MBA of CFA: Welke is beter voor een carrière in Finance?

Financiële adviseurs, effectenmakelaars en investeringen professionals van alle strepen zwemmen in een zee van aanduidingen en certificaten. Omdat elke titel komt met zijn eigen drie of vier letters afkorting, worden de aanduidingen die bekend staat als het alfabet soep van het beleggingsadvies industrie.

Twee van de meest inspannende maar financieel lonend titels zijn de Master of Business Administration, MBA, en het Chartered Financial Analyst, CFA. Een potentiële financieel adviseur of iedereen die overweegt een carrière in de financiële of investeren moeten hun verschillen te overwegen.

Mocht je de tijd, middelen en geld te investeren in een MBA of CFA?

MBA

studierichting

Een MBA duurt twee jaar full-time studie, met lessen over de andere aspecten van het runnen van een bedrijf. Cursussen variëren van human resources om de boekhouding, van marketing en sales voor het beheer van operaties, supply chains en technologie. De studenten krijgen MBA’s in specifieke onderwerpen – zoals de gezondheidszorg, communicatie, informatiesystemen technologie – afhankelijk van welk gebied hen het meest interesseert. Deze graden benadrukken nog steeds brede kennis van core business concepten.

Kosten en mogelijke beloning

Het krijgen van een MBA is meestal prijzig. Niet alleen zijn de studenten betalen voor twee jaar full-time graduate school of haar part-time equivalent, maar ze zijn ook ontbreekt op potentiële inkomsten in die tijd. Een tweejarige MBA-programma kan kosten omhoog van $ 111.000 van een top business school, niet meegerekend ruimte, board, boeken en perifere kosten. The New America Foundation geconstateerd dat de gemiddelde schuldenlast voor een MBA afgestudeerde terug in 2012 was $ 42.000. Kijk ook eens naar de effecten van een eventuele loon u af te zien, terwijl in school. Natuurlijk kan de financiële steun deze last enigszins te verminderen, en sommige bedrijven zullen een deel van de kosten voor de werknemers op zoek naar een MBA te nemen.

Het rendement op uw investering, echter, is het misschien de moeite waard te maken. Gemiddeld aanvangssalarissen voor mensen met een MBA is meer dan $ 50.000, volgens PayScale, en die met 10 tot 19 jaar ervaring gemiddeld meer dan $ 98.000. Het krijgen van een MBA van een goed beschouwd de school kunt u meer aantrekkelijk voor werkgevers te maken, omdat het aantoont drive en arbeidsethos. Het biedt ook een leven lang professionele contacten met tal van andere Type A uitblinkers met wie je hebt gedeeld een lange, moeilijke uitdaging. (Voor meer informatie, zie: Wat is het gemiddelde salaris voor een MBA Graduate?)

Als je een managementfunctie bij een groot bedrijf of die op gebieden als marketing, consultancy, finance of investment banking wilt, zou je er goed aan doen om op zijn minst overwegen het krijgen van een MBA. De gezondheidszorg is een ander gebied waar de midden- en hoger management in toenemende mate wordt gevuld met MBA’s om beter om te gaan met veranderingen in de verzekeringen, de overheid regelgeving en de patiënt bijhouden normen. (Voor meer informatie, zie: de werkelijke kosten van een MBA.)

de CFA

De CFA aanwijzing, voor het eerst geïntroduceerd in 1963, biedt degenen die slagen drie examens, bekend als charter houders, met gespecialiseerde vaardigheden, zoals analyse van investeringen, portfolio strategie en asset allocatie. Het is minder algemeen dan een MBA en zeer begeerd door investeringen professionals. Regelgevende instanties in 27 landen erkennen het charter als een proxy voor het voldoen aan bepaalde eisen voor vergunningen, volgens de CFA Institute, die de test en awards de certificatie beheert. (Voor meer informatie, zie: Een inleiding tot de CFA-aanwijzing.)

Financieel, het krijgen van een CFA aanwijzing is goedkoper dan het verdienen van een MBA, als het programma is gebaseerd op zelfstudie en niet te gaan naar de klas. De enige vereiste uitgave is examengeld. Deze kosten variëren afhankelijk van hoe vroeg je je registreert, maar standaard kosten zijn $ 825 voor elke test, plus een eenmalige inschrijfgeld van $ 450.

