. Dit geeft aan dat uw informatie veilig is. Nu dat je weet over de verschillende soorten van credit card fraude, let op en blijf alert om ze te vermijden.