Relypsa: Hoe de Bulls en de Bears zijn allebei gelijk

Door Scott Matusow,

U kunt denken zijn; hoe kan de bull en bear dossier over Relypsa, Inc. (NASDAQ: RLYP) allebei gelijk hebben?

Voordat we naar dit, laten we herzien in het kort wat er rondom het bedrijf in de afgelopen maanden.

In oktober vorig jaar, het bedrijf leiden troef Veltassa, ontvangen goedkeuring van de Food and Drug Administration (FDA). Veltassa ontworpen (patiromer voor orale suspensie) voor de behandeling hyperkalemie, een ernstige aandoening waarbij de hoeveelheid kalium in het bloed te hoog.

Relyspa wordt wrikken Veltassa vooral de behandeling van chronische Hyperkaliëmie, een markt waar er geen reële effectieve oplossing van dit moment, en een die dat net is begonnen om te worden ontwikkeld en gebouwd is geweest.

Een maand later in 2015, AstraZeneca verworven ZS Pharma voor de behandeling van hyperkaliëmie activa ZS9, een maar nog steeds niet goedgekeurd geneesmiddel dat onlangs een volledige respons brief (CRL) van de FDA ontvangen, afwijzing van het geneesmiddel op basis van een productie-kwestie.

AstraZeneca doorgegeven Veltassa en besloot om ZS Pharma te verwerven voor $ 2.7B voor zijn ZS9 activa die op het moment gedacht was de betere van de 2 drugs. Onze bronnen vertellen ons dat AstraZeneca in principe overboden zelf, met de 2e hoogste bod voor ZS Pharma kwam uit op bijna $ 1B minder.

In een notendop, AstraZeneca te veel betaald voor de ZS9 actief door een aanzienlijke marge.

Eind november vorig jaar, onze bronnen vertellen ons ook dat AstraZeneca benaderd Relypsa te informeren over mogelijk ze te kopen ook.

Maar waarom zou AstraZeneca dit doen? Het bedrijf net overgenomen wat ze beschouwd als de definitieve ‘best-in-class’ oplossing ZS9 zijn.

Het antwoord dat we hebben gehoord, is dat AstraZeneca niet bezighouden met de juiste due diligence, en vond mogelijke veiligheidsproblemen met ZS9 in de proeven – ernstige bijwerkingen, zoals hoge bloeddruk en oedeem, waarin het bedrijf zegt geen verband houden met het geneesmiddel. Echter, ons onderzoek zegt dat de mogelijke veiligheidsproblemen zijn zeker aangesloten op ZS9, maar dit is vooral een betwistbaar punt. AstraZeneca heeft waarschijnlijk niet de intentie van het zoeken naar een chronische behandeling label voor ZS9, en als het deed, zou waarschijnlijk niet krijgen – het is niet van plan om in concurrentie met Veltassa.

Dit is duidelijk op een aantal punten, de meest pertinente een wezen dat AstraZeneca in haar laatste inkomensvraag botweg verklaarde dat zij de herstructurering van hun business model uit de buurt van zeer concurrerende markten, die voor een deel heeft veroorzaakt het bedrijf om consequent blijken arme inkomsten voor enige tijd nu.

Zoals overname geruchten opgedoken rond Relypsa, de koers van het aandeel gestegen tot meer dan $ 30 per aandeel op 7 december 2015.

Relypsa stieren vieren waren, de twitter wereld was in vuur en vlam, maar niets bleek. Kort daarna, Relypsa besloten om Veltassa op de markt eerder dan ze oorspronkelijk had gepland om potentiële markt leverage krijgen te brengen. Vanaf die tijd tot heden, heeft het aandeel overdreven ‘bashing’ en krankzinnige ‘pompen’ met beide uitzicht bieden op onredelijke en absurde koersdoelen gezien.

Vervolgens Relypsa aandelenkoers daalde van zijn hoge december tot zo laag als de hoge $ 11 range, vervolgens teruggestuurd naar zo hoog als bijna $ 26 per aandeel in een relatief korte periode van tijd.

