Ouderen en Echtscheiding: Wat Advisors moet weten

De toenemende levensverwachting van mensen betekent dat hun pensioen jaar langer groeien en dat er meer paren die niet mee krijg hebben om langere tijd door te brengen met elkaar. Deze trend heeft geleid tot de opkomst van de “grijze echtscheidingen” in paren leeftijd van 50 jaar en ouder. Adviseurs moeten weten hoe deze situatie om te gaan, want het is steeds meer gemeengoed onder oudere cliënten.

Een groeiende trend

Gray echtscheidingen worden vaker gebeuren om verschillende redenen. Een deel van het probleem is dat mensen gewoon langer leven en ze niet willen dat hun hele pensioneringen brengen leven met iemand die ze niet meer willen. (Voor meer informatie, zie: Hoe help Gescheiden en weduwnaar Clients met pensioen.)

“In het verleden, zouden de mensen gescheiden in hun late jaren ’40 en vroege jaren ’50 wanneer de kinderen het huis verliet. Nu kinderen zijn verlaten van het huis later, zijn mensen langer leven en koppels worden steeds later gescheiden, “Andrew Samalin, directeur van Samalin Investment Counsel en voormalig voorzitter van de Vereniging van Divorce Financial Planners, vertelde Investment News.

De Vereniging van Actuarissen verklaard dat ongeveer een derde van de mannen en de helft van de vrouwen die in hun jaren ’50 vandaag zal leven aan de leeftijd van 90 en onder de echtparen is er een kans van 50% dat een van hen zal bereiken 92. Voor degenen die met pensioen gaan in hun jaren ’60, dat een lange tijd vast te zitten in een ongelukkig huwelijk verlaat. John Slowiaczek, president-elect van de American Academy of Matrimonial Advocaten (AAML) zei tegen Investment News: “Als mensen langer leven, kunnen hun relaties veranderen in een aantal zeer dramatische wijze. Een stijgende aantal echtscheidingen is steeds een zeer consistente trend met de Baby Boomer generatie. ”

Uit een recent onderzoek van AAML leden bleek dat echtscheiding is een maar liefst 64% bij paren leeftijd van 50 jaar en ouder en activa, zoals alimentatie, pensioenen en pensioensparen plannen behoren tot de meest gevochten kwesties in het echtscheidingsconvenant. (Voor meer informatie, zie: Echtscheiding en lijfrenten: Wat Klanten moeten weten.)

Onnodig te zeggen, een grijze echtscheiding kan grote schade aanrichten op pensioen veiligheid een scheidende paar. Een recent rapport van het National Center for Family & Huwelijk Onderzoek bij Bowling Green State University zegt: “Degenen die echtscheiding eerder in de volwassenheid hebben meer tijd om de financiële terug te verdienen verliest echtscheiding meestal met zich meebrengt. In tegenstelling tot degenen die later scheiden minder jaar werken de resterende levensduur en kunnen niet in staat zijn om volledig te herstellen economisch uit een grijze echtscheiding. ”

Tips voor Advisors

Samalin sprak Investment News over de aanpak die adviseurs moet nemen wanneer er sprake is van een echtscheiding. “Echtscheiding financiële planning is slechts een vergoeding, vergoeding voor diensten proces. Je kunt niet weggeven echtscheiding financiële planning diensten in ruil voor de hoop van het verwerven van het vermogen onder beheer post-echtscheiding. Als je dat doet, ben je het onderwerpen van jezelf en de advocaat om substantiële wanpraktijken pakken. Beter om zich te concentreren op het verkrijgen van de activa nadat de zaak voorbij is. ”

In de meeste grijze echtscheidingen, is er een mix van activa en inkomsten die moeten worden verdeeld, en een eenvoudige gelijk verdeeld misschien niet altijd billijk zijn. In sommige gevallen moet de hoofdverblijfplaats worden verkocht en de opbrengst verdeeld tussen de ex-echtgenoten op een bepaalde manier of een echtgenoot koopt de andere het aandeel van het eigen vermogen in de woning. Hulpmiddelen zoals omgekeerde hypotheken kan worden gebruikt om te helpen herstellen van een budget tekort voor een echtgenoot door het genereren van geld om rekeningen te betalen zonder enige nieuwe debt obligation.

Het komt neer op

Oudere paren die gaan scheiden noodzaak om serieus te overwegen de financiële gevolgen van hun acties. Economisch herstel van de schikking kan jaren duren en vertraging pensioenplannen in veel gevallen. Gescheidenen moet een financieel adviseur te raadplegen met het oog op manieren om de schade te minimaliseren en verder te gaan met hun leven te vinden. Adviseurs moeten de mogelijkheden die deze klanten hebben te begrijpen en hen te helpen om hun middelen te maximaliseren en terugvinden van hun financiële basis te geven. (Voor gerelateerde lezen, zie: Waarom Widows laten hun Advisors?)