Studeren in het buitenland: Budget voor Duitsland

Duitsland is geland op een groot aantal meest betaalbare studie-in het buitenland bestemmingen in de wereld. Verrast U zult niet wanneer je leert dat vorig jaar de Duitse regering een wet aangenomen waarbij alle federale overheid gefinancierde instellingen voor hoger onderwijs aan collegegeld voor de Duitse en internationale studenten gelijk te elimineren. (Particuliere instellingen, die zeldzaam zijn in Duitsland, nog steeds toegestaan ​​om collegegeld in rekening brengen).

Duitsland is al lang een populaire bestemming voor Amerikaanse studenten, met name die het nastreven van studies in technologie, engineering, de geesteswetenschappen, kunst en filosofie. Veel van deze studenten zijn aangetrokken door de kwaliteit van het hoger onderwijs in Duitsland: In een recent onderzoek maakte 17 Duitse universiteiten in de lijst van ‘s werelds top 250; elke grote Duitse stad heeft ten minste één universiteit behoort tot de beste ter wereld. Volgens een onderzoek van het Institute of International Education (IIE), een leider op het gebied van studie in het buitenland, 3,4% van alle Amerikaanse studenten die in het buitenland studeren, studeren in Duitsland.

Als u wilt een van de 3,4% te zijn, beginnen met een bezoek aan de website van de DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst in het Engels bekend als de Duitse Academic Exchange Service), een one-stop-shopping site voor alle informatie over studeren in Duitsland . DAAD is een ledenorganisatie van Duitse instituten van het onderwijs en studentenorganisaties hogere bijna 100 jaar geleden opgericht, dat een Amerikaans kantoor in New York en een satelliet-informatiecentrum in San Francisco heeft.

Waarom studeren in Duitsland?

Nina Lemmens, de directeur van het New Yorkse kantoor van DAAD, gaf ons een lijst van redenen waarom ze denkt dat Duitsland is zo aantrekkelijk voor Amerikaanse studenten – dan gratis onderwijs voor openbare instellingen: Het is zeer internationaal – u zult studenten te ontmoeten niet alleen uit Duitsland, maar van over de hele wereld; Duitse universiteiten bieden meer dan 1.600 cursussen in het Engels en zijn enkele van de meest bekende in de wereld; en de kosten van levensonderhoud in Duitsland is niet bijzonder hoog gezien levensstandaard van het land (zelfs meer waar op dit moment gezien de sterkte van de dollar ten opzichte van de euro). Een andere factor die in de eerste plaats een beroep op de ouders, volgens Lemmens, is dat Duitsland zo’n veilig land om in te studeren en wonen.

Onafhankelijk onderzoek of gesponsorde programma?

Inschrijven zelfstandig in een opleiding is een duidelijke mogelijkheid aan de bachelor, master of PhD-niveau. Echter, omdat een Amerikaanse high school diploma is niet genoeg om toegang te krijgen tot een undergraduate degree-programma in Duitsland, zullen de studenten niet in staat zijn om direct te gaan van een Amerikaanse high school aan een Duitse universiteit zonder een prep cursus. Voor meer informatie en een lijst met beschikbare prep cursussen, zie de DAAD website.

Voor één-op-één advies over het inschrijven in een bepaalde Duitse universiteit, kunt u direct spreken met de in New York gevestigde vertegenwoordigers van 35 van de meest bekende scholen.

Zoals je zou verwachten, DAAD is een goede bron voor het identificeren van onderzoek mogelijkheden voor internationale studenten; IIE’s Passport.org, met 484 programma’s opgenomen, is een andere.

Voor informatie over studeren in het buitenland in het algemeen – hoe je een programma te vinden, hoe om te beslissen wat voor soort ervaring die je wilt, hoe je dierenarts een programma – een kijkje nemen op de erkende “bijbel” van het veld, een student gids voor het buitenland te studeren, gepubliceerd door IIE en de Amerikaanse Institute for Foreign Study (AIFS).

