Pension Vesting: Alles wat u moet weten

Pension vesting van toegezegd-pensioenregelingen kunnen optreden in een verscheidenheid van manieren. Uw voordelen kunnen onmiddellijk onvoorwaardelijk worden, of verwerving zoals kan worden gespreid over maximaal zeven jaar. Het is belangrijk om te begrijpen hoe uw pensioen vesten, omdat de wachtperiode schema bepaalt wanneer je in aanmerking komt voor een volledig pensioen ontvangen. Ook kan het uw plan verwervingsschema een factor zijn als je denkt over het veranderen van baan – misschien heb je niet wilt verlaten totdat je volledig verworven bent. Daarnaast is de wachtperiode schema zaken als je moest een pensioen met een werkgever voor wie u niet meer werken en willen weten in welke pensioenuitkeringen u recht hebt. (Voor meer informatie, zie A Primer op toegezegd-pensioenregelingen.)

Wie is eigenaar van werknemersbijdragen

Je doet. Als uw werkgever vraagt ​​of kunt u een deel van uw salaris bijdragen aan uw pensioen, je altijd volledig eigenaar deze bijdragen. of een van het geld dat u heeft bijgedragen aan uw pensioen uit eerdere loonstrookjes – – Met andere woorden, als je $ 200 bijgedragen aan uw pensioen met een salaris van afgelopen vrijdag en je je baan de volgende maandag te stoppen, zou je niet een van die 200 achter $ laten als je hebt je baan.

Pension Vesting voor werkgeversbijdragen

Wat je achter zou laten als u van baan verandert zijn de bijdragen van uw werkgever om uw pensioenregeling, dat is het deel dat vesten, afhankelijk van de vesting schema van het plan en het soort plan waarin je deelneemt. De volgende regels gelden voor pensioenregelingen toegezegde. Defined contribution plannen, zoals 401 (k) s, en thans geldende toegezegd-pensioenregelingen, zoals cash-balans en pension-equity plannen, volgen verschillende regels (al zijn er enkele gelijkenissen).

Cliff Vesting

De jaren van de dienst een werknemer moet invullen met een werkgever om volledig te worden toegekend is afhankelijk van de vraag of het pensioen heeft een cliff vesting schema of agraduated vesting schema. Onder de voormalige werknemers worden volledig verworven in hun pensioen na een bepaald aantal jaren. Een federale wet genaamd de Wet Employee Retirement Income Security (ERISA) stelt dat het maximum is vijf jaar voor de particuliere sector plannen, maar werkgevers kunnen maken volledige vesting eerder. Bijvoorbeeld, in het kader van ExxonMobil’s pensioenregeling, de werknemers zijn volledig verworven na vijf jaar verworven dienst of na het draaien van 65, wat het eerst komt.

Als uw plan heeft een klif vesting schema waarin werknemers worden volledig verworven na vijf jaar, zal u geen van de bijdragen van uw werkgever ontvangen als u uw baan te verlaten voor de vijf-jarig bestaan. Je zal echter blijven berusten bij uw eigen bijdragen, zoals uitgelegd in de vorige paragraaf.

afgestudeerd Vesting

Onder afgestudeerd vesting, is er een gedeeltelijke onvoorwaardelijk voor elk jaar van de dienst zodra je drie jaar hebt gediend. Voor de particuliere sector plannen, op een minimum, na het derde jaar word je 20% verworven in uw pensioen, na het vierde jaar word je 40% verworven, na jaar vijf word je 60% verworven, na jaar zes word je 80% verworven en, eindelijk, na zeven jaar word je 100% verworven.

Uw werkgever is vrij om een ​​ruimhartiger afgestudeerd vesting schema te bieden, echter. “Een traditionele defined benefit plan kan 50% na twee jaar dienst en 100% na vier jaar dienst onvoorwaardelijk worden,” zegt actuaris John Lowell, een consultant met Atlanta gevestigde oktober Drie Consulting, die pensionering programma-ontwerp en aanverwante diensten levert. “Aan de andere kant, een plan met een vesting schema onvoorwaardelijke toezegging 50% na vier jaar dienst en 100% na zes jaar dienst zou niet acceptabel zijn, omdat het niet gelijk is aan of hoger is dan een van de toegestane schema’s op alle punten in de tijd . ‘

Als je kunt verzamelen Private Pension Plan Voordelen

Wordt volledig berusten bij uw pensioen betekent niet dat je meteen toegang tot het geld. Onder de federale wetgeving, medewerkers verdienen het recht om hun pensioenuitkering ontvangen wanneer zij de normale pensioenleeftijd hebben bereikt, in aanvulling op het voldoen aan de jaren van dienst eisen zoals hierboven beschreven. “Normal pensioengerechtigde leeftijd voor een ERISA bedekte plan wordt bepaald door het plan”, zegt Lowell. Het mag niet later dan 65 jaar met vijf jaar in dienst zijn.

