Top 7 bedrijven die eigendom zijn van Chrysler (FCAU)

Het bedrijf Amerikanen nog steeds noemen Chrysler is nu Fiat Chrysler Automobiles NV (NYSE: FCAU), meestal aangeduid als Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Fiat Chrysler is ‘s werelds zevende grootste autofabrikant, met extra belangen in auto-onderdelen en productiesystemen.

Comau

Comau SpA. is gespecialiseerd in de productie van productiesystemen. Het bedrijf heeft drie grote divisies: lichaam assemblage, powertrain systemen en robotica. Naast de automotive werk voor FCA, Comau werkt ook met ruimtevaart en alternatieve energie bedrijven. Het breidt haar robottechnologie systemen in alle gebieden van de productie, met inbegrip van voedsel en drank, elektronica, consumentengoederen en logistiek.

Magnetti Marelli

Magnetti Marelli SpA. heeft deel uitgemaakt van Fiat sinds 1919. Het bedrijf begon als een fabrikant van magneto’s en auto-onderdelen, maar richt zich nu op de auto-verlichting, elektronische regelingen, schorsingen, uitlaten, telematica en entertainment-systemen. Het bedrijf in hoger technologie Automotive Systems heeft de aandacht van Samsung Electronics Co., Ltd (aangetrokken12. KS).

Samsung is op zoek naar Magnetti Marelli als een toegangspoort tot de automobielindustrie en een stap voorwaarts in de concurrentie met andere technologie reuzen die al in autotechnologie ventures hebben geïnvesteerd, zoals self-rijden auto’s of communicatiesystemen. Vanaf begin augustus 2016 werden gesprekken geruchten op te treden, met een mogelijke buy-out prijs van $ 3 miljard.

Teksid

Teksid SpA. begon in 1917 als een gieterij voor het maken van motorblokken voor Fiat. Vandaag de dag, Teksid maakt auto-onderdelen uit ijzer en aluminium voor de FCA-eenheden en andere auto bedrijven wereldwijd. Haar kracht ligt in motorblokken, cilinderkoppen, transmissies en ophanging assemblages.

Mopar

Mopar is de original equipment manufacturer en leverancier van onderdelen voor de Chrysler, Dodge, Jeep en Ram voertuig lijnen. Het bedrijf heeft een volledige lijn van onderdelen voor reparaties, plus een catalogus van high-performance onderdelen voor mensen vanuit de wens om de prestaties te verhogen of auto’s te bouwen om te racen. Ook de Amerikaanse distributeur voor Fiat onderdelen. Mopar wordt vaak gebruikt als een term om elke auto ontworpen en vervaardigd door Chrysler of haar divisies sinds 1920 te beschrijven.

FCA VS

FCA US LLC is de holdingmaatschappij verantwoordelijk voor alle Amerikaanse vervaardigde merken van het bedrijf. FCA VS maakt en distribueert Chrysler, Dodge, Ram Truck en Jeep voertuigen. Terwijl ooit een lid van de Big Three, FCA’s Amerikaanse activiteiten zijn een van zwakkere spelers de automobiel sector.

FCA Italië

FCA Italië SpA. behandelt alle van de traditionele Italiaanse automerken. Deze merken zijn Fiat, Abarth, Alfa Romeo en Lancia. Fiat biedt sub-compacte auto’s voor de verkoop wereldwijd. Het merk werd opnieuw in de Verenigde Staten in 2011. Abarth maakt sport en prestaties versies van de Fiat-modellen. De enige Abarth verkocht in de Verenigde Staten is co-branded met Fiat. Alfa Romeo is bekend om zijn geschiedenis van het maken sport- en raceauto’s. Alfa begonnen met de verkoop van een nieuw model in de Verenigde Staten in 2014, het beëindigen van een 20-jaar afwezigheid op de Amerikaanse markt. Er zijn plannen om de Alfa Romeo lijn met nieuwe modellen uit te breiden om te concurreren met de Duitse fabrikanten. Lancia maakt slechts één super-mini compact model. Lancia heeft geen Amerikaanse distributie. Het is twijfelachtig dat Lancia een apart merk kan blijven veel langer.

Maserati

Maserati SpA. is een bekende Italiaanse maker van exotische sportwagens en sedans met een wankele financiële geschiedenis. Fiat heeft een eigenaar sinds 1989 en had volledige controle sinds 1993. Fiat heeft gebruikt partnerships met Ferrari en Alfa Romeo Maserati evolueren naar een verkoper van super-luxe high-performance sedans.

Conclusie:

Fiat Chrysler Automobiles heeft een portefeuille van bekende merken. Het bedrijf, waarvan de grootste probleem is dat een hoge schuldenlast en een aanzienlijke pensioenverplichtingen wolk zijn toekomst. Voortgezet consolidatie gecombineerd met alleen gericht op de meest rendabele producten kunnen niet genoeg om het bedrijf overeind te houden. Elke belangrijke vermindering van de mondiale auto-verkoop kan fataal zijn. FCA is op zoek naar fusiepartners met een grotere financiële slagkracht, maar is nog niet gevonden is.