Promotionele Mix: Het begrijpen van de elementen en de betekenis Met Voorbeelden

Promotionele mix elementen omvatten de wil van de reclame en de rest, die essentieel zijn voor het promoten van producten en diensten. Dit tytfrn artikel zal u helpen de promotionele mix elementen en hun betekenis met voorbeelden te begrijpen.
Let op: niet in de war tussen de promotionele mix en marketing mix te krijgen. Volgens deskundigen brengt de eerstgenoemde geïdentificeerd die een onderdeel van deze laatste. Dus, marketing mix is ​​een combinatie van de 4Ps – product, prijs, promotie en plaats, terwijl promotionele mix is ​​een set van tools die de marketing fase van een bedrijf te ondersteunen.Promotionele mix bestaat uit een set van componenten die bijdragen aan het bereiken van een doel. De definitie zou kunnen worden omvat binnen het woord ‘promotie’ zelf, wat aangeeft dat er iets (een persoon, een product, dienst, etc.) moet worden bevorderd om goede marketing resultaten te bereiken, wat zou resulteren in een totale voordeel voor de onderneming . Deze term omvat een aantal variabelen, prominent onder hen zijn reclame, marketing, public relations, enz. Proberen om deze variabelen samen wordt verondersteld om optimaal winst voor de onderneming hebben werken.

producten van een onderneming zijn immers geacht grotendeels op de wijze waarop zij worden aangeboden, in plaats van de feitelijke werking van het product. De effectiviteit van het gebruik van deze bevordering van strategieën geeft een beter idee om de marketeers en adverteerders over waar en hoe ze kunnen verbeteren.

Lijst van belangrijke elementen

Promotionele mix kunnen worden onderverdeeld in 5 belangrijke instrumenten, zoals weergegeven in onderstaand schema. Elk van de gereedschappen omvat toevlucht tot meerdere strategieën om een ​​item te bevorderen.

Advertenties

Het is precies wat het woord zegt-‘advertising ‘. Het betekent dat de reclame van uw goederen en diensten door middel van een bekend medium.
Met andere woorden, kan het een betaalde vorm van dienstverlening promotie genoemd. We zien talloze commercials op de televisie elke dag, en het effect dat ze hebben op het grote publiek is ongelooflijk.
Deze tool maakt gebruik van mediums, zoals het internet, televisie, radio, print media, mobiel, enz., Voor promotie.
Bedrijven huren film en televisie beroemdheden en andere belangrijke mensen om hun product te onderschrijven in commercials, en betalen media om hun product te promoten.
Deze strategie maakt het mogelijk zijn geïdentificeerd, alsmede niet-geïdentificeerde sponsoring.
Het omvat het gebruik van kranten, tijdschriften, brochures, catalogi, brochures, posters, mobiele apps, online advertenties, etc.

voorbeelden:
Het stellen van een beroemdheid om een ​​frisdrank te onderschrijven.
Het publiceren van een evenement in de krant.
Het verspreiden van pamfletten reclame voor een nieuw product.

Publieke relaties

Public relations is een tool die inhoudt dat het onderhouden van relaties met het publiek.
Ook de markt gebracht als de publiciteit, het betekent oprichting van sterke contacten en communicatie met de juiste mensen.
Het helpt een stevige doel een bepaalde niche of een specifiek publiek.
In dit geval is de onderneming al dan niet rechtstreeks betrokken zijn, de campagnes worden uitgevoerd door een onafhankelijk bureau of bedrijf.
Veel zakelijke campagnes vallen onder deze categorie.
Het omvat ook de distributie van persberichten, het uitvoeren van persconferenties, het aankondigen van de ontwikkelingen van de onderneming op televisie en andere media platforms, etc.
Kortom, het gaat om het binnenhalen van nieuwswaardige informatie over producten, omzet, winst, medewerkers en activiteiten voor het publiek.

