Product Life Cycle Stages een Relevante Marketing Strategy Plan

Het product life cycle theorie is populair geworden met economen en marketeers gelijk, omdat het de grond houdt beide velden in. Hier vindt u meer over.
Het product life cycle theorie werd voorgelegd door econoom Raymond Vernon in 1966. Met behulp van deze theorie, probeerde hij de verschillende stadia die een product doorloopt na het in de handel verklaren. Het verklaart de redenen dat de groei, rijpheid, en de daling van een product, en hoe de fasen van de levenscyclus te bepalen buitenlandse handel te bepalen.

Product Life Cycle Theory

Raymond Vernon legde uit dat vanaf de uitvinding van een product om de ondergang te wijten aan een gebrek aan vraag, een product doorloopt vier fasen: introductie, groei, volwassenheid en verval. De duur van deze fasen is niet vast en hangt grotendeels af van de vraag naar het product op de markt, en, in zekere mate, de productiekosten en de inkomsten die het genereert. Als het product van de vraag naar een langere tijd blijft en de productiekosten gestaag afneemt, zal de levensduur langer. Anderzijds, indien de productiekosten te hoog is en de vraag naar het grotendeels beperkt is, dan is het product zal eerder sterven. Daarom is het niet mogelijk om de duur van de cyclus te voorspellen.

Product Life Cycle

Inleiding Stage
Omwille van de theorie, Vernon gaat ervan uit dat alle eerste uitgevonden en ontwikkeld in de ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten. In de inleiding stadium mensen zich niet bewust van het product en de bruikbaarheid, en dus de vraag naar zeer laag. De kosten van de productie is zeer hoog, als het product is nog in ontwikkeling, en gestandaardiseerde productie en schaalvoordelen kan nog niet worden bereikt. Daarom zal alleen mensen uit de ontwikkelde landen het product te kopen, omdat ze de middelen hebben om iets een beetje duur te kopen.

Bijvoorbeeld, laten we aannemen dat een nieuwe stof is uitgevonden in de VS voor het maken van kleding. Nu, mensen zijn zich niet bewust van deze stof, en zijn niet bereid om de katoen en nylon dat zij gebruiken, te vervangen. Omdat de vraag is zeer laag, is het product nog genieten schaalvoordelen, en dus de productiekosten nog steeds hoog.

groeifase
De volgende stap bij het onderzoek wordt de groeifase van een product. De groeifase is wat er zal maken of breken van het product. Als de producenten een manier om de kosten van de productie te verminderen, zullen ze het nieuwe product tegen lage inleidende prijzen om zijn vraag te stimuleren bieden. Dit is vrij veel van de make-or-break voor het product, en deze fase wordt gekenmerkt door zware en agressieve marketing, reclame en promotie. Als klanten het gevoel dat het product is het geld waard en heeft goed genoeg nut, zal de vraag te halen met de verwachte vraag, en het product zal verplaatsen naar de rijpheid. Als de vraag niet inhalen, en mensen een hekel aan het product, zal het snel dalen.

Voortzetting bovenstaand voorbeeld tijdens het groeistadium, de stof die bedrijf zal komen met aantrekkelijke ontwerpen en prijzen. Zij investeren in marketing en promotie van het product, zodat het bewustzijn wordt gecreëerd in de hoofden van potentiële klanten over de kwaliteiten en voordelen van het gebruik van deze nieuwe stof. Als de stof aanslaat, zal het verplaatsen naar de volgende fase, zo niet, zal het rechtstreeks naar de achteruitgang fase.

Maturity Stage
De derde fase is de rijpheid. In deze fase, de productiekosten daalt drastisch wegens gestandaardiseerde productie. Dit zorgt voor massaproductie, en dus krijgt het bedrijf de voordelen van schaalvergroting. In de rijpheid, kan de productie en de technologie ook worden geëxporteerd naar ontwikkelingslanden en onderontwikkelde landen, waar de kosten van de productie lager zal zijn. Deze stap zal profiteren van zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden, als de ontwikkelde landen zich kunnen richten op innovatie, terwijl de ontwikkelingslanden zijn werkzaam in de productie-activiteit. In de rijpheid, het product is niet langer een nieuwigheid, maar vrij veel een veel gebruikte noodzaak.

In dit voorbeeld wordt de rijpheid van het weefsel komen wanneer het een gewoon weefsel dat wordt gebruikt over de hele wereld. De producerende onderneming zal, om de kosten van de productie, export (uitbesteden), de gestandaardiseerde productie processen en technologie terug te brengen tot de ontwikkelingslanden.

afwijzen Stage
De daling fase wordt gekenmerkt door een geleidelijke vermindering van de vraag naar het product, en dus zal er een geleidelijke vermindering van de productie en de verkoop. Nieuw gecreëerde varianten of alternatieven zal de mainstream in te voeren, en rijden de oude, achterhaalde product uit de markt. De markt neemt daarna langzaam voor het eerst in de ontwikkelde landen, en langzaam, later in de ontwikkelingslanden.

In dit voorbeeld, wanneer een nieuwe stof ontstaat waarachter de problemen of gebreken van het product, het oude product langzaam afgebouwd en die het einde van zijn levenscyclus.
Levenscyclus van het product theorie is populair onder marketeers, als verschillende stadia van een product vereist een andere marketingstrategie.