Waarom de stieren en beren zijn zowel rechts – en kwaad

De bearish uitzicht over de vooruitzichten Veltassa’s zijn voornamelijk gebaseerd op een verkeerde vooronderstelling – en dat is dat ZS9 zal concurreren met Veltassa. Zoals we hierboven hebben uitgelegd, dit gewoon niet het geval.

De beren die erop wijzen hoe Relypsa niet gestructureerd is om go-it-alone maken een overtuigender zaak. Dit is waar de super stieren falen in de hunne. Het beste geval modelleren wordt aangeprezen door een aantal analisten met verheven koersdoelen gaat ervan uit dat Relpysa is een midden tot large cap Pharma met een gevestigde sales team en scheepsladingen geld om de chronische hyper k markt te ontwikkelen.

Niets kan verder van de waarheid hier als business model Relypsa werd ontworpen om te ontwikkelen Veltassa voor de goedkeuring van de FDA, dan overname – niet te proberen om de chronische Hyper K markt op te bouwen op zijn eigen.

Dit betekent dat het bedrijf bedacht in contingency dat het kan gaan-it-alone voor een korte tijd – haar business model is vooral gebaseerd op overgenomen door een grotere Pharma.

Dit is de reden waarom de hogere prijs doelstellingen per een periode van één jaar verkeerd zijn, ondanks de verslechtering van de bredere basis van biotech-indexen. Deze richtprijzen gezet door veel analisten niet factor in de business modeling aspect hier, noch zij rekening houden met hoe beursklimaat meestal van toepassing.

In een risico-off markt, onontwikkelde small cap farma zonder vaste inkomsten krijgen veel minder speculatie waarde dan de degenen die zijn. Een jaar koersdoelen van $ 50 + onder deze omstandigheden zijn absurd.

Echter, waar de stieren hebben gelijk in hun beoordeling van de mogelijke Veltassa’s tot meer dan 3 miljoen patiënten die lijden aan Hyper K. behandelen, maar de markt is niet duidelijk gedefinieerd als het een nieuwe markt die moet worden gebouwd. Zoals vooraf gezegd, dit kost veel tijd en veel geld, iets wat Relypsa gewoon niet hoeft te volledig te wrikken de Veltassa actief overal dicht bij zijn volle potentieel.

Als Relypsa was een volwaardige midden tot large cap pharma, zou het bedrijf de hogere koersdoelen zeker gerechtvaardigd zijn – het is niet. Relypsa behoudt volledige rechten op Veltassa tot 2030, een groot pluspunt voor een grotere Pharma met de middelen die het zou duren om de juiste opbouw van de Hyper K markt.

Echter, de stieren die grote farma niet een actief als Veltassa moeten begrijpen, noch zijn ze ‘hot’ voor dit type activa zoals ze zijn voor oncologie activa. Toch zal Veltassa een correct geschikt big pharma een aanzienlijke hoeveelheid geld in de tijd, waardoor we schatten piek omzet van meer dan $ 1,5 miljard, met marges ongeveer 80%, en mogelijk $ 10B of meer van de omzet in octrooizaken cyclus van het actief door middel van 2030 te maken.

Onder de huidige bedrijfsstructuur Relypsa’s, zou het geluk om $ 200M in de piek verkoop te bereiken met Veltassa zijn. Dit is de reden waarom big pharma een grote premie hier niet zal betalen zoveel super stieren ten onrechte veronderstellen. Als Relyspa niet snel te verkopen aan een grotere pharma, zal het beginnen om de hefboomwerking kreeg het van het instellen van Veltassa op de markt eerder dan eerst werd verwacht te verliezen.

Bear gevallen hebben we op Relypsa hebben geëvalueerd, in het bijzonder een van een Morgan Stanley-analist zijn even absurd, zo niet meer. Deze bijzondere analist wijst een koersdoel van $ 9 per aandeel een jaar richtprijs voor Relypsa.

Als goed, hij gaat ervan uit dat het bedrijf zal go-it-alone en negeert ook Relypsa’s business model, ondanks het feit dat zijn bedrijf heeft een directe relatie met AstraZeneca – deze mogelijke vertekening is vrij onthuld in zijn rapporten van analisten. Om eerlijk te zijn, Relypsa heeft ook analisten die zaken doen met hen, die waarschijnlijk een vertekening ook – aan de bovenkant.