voorbeelden:
Het uitvoeren van een corporate campagne over een mobiele applicatie.
Het houden van een persconferentie om een ​​sieraden merk te onderschrijven.
Het verspreiden van miniatuur tijdschriften reclame voor uw nieuwste product.

direct Marketing

Zoals het woord al doet vermoeden, het gaat om de marketing van uw product.
Het is een vorm van niche-gerichte reclame, in plaats van, net als public relations, reclame in dit geval is niet gericht op een massapubliek, maar een bepaalde groep mensen.
Het gaat om uitgebreide marketing via het internet, televisie, mobiel, print media, enz.
Bovendien, het gaat om het gebruik van online advertenties, mobile messaging, websites, social media platforms, outdoor evenementen, speciale promoties, bulletins, enz.
Zijn forte is directe communicatie met de klant, door het beantwoorden van vragen van klanten en het voldoen aan andere vragen.

voorbeelden:
Het publiceren van uw product op het internet.
Het houden van outdoor evenementen en spreken over uw product.
Het versturen van berichten via mobiele telefoon om een ​​massale klantenbestand, over schrijfwaren.

Persoonlijke verkoop

Dit is de tool waarmee u zelf de markt kan brengen.
Het is als een communicatiestrategie één-op-één tussen de koper en verkoper.
Het gaat om de verkoop van jezelf door middel van e-mails en correspondentie en belangrijke vergaderingen.
Het wordt gedaan door middel van direct contact en face-to-face meetings, om uw goederen te promoten.
U kunt ook de markt zelf door middel van presentaties, seminars, videoconferenties, trainingen, telemarketing, enz.
Het wordt beschouwd als een van de duurste vormen van marketing, en vereist dat je een enorme interpersoonlijke en sociale vaardigheden hebben, overtuiging dat het sleutelwoord.

voorbeelden:
Demonstreren uw product in presentaties.
Het houden van privé-workshops om het bewustzijn over uw product te verspreiden.
Praten met en overtuigen van mensen over uw product, door het houden van seminars.

Verkoop

Verkoopbevorderende is een strategie die kan worden gebruikt voor een beperkte tijd, met en zonder de media.
Dit wordt gedaan met het oog op de verkoop van een bepaald product aan te moedigen, de markt brengen van een bepaald product, verhoging van de klant vertrouwen, en het creëren van een positieve vooruitzichten voor de onderneming.
De verkoop kan worden gedaan door middel van pamfletten, coupons, vouchers, brochures, met beurzen, de omzet voor een groot aantal items, monsters, gratis aanbiedingen, trainingen, wedstrijden, kortingen, tentoonstellingen, etc.
Verkoopbevordering in het algemeen ervoor te zorgen dat een groot deel van het publiek zich bewust is van het bedrijf de huidige producten en diensten.

voorbeelden:
Het aankondigen van een enorme verkoop van producten, zoals tieners en kinderkleding, met kortingen.
Het verspreiden van pamfletten aankondiging van een op handen zijnde verkoop van keukengerei voor slechts twee dagen.
Het aanbieden van gratis monsters van exclusieve items, en reclame voor dezelfde via brochures en vouchers.

Betekenis
De effectiviteit van deze strategieën kan niet worden genegeerd.
De impact die variabelen, zoals reclame en persoonlijke verkoop hebben voor de gewone man is enorm.
Wanneer u via deze middelen om uw klanten te communiceren, heb je meer bewust van wat ze nodig hebben en vice versa.
Dergelijke effectieve strategieën helpen verhogen van de marktwaarde van het bedrijf, koers van het aandeel, en de reputatie als een geheel.
Afhankelijk van hoe de juiste wijze de instrumenten worden gebruikt, kan enorme verkoop targets en winst worden gegenereerd.
Deze tactieken kunnen helpen katapult een onderneming tot grotere hoogten.
Zij kunnen u helpen de juiste resultaten te bereiken, mits correct gebruikt.
Zij kunnen u helpen de hoogte blijven van de huidige marktsituatie en houden de competitieve geest gaan.

