Venmo Is Not a Scam: Hier is de reden waarom (PYPL)

Venmo is een relatief nieuwe betalingsdienst in de wereld van de financiële technologie. Aangezien de toepassing groeit in populariteit, zo heeft het niveau van oplichting en frauduleuze activiteit in verband met het. Gebruikers kunnen echter zichzelf te beschermen tegen oplichters slechts door de uitoefening van de activiteit met mensen die ze vertrouwen.

Wat is Venmo?

Venmo is geen oplichterij, althans in de strikte zin. In feite is het eigendom van PayPal Holdings Inc. (NASDAQ: PYPL), één van de grootste financiële technologie dienstverleners in de wereld. Volgens PayPal’s chief executive officer (CEO), Dan Schulman, Venmo maakt deel uit van een multi-brand strategie ontwikkeld om specifiek te richten gebruikers onder de leeftijd van 30 jaar.

Oplichting op Venmo

Terwijl de service staat bekend om zijn snelle bankoverschrijvingen, er steeds meer aanwijzingen van mazen in het proces dat kwetsbaarheden in het betalingsproces te creëren. Oplichters weten hoe deze kwetsbaarheden te misbruiken, vooral als ze winnen het vertrouwen van de gebruiker. Het is mogelijk voor een koper om een ​​virtuele betaling annuleren nadat Venmo de verkoper dat de overboeking is voltooid in kennis heeft gesteld. Op deze manier Venmo is meer als een cheque, omdat de koper en verkoper moeten wachten voor de fondsen om te wissen. Oplichters zijn het vinden van vruchtbare grond in de tijd die nodig is voor de fondsen om te wissen.

Een 2.015 verhaal beschrijft de verkoop van de NBA-finale tickets op Craigslist. De koper overeengekomen om de tickets te kopen voor $ 4800 in twee tranches van $ 2.400. De eerste termijn is verzonden op woensdag, en de tweede tranche werd verzonden op donderdag. Op donderdag Venmo ook gemeld bij de verkoper dat de transactie voltooid was. Op verzoek van de verkoper, werden de tegoeden op zijn bankrekening. Venmo stuurde de verkoper een Je uitbetaald! kennisgeving, en de verkoper per e-mail de kaartjes aan de koper. Op zaterdag, twee dagen later, de verkoper een aanmelding van Venmo hem informeert dat de transactie werd teruggedraaid. Ondertussen werden de kaarten al gebruikt. Dit is een gemeenschappelijk scam op Venmo.

De prijs van de Doing Business met vreemden

Hoewel Venmo is geen oplichterij, in en van zichzelf, kan het per ongeluk zijn waardoor het makkelijker voor fraude-gerelateerde activiteiten plaatsvinden. Een van de selling points Venmo is de snelle snelheid van de overschrijvingen. Echter, als oplichters zijn het vinden van manieren om deze snelle transfers te keren, kan het risico niet waard zijn. Deze dingen niet veel uit tussen vrienden en familie, maar als de gebruiker te maken heeft met een vreemdeling kan Venmo niet de beste optie. In deze gevallen Venmo’s grote zus PayPal, die gespecialiseerd is in online business en-commerce transacties, is een betere optie. PayPal rekent 2,9% voor de debit vergoeding, terwijl Venmo is gratis, maar de vergoeding dient als een verzekeringspremie tegen oplichters.

Aan de andere kant, niemand wil een vergoeding te betalen als ze niet de verzekering, dat is wanneer Venmo dienst komt van pas nodig. Bijvoorbeeld, als de persoon die het verzenden van geld is een kamergenoten, is er geen noodzaak om te betalen voor de verzekering. Venmo is het beste voor transacties tussen mensen die weten en vertrouwen elkaar.

Is Venmo een Scam?

De beste manier om te beschermen tegen Venmo oplichters is om deel te nemen aan transacties alleen met vrienden en familie, nooit met vreemden. protocollen van de applicatie zijn niet ontworpen om de gebruikers te beschermen tegen schietgaten en oplichting.

Venmo beweert de snelste overschrijving tijde van de toonaangevende betaaldiensten peer-to-peer. Echter, indien de overdracht kan worden teruggedraaid, is het echt een transfer? Meer to the point, is dit valse reclame? In alle eerlijkheid, Venmo waarschuwt voor zijn beperkingen op haar website, zodat de gebruikers zich bewust moet zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van haar diensten.