Deze bijzondere analist heeft een geschiedenis van het zijn all over the place met betrekking tot de Hyper K ruimte. Interessant genoeg, gedegradeerd hij ZS Pharma niet lang voordat AstraZeneca het bedrijf overgenomen. Zoals vooraf gezegd, zijn bedrijf heeft een zakelijke relatie met AstraZeneca, dus hij heeft waarschijnlijk een vertekening veel in de weg van een advocaat ‘huurt’ getuige-deskundige om te pleiten voor rekening van zijn cliënt, zeggen in een moordzaak bijvoorbeeld wanneer een waanzin pleidooi is door de verdediging aangegaan terwijl het openbaar ministerie is op zoek naar een moord overtuiging.

Beleggers dienen kennis te nemen van deze nemen wanneer zij elke upgrade of downgrade van een analist te lezen. Zorg ervoor dat u er rekening mee als een analist’s kantoor heeft een zakelijke relatie met het bedrijf waarvoor zij zijn optimistisch over, of een met een potentiële concurrent die hen zouden kunnen beïnvloeden om een ​​bearish bias. We gebruiken tipranks.com als onze beste bron voor consensus analist advies.

Waarschijnlijke uitkomst voor Relypsa

Onlangs, Relypsa haalde een lening voor $ 150M voor de door de chief financial officer van het bedrijf omschreven als strategische optionaliteit reden. Met andere woorden, de lening is hier een standaard beweging aan kracht te kunnen zetten wanneer een bedrijf wordt gewinkeld door een zakenbank.

Een bekende bear publicatie bracht deze lening in vraag te stellen dat het een slechte lening. Nou, eens te meer hun visie gaat uit van het bedrijf zal go-it-alone voor onbepaalde tijd en als dit het geval was, zou het een slechte leningen – het is niet het geval als Relypsa is te koop.

Per onze bronnen, hebben we gehoord dat er 3 geïnteresseerde bedrijven. We hebben geen woord over wie deze bedrijven zijn, maar we speculeren ze zijn AstraZeneca, Takeda en Galencia.

We denken ook dat het mogelijk is dat Allegan kan ook interesse in Relypsa.

We denken dat AstraZeneca heeft interesse in Relypsa omdat zij betrekking heeft ze in geval ZS9 niet in slaagt om goedkeuring te winnen nadat het resubmits een New Drug Application (NDA) voor ZS9. Dit is een duidelijke mogelijkheid hier omdat de veiligheid studie werd teruggedrongen met de resultaten naar verwachting later dit jaar. Van de nota, werd de proefopzet licht gewijzigd door het verwijderen van randomisatie van de dosering.

Het is onze mening dat als ZS9 ooit doet winnen goedkeuring, zal het niet een label voor de behandeling van chronische Hyper K. Na een verblijf van $ 2.7B op ZS9 ontvangt, zou dit type storing een gedurfde klap in het gezicht van AstraZeneca, dus een Relypsa aanwinst kan zijn gesponnen op een positieve manier voor het bedrijf en fungeren als een halte gap voor hen een manier om ‘save face’ als je kan.

Als we een tijdmachine terug naar 2013 te gaan had, zou het waarschijnlijk dat Relypsa noorden van $ 60 per aandeel zou halen in een overname te zijn, maar dit is niet 2013, en we zijn in een heel andere biotech markt, met grotere farma af te stappen uit de algemene zorg overnames en nog veel meer in de richting van een hoge marge onvervulde behoefte kant en klare-markten, met name in speciale zorg en oncologie. Gelet op het bovenstaande, samen met het feit dat Relypsa de Veltassa actief op zichzelf niet correct kan hendel onder de huidige bedrijfsstructuur, onze richtprijs voor een Relypsa overname valt tussen de $ 26 en $ 32, of ongeveer $ 1,2 miljard tot $ 1,5 miljard bereik gebaseerd op 45M aandelen fully diluted.

Een gecombineerde analist advies in Tipranks.com tarieven Relypsa een gematigde kopen, met een consensus van een jaar koersdoel van $ 30,56 per aandeel, in onze overnameprijs doelbereik. We denken dat Relypsa zullen worden overgenomen door het einde van juli van dit jaar.