Hoe te houden Program kosten laag

Volgens Louise Ann Speed, assistent van de programmadirecteur van Wayne State University junior jaar in München, moet u rekening houden met ten minste zes vragen als je bedenkt welke gesponsord programma de hoogste waarde te geven:

Zijn beurzen van het programma beperkt tot studenten uit hun instelling of zijn ze beschikbaar voor studenten van andere hogescholen en universiteiten ook?

Heeft de geciteerde kosten zijn onder andere de grote ticket items – huisvesting, ziektekostenverzekering – evenals de kleinere kosten – de verblijfsvergunning, gastinstelling kosten, transcript vergoedingen, excursie vergoedingen, etc.?

Heeft het programma kun je laten inschrijven als inwoner student aan de gastinstelling, zodat u kunt profiteren van de Duitse student subsidies (zoals de toegang tot de universiteit Mensas of cafetaria, waar u een redelijke maaltijd kunt krijgen)? Speed ​​beveelt het vermijden van het kopen van een maaltijd plan – “. Je kunt eten veel goedkoper in de Mensa of door te koken voor jezelf”

Als u een programma te kiezen met een stage-component, is de plaatsing inbegrepen?

Zijn de geplande voor de tijd dat je in Duitsland sociale evenementen opgenomen in de kostprijs?

Als je een jaar lang programma te kiezen, zult u worden verwacht dat extra huur te betalen voor uw kamer tijdens het semester pauze, of moet u uit uw kamer tussen de semesters te bewegen?

Een voorbeeld Study Program in Duitsland

We hebben gekozen, als een voorbeeld, Wayne State University junior jaar in München, om drie redenen – het is een van de meest betaalbare ($ 20.600 voor een volledig jaar in vergelijking met sommige programma’s die drie keer zo veel zijn); het heeft de tand des tijds doorstaan ​​(het begon in 1953, het eerste programma in Duitsland na de oorlog); en het laat Amerikaanse studenten om te studeren aan LMU München (Ludwig-Maximilians-Universität München), door de Times Higher Education Magazine (UK) als de top universiteit in Duitsland genoemd. De kostprijs omvat cursussen op LMU met een keuze uit 150 proefpersonen, huisvesting, verzekering, verblijfsvergunning, enz .; een een semester optie is ook beschikbaar voor $ 10.300. (Voor financiële tips hulp, lees hoe u uw studies in het buitenland te financieren.)

Wat gaat u breng uw euro op?

Berlijn en München zijn de meest populaire steden voor Amerikaanse studenten studeren in Duitsland; ze zijn ook twee van de duurdere. (Bijvoorbeeld, volgens Numbeo, huur in München ligt op 19,85% hoger dan in Hamburg en 42,73% hoger dan Keulen – andere uitgavencategorieën niet zo sterk verschillen.)

Voor informatie over de kosten in München, aangeworven we de hulp van twee medewerkers van het programma Wayne State University in die stad – programmadirecteur Mark Ferguson en academische coördinator Sommer Forschner – en de voormalige vertegenwoordiger in de VS van de LMU München, Andrea Adam Moore, die was de directeur van de Duitse University Alliance.

Een grote online bron over de kosten die u kunt verwachten als student in Duitsland is een serie van DAAD video’s die Max, een boeiende jongeman die u de binnenkant scoop over appartement deelt, Duits papierwerk, de kostprijs van een liter melk en beschikken over meer.

Het netwerk van student kortingen in Duitsland is land en gevestigde zodat u lagere prijzen voor transport, in musea, films, enz. Kunnen verwachten Waar je ook gaat, toon je studentenkaart en zien wat er gebeurt.

Budget voor typische dag-tot-dag kosten

Hier zijn een paar voorbeelden van wat waarschijnlijk begrotingsposten in München:
[Prijzen waren huidige ingang van augustus 2016, toen $ 1 was een waarde van ongeveer € 0,89.]

Behuizing: Als je wilt leven als een Duitse student (en waarom zou je niet?) is het best om een ​​flatscreen-delen met andere studenten te regelen. Volgens Lemmens, huurprijzen variëren van $ 447 tot $ 727 per maand voor een onderhuur – afhankelijk van de grootte van de kamer, de locatie, enz. Voor een been omhoog op uw huisvesting te zoeken, neem een ​​kijkje op LMU’s accommodaties aanbevelingen.

