Jumbo Hypotheek Grenzen: Hoeveel kan je lenen?

Als u uw zinnen gezet op een huis dat kost bijna een half miljoen of meer, wilt u misschien om te studeren op jumbo hypotheek grenzen. Een jumbo lening (aka jumbo hypotheek) is een hypotheek voor een bedrag dat de conforme limiet lening van de Federal Housing Finance Agency (FHFA) in te stellen overschrijdt. De FHFA stelt deze in overeenstemming zijn grenzen op jaarbasis.

In tegenstelling tot conventionele hypotheken, jumbo leningen komen niet in aanmerking om te worden gekocht, gewaarborgd of gesecuritiseerd door Fannie Mae of Freddie Mac. (Voor meer hierover, zie Jumbo tov vorig Hypotheken: hoe ze verschillen).Echter, jumbo leningen gesecuritiseerd vaak door andere instellingen dan Fannie Mae en Freddie Mac.

Als je probeert om een ​​jumbo hypotheek land, zul je geconfronteerd met veel strengere eisen dan credit huiseigenaren het aanvragen van een conventionele lening. Dat komt omdat jumbo leningen hebben meer kredietrisico dan die uitgegeven door Fannie Mae of Freddie Mac. Om goedgekeurd te krijgen voor een jumbo lening, zult u een stellaire credit score en super lage debt-to-income (DTI) verhouding nodig. (Voor meer informatie, zie te veel schulden voor een hypotheek?) Je zou ook worden verwacht dat een hogere aanbetaling te betalen.

Aan de andere kant, terwijl de jumbo hypotheken gebruikt om een ​​hogere rente dan de conventionele hypotheken te voeren, die kloof is het sluiten van de laatste jaren. Vandaag de dag, de gemiddelde jaarlijkse kostenpercentage (JKP) voor een jumbo hypotheek is op gelijke voet met de conventionele hypotheken. In sommige gevallen, het JKP voor jumbo leningen is eigenlijk lager. Hoeveel kun je eigenlijk lenen met een jumbo hangt natuurlijk af van uw vermogen, uw credit score en de waarde van de woning die u geïnteresseerd in het kopen bent.

Tegen welke prijs heeft een hypotheek hoger is dan conventionele en oversteken naar jumbo? Blijf lezen om meer jumbo hypotheek grenzen te leren:
Inzicht Jumbo Hypotheek Grenzen

De definitie van een jumbo lening verschilt per staat en zelfs de provincie. Op dit moment wordt een hypotheek van meer dan $ 417.000 beschouwd als een jumbo lening in de overgrote meerderheid van de continentale VS Echter, de conforme limiet hoger ligt in gebieden met steile huizenprijzen. In de hoogste van deze ‘high-cost zones, “de lening limiet is $ 625.500.

Hier is een blik op hoe het afbreekt. Er zijn ongeveer 3143 provincies in de Verenigde Staten. Uit die, 2916 een lening limiet van $ 417.000 in 2016. Slechts 108 gemeentes hebben een lening limiet van $ 625.500, met inbegrip van New York, Los Angeles en San Francisco. De meerderheid van de dure gebieden in Californië – en dat is geen verrassing, gezien het feit dat de Golden State is de thuisbasis van enkele van de duurste woningmarkten in het land.

Er zijn ook 115 Amerikaanse provincies met vreemd limieten die hoger zijn dan $ 417.000 zijn, maar lager dan $ 625.500. Bijvoorbeeld, de conforme limiet in Fairfield County, Conn., Is vastgesteld op $ 601.450. In Suffolk County, Mass. (De thuisbasis van Boston), de limiet is $ 523.250.

Lening grenzen zijn vaak nog hoger buiten de continentale VS In feite is de grenzen in Hawaii vijf provincies variëren tussen de $ 625.500 en $ 721.050. (Hawaii, samen met Alaska, Guam en de Maagdeneilanden, is toegestaan ​​om hogere conforme limieten hebben.)

Beperkingen op de opkomst?

In 2016, het FHFA verhoogde lening grenzen voor 39 provincies als gevolg van een dure gebied aanpassing of de provincie wordt pas toegekend aan een dure omgeving. Echter, sommige hypotheek experts voorspellen dat de FHFA limieten kunnen verhogen over de hele linie in 2017.

Wat zouden mensen leiden tot een dergelijke voorspelling te doen? In het tweede kwartaal van 2016, thehouse prijs index (HPI) was zeer dicht bij de index in het derde kwartaal van 2007, op basis van de Mortgage Bankers Association. Zodra de HPI pre-hypotheekcrisis niveaus bereikt, kan de FHFA conforme lening limieten verhogen. In het tweede kwartaal van 2016, de FHFA meldde dat de Amerikaanse huizenprijzen stegen 1,2% – een stijging van 5,6% ten opzichte van het voorgaande jaar. Sommigen zeggen dat deze stijging staat voor een volledig herstel van de recessie afgelopen decennium.

Voor de homebuyer, dit betekent dat als de conforme limiet verhoogt, je zou kunnen een duurder huis te kopen met een conventionele lening.

Het komt neer op

Als u op zoek bent naar een huis te kopen met een relatief steile prijskaartje ($ 417,000 of hoger), is het belangrijk om de hypotheek jumbo grenzen in uw provincie te onderzoeken. Afhankelijk van waar je woont, moet u mogelijk een jumbo lening voor uw droomhuis. Als je de jumbo hypotheek goedkeuring te beginnen, wees bereid om strenge krediet eisen en een potentieel hogere aanbetaling worden geconfronteerd. Er is geen buiten limiet op wat je kunt lenen: Het hangt allemaal af van uw vermogen en credit score, en de waarde van de woning. Indien de lening groot genoeg is, kan het een super jumbo genoemd.