Pensioen te gaan in de Filipijnen met $ 200.000 van Sparen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in het buitenland terug te trekken in een beter klimaat, nieuwe ervaringen, toegang tot betaalbare gezondheidszorg en een lagere kosten van levensonderhoud genieten. Een bestemming populair bij expats is de Filippijnen, een land dat uit zich verspreidt over meer dan 7000 eilanden. Zijn grenzen zijn Taiwan in het noorden, de Stille Oceaan naar het oosten, Indonesië en Maleisisch Borneo naar het zuiden, en de Zuid-Chinese Zee in het westen. Een grote expat gemeenschap geniet van alles wat het land staat bekend om – stranden, prachtige landschappen, tropische klimaat en de vriendelijke bevolking – plus betaalbare gezondheidszorg en een lage kosten van levensonderhoud. Andere extraatjes: De Filippijnen breidt een aantal prikkels om expat bewoners, met inbegrip van kortingen voor de 60 + menigte en de duty-free invoer van huishoudelijke goederen.

Het maakt niet uit hoeveel je hebt gespaard voor het pensioen, kunt u in staat om beter te leven – en maak uw geld strekken verder – als u in het buitenland met pensioen gaan. (Zie Pensioen: US Vs. buitenland). Hier nemen we een snelle blik om te zien of het mogelijk is om met pensioen gaan in de Filippijnen met $ 200.000 in besparingen.

Een Echt Low Cost of Living

Elk jaar, International Living Global Retirement Index rangschikt bestemmingen pensioen over de hele wereld, het meten van factoren als klimaat, gezondheidszorg, voordelen en kortingen, en de kosten van levensonderhoud. Voor de 2015-index, de Filippijnen scoorde 92 van de 100 voor kosten van levensonderhoud, te plaatsen in de top 10 voor de kosten van levensonderhoud, en bijpassende Belize, Cambodja, Ecuador, Guatemala en Thailand. Alleen Nicaragua en Vietnam gerangschikt hoger voor lage kosten van levensonderhoud, elke het verdienen van een perfecte score van 100.

International Living toont ook aan dat de meeste expats comfortabel te kunnen leven in de Filipijnen voor ongeveer $ 800 tot $ 1200 per maand. Enkele eenvoudige wiskunde blijkt dat als je leeft op $ 800 per maand – waarschijnlijk het laagste bedrag waarvoor de meeste gepensioneerden kon comfortabel te leven – je $ 200.000 spaarrekening zou duren ongeveer 21 jaar ($ 200.000 ÷ $ 800 = 250 maanden, of 20,8 jaar); live op $ 1200 per maand en je spaargeld zou 14 jaar ($ 200.000 ÷ 1200 $ = 166,66 maanden of bijna 13,9 jaar) duren. Dit is natuurlijk een eenvoudig voorbeeld wordt ervan uitgegaan dat uw maandelijkse uitgaven blijven precies hetzelfde door de jaren heen, en dat je geen andere inkomsten of uitgaven (bijvoorbeeld belastingverplichtingen) tijdens het pensioen.

Voeg in de sociale zekerheid

Naast besparingen, veel gepensioneerden hebben toegang tot andere bronnen van inkomsten tijdens het pensioen. De gemiddelde gepensioneerde werknemer uitkering van sociale zekerheid, bijvoorbeeld, is $ 1328 per maand voor 2015.

Alleen het toevoegen van de sociale zekerheid in de mix, maakt u zich terugtrekt comfortabel in de Filipijnen met $ 200.000 start te lijken als een zeer reële mogelijkheid. huisvestingskosten, voedsel, activiteiten en basisgezondheidszorg – – met geld overblijft voor de occasionele reis terug naar huis of naar een onverwachte kosten te dekken van uw maandelijkse uitkering alleen al zou genoeg zijn om de meeste van uw kosten van levensonderhoud te dekken.

Kopen of huren?