Factoren die van invloed Promotionele Mix

Budget
Elke fase in een bedrijf moet worden voldaan binnen een vooraf vastgestelde budget.
Promotionele activiteiten vereisen overmatig financiering, en als het doel niet binnen de begroting is bereikt, kan dit leiden tot een grote verlies.
Als een bedrijf heeft minder geld uitgetrokken voor de marketing, het product zal uiteraard niet de duw die het nodig heeft om te worden verkocht te krijgen.
Het compromis is te zien in de totale branding en in de concurrerende markt, andere bedrijven krijgen wat uw bedrijf zou kunnen hebben verloren op.
Op zulke momenten moet de marketingstrategie zeer effectief worden gepland, dat wil zeggen, als de begroting beperkingen, low-cost reclame-activiteiten kunnen worden gepland; Integendeel, als het budget hoog, persoonlijke verkoop kan worden gebruikt.

Mar
De actuele positie en de aard van de markt is een grote factor die bepaalt welk gereedschap wordt gebruikt.
Het is essentieel dat het bedrijf kent de doelgroep en de hevige concurrentie, zodat het voor op zijn concurrenten kunnen blijven.
Als u wilt uw producten te richten in het voordeel van de huidige markt scenario, moet u de juiste mix van elementen te gebruiken.
Je moet weten hoe onderscheid te maken tussen de producten als per eisen van de markt, zodat de juiste tools combinatie kan worden uitgevoerd.
Zoals aangegeven in de marktpositie, kan zowel direct marketing of public relations worden gebruikt.

product/kavel
De aard van het product en de levenscyclus een dominante rol spelen bij het bepalen welk element moet worden gebruikt.
Voor een bepaalde klant, kan het product noodzakelijk zijn, terwijl voor een ander, kan het een luxe.
Als een klant elektronische goederen moeten worden zware promoties nodig, terwijl voor huishoudelijke artikelen, minder promotie te doen.
Ook voor laaggeprijsde producten, sales promotie kan wonderen verrichten, terwijl voor high-geprijsde producten, persoonlijke verkoop is de sleutel.
Ook de verschillende stadia van de levenscyclus van een product bepalen het gebruik van promotionele elementen.
Zo kan een onlangs gelanceerde product vereisen gratis monsters en de verkoop aan met te beginnen, zal de groei podium te zien met behulp van direct marketing, en de gevestigde stadium zal het te zien met behulp van persoonlijke verkoop.

Strategie
De push en pull strategieën zijn belangrijke overwegingen.
De pushstrategie is er een waarin de mensen die de producten om klanten te helpen bij het verhogen van de verkoop.
Het is een soort van persoonlijke verkoop, gecombineerd met reclame, waarbij het bedrijf adverteert producten aan de groothandelaren, die op zijn beurt adverteren aan de retail-keten, die het verkopen aan klanten.
In de pull strategie, bewustzijn en loyaliteit gebouw van groot belang.
Deze strategie vereist direct marketing met een combinatie van public relations.

Resource and Distribution
beschikbaarheid van middelen is een andere belangrijke beperking.
Soms, zelfs als je het juiste gereedschap te gebruiken, kan het niet passend zijn in bepaalde omstandigheden.
Zo kan reclame via minor-league gebeurtenissen niet helpen, zelfs als de juiste strategie is.
Een andere factor is de verdeling van de producten.
Afhankelijk van het type en de categorie van het product, de intensieve en uitgebreide distributie van goederen worden gebruikt.
Dienovereenkomstig zal reclame-methoden variëren.

Koper
Hij is de belangrijkste factoren die van invloed de verkoop.
Een koper kan van verschillende types zijn, en de verkoop van goederen is afhankelijk van zijn / haar visie ongeveer hetzelfde.
Als hij niet op de hoogte van het product, zal eenvoudige reclametechnieken werken; maar als hij is een kieskeurige klant, zal hij meer in persoonlijke verkoop geloven.

