Renteloze leningen: Waarom u moet oppassen

Bedrijven die renteloze leningen aan te bieden presenteren als proposities waar de lener niet kan verliezen. Een grote aankoop die anders een grote cash uitgave zou kunnen vereisen kunnen worden gespreid over 12 of 24 maanden gratis, het creëren van een veel beter verteerbaar cash flow situatie. Echter, er zijn een aantal valkuilen met deze leningen, met inbegrip van een grotere kans op het maken van een impuls aankoop, de neiging om te veel uitgeven en de grote kosten voor overschrijding van de looptijd van de lening.

Renteloze lening Basics

Een renteloze lening is precies wat het klinkt als: een lening, waarbij alleen de belangrijkste saldo moet worden terugbetaald, op voorwaarde dat de lener voldoet aan de voorwaarden van de deal. Deze voorwaarden omvatten meestal een starre termijn waarbinnen de volledige saldo moet worden terugbetaald. Overschrijding van deze termijn niet draagt ​​alleen een forse boete, maar in veel gevallen, de geldschieter herroept de nul-procent-clausule en is van toepassing met terugwerkende kracht belang zijn voor de lening.

Renteloze leningen komen vaak voor bij autodealers en in winkels die elektronica en huishoudelijke apparaten te verkopen. De leningen worden aangeboden via derden kredietverstrekkers, niet de winkels zelf, en in het algemeen te kwalificeren moet een uitstekende FICO score, zoals 720 of hoger. In de meeste gevallen is de renteloze perk komt alleen met een kortere termijn leningen, zoals 24 maanden of minder in een winkel of 36 maanden of minder bij een autodealer.

Renteloze leningen en impulsaankopen

Vaak bij het uitvoeren van promoties, autodealers overspoelen lokale radio airwaves met advertenties touting renteloze leningen. Financiering van een nieuwe auto tegen 0% rente in plaats van tegen een hoger tarief is een slimme beslissing, maar alleen als de koper in feite een nieuwe auto nodig heeft en is in een goede financiële positie om een ​​aan te schaffen. Het probleem is dat deze advertenties kunnen zo verleidelijk dat kopers die niet mag worden overweegt een nieuwe auto neerdalen op de partij en maken impulsaankopen zijn.

Acties voor renteloze leningen aan te trekken veel meer kopers dan degenen die daadwerkelijk voor dergelijke leningen in aanmerking. De kopers die verschijnen alleen om te leren dat hun krediet hen niet in aanmerking komen voor het 0% -tarief nog gladde verkooppraatjes om ze te sturen naar leningen die niet dragen rente ontvangen. Zelfs als de voorwaarden niet gunstig zijn, kan het moeilijk om nee te zeggen, in het bijzonder indien de koper al een mentaal beeld van het rijden uit de partij in zijn nieuwe auto of het installeren van zijn nieuwe flatscreen-tv heeft getrokken zijn.

Renteloze leningen en hoge uitgaven

Renteloze leningen te verstrekken een handig excuus om meer geld te besteden aan een nieuwe auto of een luxe aankoop van de koper anders niet zouden maken. In plaats van de aankoop van een prima $ 20.000 auto, de koper handel tot $ 25.000 voertuig, rationaliseren dat hij ten minste $ 5000 in het belang toch kon betalen, werd hij niet ontvangen zo’n uitstekende leningsvoorwaarden. Nu is zijn contante uitgaven is hetzelfde als met een rentedragende lening, en hij heeft een voertuig met slechts marginaal beter nut.

Verkopers profiteren van de renteloze lening promoties door ze te gebruiken om klanten te duwen in duurdere aankopen die hogere commissies betalen. Daarnaast gebruiken sommige dealers renteloze deals als hefboom tijdens de onderhandelingen over de prijs. Met de koper het ontvangen van zo’n goede deal over de financiering, vaak de verkoper is minder waarschijnlijk naar beneden te komen op de aankoopprijs. Kopers moeten voorzichtig dat ze niet spaarrente gebruiken om te rechtvaardigen overpaying nemen.

Renteloze lening Sancties en tarieven

Renteloze leningen kan lijken als een droom, maar ze kunnen een nachtmerrie snel voor leners die niet over de voorwaarden niet te lezen en begrijpen volledig geworden. Kredietverstrekkers zijn snel om renteloze bepalingen wegens het niet naleven te annuleren, soms voor een overtreding als minderjarige als een enkele late betaling. Dit geldt voor revolving schulden, zoals 0% jaarlijks kostenpercentage (JKP) credit cards, en voor afbetaling schulden, zoals een auto lening. Leners die profiteren van dergelijke deals zou moeten begrijpen wat de deadlines zijn alsmede eventuele vergoedingen of boetes voor te late betaling van of hoger dan aangegeven looptijd van de lening.