Eten: Als je een platte delen zal het gemakkelijk zijn om geld op voedsel te besparen door het maken van uw eigen maaltijden, met ingrediënten van grote korting supermarktketens zoals Aldi, Lidl en Netto. Voor een maaltijd die niet zal breken de bank, neem een ​​kijkje op deze lijst van Budget Traveller.

Ferguson raadt twee goedkope keuzes: Löwenbräukeller’s gegrilde ham kortetermijnvoordelen met zuurkool en aardappel knoedel, $ 16, en een “echt, echt grote schnitzel” op Steinheil 16 – een student pub naast de Technische Universiteit van München – voor $ 13. Hij wil dat je weet dat “er zijn veel en veel internationale restaurants in München nu – het is geen varkensvlees en geen salade meer”

Een uitspatting diner: Als u een speciale gelegenheid te vieren, of wanneer je ouders op bezoek komen, ga dan naar Spatenhaus an der Oper, tegenover de Beierse Opera 12 Residenzstrasse en bestel de halve geroosterde eend, $ 30.

Een avondje uit: Universitaire studenten krijgen grote kortingen bij het theater en opera evenals musea. Bioscoopkaartjes zijn zo laag als $ 8, en de opera biedt student tickets voor zo laag als $ 15.

Lokaal vervoer: Studenten kunnen een $ 64 ticket dat recht geeft op München openbaar vervoer systeem te gebruiken op bepaalde tijden van de dag voor een gehele semester te kopen. Studenten hebben ook de mogelijkheid tot aankoop van de IsarCard – $ 212 voor het semester – dat geldig is 24/7 voor alle S-Bahn, U-Bahn, trams, bussen en regionale treinen. Om u een idee van wat een koopje deze zijn, van mening dat de kosten van een gewone enkele rit is bijna $ 3 geven.

Fietsen: “Fietsen is enorm in München, zegt Ferguson. Alle straten hebben fietspaden en natuurlijk is er de Engels tuin in het centrum van de stad. Veel van onze studenten te kopen gebruikte fietsen – een prima men begint op ongeveer $ 216, minder op een rommelmarkt “.

Dranken met vrienden: Jouw keuze: een “Helles” (Munich pils, 11 ounces) in een lokale pub, $ 3,85; of een “Mass” (1/2 liter of 33,8 ounces) op het Oktoberfest, $ 11; of een cola, 11,2 oz fles, $ 2,22.

Reis naar Berlijn: studenten krijgen speciale tarieven voor treinen naar Berlijn evenals Venetië, Praag en Parijs. En wanneer de studenten reizen in een groep, de kortingen zijn nog beter. Veel studenten de voorkeur aan een autorit naar Berlijn (ongeveer 6 uur rijden) via de populaire rit aandelenoptieplan, Mitfahrgelegenheit regelen ..

Alpine sporten: Je weet wat al het werk en geen spel kan dat doen toetreden tot de Deutscher Alpenverein aan de student te beoordelen en krijgen korting voor ski-liften, Kletterhalle (klimwanden), Berghutten (berghutten), plus een optie voor Extreme Sport Insurance – voor de zekerheid.

Het komt neer op

Duitsland heeft veel gedaan om te helpen verlichten van de weg voor Amerikaanse studenten die willen om daar te studeren – alles van het elimineren van het collegegeld aan het verstrekken van een website (DAAD) met waardevolle informatie over wonen en studeren in dat land. Met wat wijs planning vooraf, zult u in staat om te studeren aan een van ‘s werelds hoogst gewaardeerde instellingen voor hoger onderwijs, terwijl het houden van uw kosten laag met de hulp van de Duitse goed ontwikkeld netwerk van student kortingen. (Voor tips over de financiering van uw studie in het buitenland, lees je kunt veroorloven om het buitenland te studeren.)

(Studie in het buitenland kan grote uitbetalingen voor uw carrière later. Voor andere opties, zie Study Abroad: Budget voor Italie, Study Abroad: Budget Florence, Study Abroad: Budget voor Australië en studie in het buitenland: Budget voor Spanje)