Net als overal in de wereld, wat je betaalt voor huur in de Filippijnen is afhankelijk van de locatie, de grootte en de toestand van het pand. Volgens de stad en het land databank website numbeo.com, de gemiddelde maandelijkse huurprijs voor een appartement met één slaapkamer in een centrum van de stad is $ 228,94; buiten een centrum van de stad daalt de huurprijs tot een gemiddelde van $ 124,77 per maand. Voor drie-slaapkamer appartementen, de gemiddelde huurprijs is $ 394,53 (in de stad) en $ 240,59 (buiten de stad).

Terwijl de huren over het algemeen wordt beschouwd als betaalbaar, als u van plan over het leven in de Filippijnen voor een tijdje, het kopen van een condominium kan een meer kosteneffectieve optie. Hoewel buitenlanders, in het algemeen, van onroerend goed in de Filippijnen verboden, de Filippijnse Condominium wet maakt het mogelijk voor expats om condominiums te kopen (vooral omdat condominium ownership niet elke vorm van eigendom van de grond waarop het zit vervoert).

Voor informatie over welke locaties die u zou willen onderzoeken, zie de Hoogst Retirement steden in de Filippijnen. Als je iets koopt, zie Do You Get US belastingaftrek op onroerend goed in het buitenland?

Tips voor het Besteden Minder

Als je uiteindelijk het leven in een plek waar je eerder hebt genoten op vakantie, kan het moeilijk zijn om de financiële schakelaar om het dagelijkse leven te maken. Een fout die veel nieuwe expats maken optreedt – en uitgaven – alsof ze nog steeds op vakantie. Hoewel het normaal te verwennen op vakantie, de uitgaven te veel op de maaltijden, attracties en dergelijke op een lange termijn kan snel doorbranden uw pensioen budget.

Een manier om overschrijdingen te voorkomen is om uit te vinden waar de lokale bevolking winkelen voor maaltijden, boodschappen, nachtleven, entertainment, attracties, enz. Door het verkrijgen van de lokale leveranciers en andere expats kennen, kun je erachter komen waar de apparaten te kopen bij de “lokale” tarief in plaats van de “toeristische” tarief. Dit is een enorm belangrijke stap in het handhaven van een lage kosten van in het buitenland wonen. Je zou dit al doen thuis (zonder erover na te denken). Je weet waarschijnlijk wel, waar op zoek naar de beste aanbiedingen en die plaatsen te vermijden, omdat ze te duur. Doe hetzelfde in het buitenland en uw geld kan veel langer duren.

Het komt neer op

De onzekerheid van iemands levensduur maakt het onmogelijk om te voorspellen of $ 200.000 alleen al zou genoeg zijn om overal het laatst door pensionering – zelfs in een land met een lage kosten van levensonderhoud, zoals de Filippijnen. Wat wel duidelijk is, is dat in het buitenland wonen tijdens het pensioen van een betere kwaliteit van leven voor uw geld te bieden heeft en u in staat te stellen de pensionering dollars verder te rekken.

Zoals bij elke pensioen bestemming in het buitenland, is het een goed idee om het gebied meer dan eens te bezoeken alvorens beslissingen te nemen – en proberen te bezoeken vanuit het perspectief van een inwoner, in plaats van als een toerist. Daarnaast kunnen de belastingen voor mensen met pensioen gaan in het buitenland vrij ingewikkeld zijn. Als zodanig is het altijd aanbevolen dat u werkt met een gekwalificeerde advocaat en / of fiscalist bij het maken van plannen voor het terugtrekken in het buitenland. Begin met readingHow uw pensioen in de Filippijnen Plan. Kijk dan op Plan uw pensioen in het buitenland.

Opmerking: Door aanhoudende geweld, bepaalde gebieden in de Filippijnen moet worden vermeden. Op 20 november 2014, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf een negatief reisadvies voor de Filipijnen – in het bijzonder de Sulu-archipel, het eiland Mindanao en de Sulu zuidelijke Zeegebied. Andere gebieden in de Filippijnen worden over het algemeen als veilig beschouwd als andere plaatsen in Zuidoost-Azië.

Amerikaanse burgers die reizen naar of wonen in de Filipijnen worden aangemoedigd om in te schrijven in het departement van Smart Traveler Inschrijving Program staat (STEP), die beveiligingsupdates biedt en maakt het makkelijker voor de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat om u te contacteren in geval van nood.