Slopende en tijdrovend

Dat betekent dat als een kandidaat gaat elk deel in hun eerste poging, het nastreven van de CFA is nog minstens een 19-maanden durende reis.

Inderdaad, de CFA Institute zegt kandidaten meestal besteden meer dan 300 uren studietijd voor elke sectie en dat de gemiddelde kandidaat duurt vier jaar om elke sectie passeren. Pass-tarieven voor elke sectie zijn slechts 40% -65% in een bepaald jaar, waardoor de CFA een van de meest slopende tests die u waarschijnlijk geconfronteerd bent. (Voor meer informatie, zie: Pass Uw CFA Examens bij de eerste poging.)

In feite is de algemene consensus is dat de CFA-examen is moeilijker te passeren, en vereist meer studie, dan de CPA-examen. En dat examen is nauwelijks een cake-walk. Forum commentatoren op de CPA informatie en review site Another71 vertrouwd met beide examens in het algemeen zien de CFA als de grotere uitdaging die meer studietijd. Zij merken echter dat als de CFA-examen omvat audit problemen, mensen met een boekhoudkundige achtergrond hebben een voordeel in het nemen van het.

Een pluim op je pet

PayScale zet het nationale gemiddelde salaris voor een CFA bij $ 80.000, volgens de enquêtes. Wat voor soort professionals kunnen kiezen om een ​​CFA krijgen? “De meest traditionele carrièrepaden waarvoor de CFA charter meest relevant is geweest zijn voor onderzoek analisten en degenen die zou kunnen gaan naar portfolio managers,” zei Stephen Horan, Ph.D., CFA, CIPM, managing director en co-lead voor het onderwijs in het CFA Institute. “Het handvest is echter een generalist investering credential. In toenemende mate is het een nuttige bron voor een breed scala van loopbanen, zoals handelaren, makelaars, academici, risicomanagers, toezichthouders en chief executives. Deze niet-traditionele rollen zijn de grootste categorie van de charter houders. ”

Sommige gemotiveerde mensen na te streven zowel MBA’s en CFA. “Een MBA en de CFA-programma is gratis op vele manieren,” merkte Horan. “De traditionele MBA-programma’s zijn breder dan de CFA-programma, betreffende onderwerpen zoals management, marketing en strategie, terwijl de CFA programma biedt diepere dekking van investment management dan de typische MBA-programma’s. De meeste MBA-programma’s leren de beginselen van financiën, in het bijzonder corporate finance, maar niet verdiepen in geavanceerde zaken als afgeleide effecten, hedging strategieën, portfolio management en vermogensplanning. Het CFA programma synthetiseert toepassing op deze gebieden. ” (Voor meer informatie, zie: Een blik op CFA Vacatures.)

Met zowel een MBA en CFA is vooral waardevol voor het portfolio en corporate manager posities, Horan toegevoegd. “Charter houders steeds vaker werkzaam zijn in corporate finance functies die op natuurlijke wijze zou worden bevolkt door MBA’s.”

De gemiddelde leeftijd van een CFA-programma kandidaat is 29, maar deze dagen jongere studenten in te voeren vaak het programma in hun laatste jaar van school of kort daarna. Sommige graduate schools leren de CFA-programma binnen hun MBA-cursussen, waardoor studenten om zowel het verkrijgen van een diploma en voor te bereiden op de certificering op bijna hetzelfde moment. (Voor meer informatie, zie: Is de CFA de moeite waard?)

Het komt neer op

Op het einde, zowel de MBA en CFA zijn waardevol. De CFA, echter, wordt alom begeerd door professionele beleggers die bij vermogensbeheerders en geregistreerde beleggingsadviseurs, de aard van de bedrijven die veel financiële adviseurs krijgen hun eerste baan en de initiële opleiding en achtergrond. Een van de commentatoren Another71’s vatte het goed op te merken dat “al deze certificeringen zijn slechts hulpmiddelen die u helpen opvallen een beetje. Vergeet niet, ervaring en netwerken troeven meeste certificeringen door zelf. ” (Voor meer informatie, zie: Vind uw niche in de financiële sector.)