Gouvernementele en Kerk Pensioenen

Als u deelneemt aan een overheid of kerk pensioenregeling in plaats van een privé-sector pensioenregeling, hoeft ERISA regels niet van toepassing. Gouvernementele plannen te dekken medewerkers van de federale overheid, een staat regering en alle politieke verdeeldheid, agentschap of instantie van een federale of provinciale overheid, zoals leraren en schoolleiders. pensioenregelingen kerk kan niet alleen betrekking op de directe kerk medewerkers, maar ook medewerkers van een ziekenhuis, school of non-profit organisatie in verband met de kerk. Deelnemers aan de Florida Retirement System, bijvoorbeeld, zijn volledig verworven na zes jaar dienst als ze ingeschreven in het plan vóór 1 juli 2011 of na acht jaar indien zij ingeschreven in het plan op of na 1 juli 2011.

Wat voor soort werkgever je hebt, kun je je vesting schema ontdekken door het overleg met uw samenvatting planbeschrijving. U kunt het document te krijgen van zowel de afdeling human resources van uw bedrijf of pensioenregeling beheerder.

Uitzonderingen op ERISA

Onder ofwel vesting schema, bij de berekening van het aantal dienstjaren werkgevers niet verplicht om jaren dat u gewerkt voor hen vóór de leeftijd van 18 tellen, jaren waarin u niet bijdragen aan een plan dat werknemersbijdragen of jaren nodig als de werkgever niet te houden het plan of een voorloper plan. Werkgevers kunnen ook niet jaren mee als je niet een reguliere werknemer. In sommige gevallen kan worden gecrediteerd met gedeeltelijke jaren van dienst voor de komende jaren als je niet een reguliere werknemer.

Ook als u pensioenuitkeringen verdiende vóór het midden van de jaren 1980, de in de vorige paragrafen beschreven regels gelden niet voor jou. Volgens de Pension Benefit Guaranty Corporation (PBGC), pensioenregelingen meestal nodig 20 of meer jaren van dienst vóór het midden van de jaren 1970, en ze meestal nodig 10 jaar dienst vóór het midden van de jaren 1980. Als u tijdens deze periodes minder jaar in dienst voltooid, u misschien niet in een pensioen verworven op elk van die jaren van werk.

In het bijzonder, als je deelgenomen aan een particuliere pensioenregeling van 1974 tot 1988 en uw werkgever gebruik gemaakt van een klif vesting schema, je was 0% verworven totdat je minstens 10 jaar dienst, op welk punt je werd 100% verworven afgerond. Als uw werkgever gebruik gemaakt van een afgestudeerd vesting schema, werd je 25% verworven na vijf jaar van de dienst, met een stijging van 5% in vesting elk jaar tot 15 jaar van de dienst, op welk punt je 100% verworven.

Verder is een uitzondering ‘de regel van 45 “, zei dat als de leeftijd en het aantal dienstjaren van een werknemer bedroegen 45 en hij of zij had ten minste vijf jaar in dienst bij die werkgever, dan ten minste 50% van de uitkeringen moeten worden verworven, met ten minste een stijging van 10% per jaar daarna.

Breaks in Employment

Wat gebeurt er als je werkt voor hetzelfde particuliere werkgever voor meerdere jaren, maar die jaren van de dienstverlening zijn niet opeenvolgend? Bent u toe aan uw pensioenregeling?

ERISA zegt dat als je een werkgever en de terugkeer binnen vijf jaar te verlaten, het plan is meestal nodig om uw eerdere jaren van dienst te tellen. Dus als je werkte voor een particulier bedrijf vanaf 2010 tot en met 2012 (drie jaar), ging toen naar een ander bedrijf voor 2013 en 2014 (twee jaar) alleen voor terugkeer naar uw voormalige werkgever in 2015 en blijven (twee jaar), zult u meestal berusten bij uw plan – ofwel volledig, als het plan gebruikt cliff vesting, of althans gedeeltelijk, als het plan gebruikt afgestudeerd vesting. Nogmaals, moet uw samenvatting planbeschrijving uitleggen hoe uw werkgever omgaat met deze situatie.

Het komt neer op

Uitzoeken hoe uw pensioen vesten kan lastig zijn, maar het is van cruciaal belang om te begrijpen, zodat je de beste beslissingen te nemen over de vraag of en wanneer van baan te veranderen en verzamel alle pensioenuitkeringen de waarop je recht als je met pensioen. (Voor meer informatie, zie Pension Plans: Pijn of Pleasure?)