Media
Het gebruik van gedrukte en digitale media is wijdverbreid in alle strategieën.
Het type, de kosten en de beschikbaarheid van deze platforms moet ook worden overwogen.
Als uw doel is om een ​​nieuw product te lanceren, gebruik maken van low-cost reclame, zoals demo’s in winkelcentra en andere plaatsen; Als u van plan bent om een ​​bepaalde doelgroep te richten, gebruik maken van telemarketing en de radio, als een combinatie van public relations en direct marketing.

voordelen
Deze elementen zijn uitstekend geschikt voor het bouwen van een positief imago.
Ze bouwen het bewustzijn over de producten van een onderneming en helpen bij het vaststellen loyaliteit en vertrouwen.
Ze bereiken een breder publiek, en dus zeer effectief.
De belichting voor persoonlijke verkoop en direct marketing zijn zeer hoog.
Sommige strategieën zijn zeer interactief en uitstekend geschikt voor het communiceren van gedetailleerde informatie aan het publiek.
Als de juiste bronnen worden gebruikt, met een kleine overtuiging, PR kan de goedkoopste element alle vijf, aangezien veel mensen door een betrouwbare onafhankelijke bron bereikt.
Met behulp van de verkoop tactiek kan helpen om snel winst op bepaalde punten te verhogen.
De gereedschappen helpt ook bouwen op lange termijn relaties en belangrijke contacten.

nadelen
Een deel van de promotie-evenementen en activiteiten kunnen zware uitgaven te betrekken.
Sommige reclame-strategieën niet volledig voldoen aan de vragen van klanten.
Onpersoonlijke communicatie-activiteiten te laten consumenten in de war.
Over-promotie en goedkope tactiek kan de corporate image te vernietigen.
Sommige strategieën niet een groot publiek te bereiken, en dus wordt de doeltreffendheid ervan beperkt.
De kostprijs is zeer hoog, waar persoonlijke marketing nodig is.

Vergelijking
Je zou kunnen afvragen waarom alle beschreven in de voorgaande paragrafen vrijwel elementen overeenkomen met elkaar in termen van strategieën en methoden.
Het feit is, is er een dunne lijn van verschil tussen elk element. De reden waarom ze lijken op elkaar gelijken komt door het gebruik van digitale media platforms en andere promotionele activiteiten.
Bijvoorbeeld, persberichten en publieke optredens komen volledig onder public relations, terwijl het gebruik van een beroemdheid om een ​​product te onderschrijven via de televisie valt onder reclame.
Op dezelfde manier, terwijl spreken op publieke evenementen in aanmerking komen als persoonlijke verkoop, mobiele messaging en online bulletins vallen onder marketing.
Zelfs al is er een patroon van overeenstemming tussen de instrumenten, zoals ze worden gebruikt en uitgevoerd ze te onderscheiden van elkaar.
Inzicht in de betekenis van promotionele mix geheel is zeer belangrijk om te kunnen om een ​​nieuwe onderneming te starten of uitvoeren van een bestaand bedrijf. Marketing is een zeer belangrijke fase in het ondernemerschap, en de gereedschappen zijn krachtig genoeg om de bekendheid van uw bedrijf nodig heeft te bieden. Klanten vertrouwen en tevredenheid is erg belangrijk; als je dat verliest, heb je niets, dat is de reden waarom je nodig hebt om deze strategieën effectief te gebruiken om het publieke vertrouwen te winnen. Zodra de reputatie van een onderneming is goed vastgesteld door middel van evenementen en mond-tot-mond, zal zijn producten blijven floreren, zelfs als een beetje risico en experimenteren in hun werkingsmechanisme wordt ondernomen. Als u van plan bent om uw eigen onderneming te beginnen, doen houden de bovenstaande punten in het achterhoofd. Veel Succes!