Invullen 1099 Formulieren

Er zijn veel verschillende 1099 vormen voor verschillende soorten van de vergoeding niet-werknemer. Deze vormen allemaal hetzelfde algemene doel, dat is om de inkomsten te melden aan de Internal Revenue Service (IRS) en de belastingbetaler aan te moedigen om elke cent die ze verschuldigd zijn te betalen. Je hebt waarschijnlijk ontvangen 1099s aan het eind van het fiscale jaar – rapportage uitkeringen uit winstdeling of dividenden uit uw makelaar – en kunnen ze hebben ingevuld voor anderen.

Soorten 1099s

Hier is een lijst van de specifieke 1099 vormen en wat elke wordt gebruikt voor:
1099-A Overname of het opgeven van Secured Property, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099a.pdf

1099-B Opbrengst van Broker en Barter Exchange Transacties, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099b.pdf

1099-C kwijtschelding van schulden, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099c.pdf

1099-CAP Veranderingen in Corporate Control en kapitaalstructuur, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099cap.pdf

1099-DIV dividenden en uitkeringen, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099div.pdf

1099-G Bepaalde regering Payments, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099g.pdf

1099-H Health Dekking Tax Credit (HCTC) Advance Payments, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099h.pdf

1099-INT Rentebaten, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099int.pdf

1099-K Payment Card en Third Party Network Transacties, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099k.pdf

1099-LTC Long-Term Care en versnelde Death Benefits, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099ltc.pdf

1099-MISC diverse inkomsten, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099msc.pdf

1099-OID Oorspronkelijke uitgave Discount, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099oid.pdf

1099-PATR Belastingplichtigen Uitkeringen die van coöperaties, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099ptr.pdf

1099-Q betalingen van Qualified Education programma’s (Krachtens de punten 529 en 530), http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099q.pdf

1099-R uitkeringen van pensioenen, renten, Pensioen of winstdelingsregelingen, IRAS, Insurance Contracts, etc.

1099-SA uitkeringen uit een HSA, Archer MSA, of Medicare Advantage MSA, http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1099sa.pdf

Het invullen van de 1099-MISC

Een van de meest voorkomende vormen 1099 – en de ene individuele belastingbetalers de meeste kans om in te vullen – is de 1099-MISC. Dit formulier wordt gebruikt om zakelijke betalingen, niet eigen betalingen melden, van meer dan $ 600 totaal voor het kalenderjaar. Freelancers zal één van elke klant die ze niet genoeg betaald om het formulier te genereren ontvangen.

Je zou het 1099-MISC gebruiken om te melden wat je betaald aan een onafhankelijke aannemer die af en toe hulp verstrekt aan uw kleine bedrijf. Je zou het niet gebruiken om te melden wat u uw zelfstandige babysitter betaald omdat dat het werk is persoonlijk, geen deel uit van uw bedrijf. De babysitter is nog steeds verantwoordelijk voor het melden van het inkomen van u aan de IRS, maar – en als je de oppas $ 1.900 of meer / jaar te betalen, hij / zij is een begrip werknemer en moet een W-2 te krijgen van je. Ook 1099-MISC formulieren zijn over het algemeen alleen uit te geven aan individuen en partnerschappen, niet voor bedrijven, maar zie de IRS Aanwijzingen voor formulier 1099-MISC uitzonderingen op de regel corporatie.

Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het invullen van het formulier 1099-MISC.

Allereerst, als je zal het indienen van papieren versies van het formulier 1099-MISC (in tegenstelling tot het indienen van elektronisch). De IRS waarschuwt dat omdat papieren formulieren worden gescand tijdens de verwerking, kan je niet een formulier 1099-MISC gedrukt van de IRS-website in te dienen. U kunt goedgekeurde formulieren bestellen bij de belastingdienst of kopen ze bij een kantoor-aanbod op te slaan. Bovendien, als je elektronisch indienen, de IRS biedt geen invulformulier optie. Zie IRS publicatie 1220 voor meer informatie over het indienen van het formulier 1099-MISC elektronisch (klik hier en scroll naar beneden voor een link).

Stap 1: Vul het vak in de linker bovenhoek, dat vraagt ​​om de naam van de betaler, adres, stad of gemeente, staat of provincie, land, ZIP of buitenlandse postcode en telefoonnummer. Uw bedrijf is de betaler, zodat de gegevens van uw bedrijf gaat hier.

Stap 2: Onder dat Typ uw bedrijf fiscaal identificatienummer. Als u een eenmanszaak, dit is meestal uw sofi-nummer. Als u een andere bedrijfsstructuur, kan uw bedrijf een uniek fiscaal identificatienummer (TIN) te hebben.

Stap 3: Aan de rechterkant van de vorige Typ identificatienummer van de ontvanger, die de sociale zekerheid of fiscaal identificatienummer van de persoon die je betaald. De juiste manier om de ontvanger in de sociale zekerheid of fiscaal identificatienummer aanvragen is met IRS-formulier W-9.

Stap 4: Onder de twee dozen je gewoon ingevuld, vul de vakken die vragen om de naam van de ontvanger, adres (inclusief appartement nummer), en de stad of gemeente, staat of provincie, land en ZIP of buitenlandse postcode. Gebruik de gegevens van de ontvanger die op formulier W-9.

Stap 5: Onder die sectie is een doos vraagt ​​om een ​​rekeningnummer. Hier moet u een rekeningnummer voor de ontvanger als hij of zij heeft meerdere accounts met jou en je bent het indienen van meer dan een 1099-MISC voor deze persoon.

Stap 6: Aan de rechterkant van het rekeningnummer box is een andere doos die zegt en heeft een plein dat kan worden gecontroleerd “2 TIN niet.”. U kunt deze te markeren als de IRS je twee keer heeft gemeld in de afgelopen drie jaar dat de ontvanger voorzien van een onjuiste fiscaal identificatienummer. Markering dit plein wordt voorkomen dat de IRS en kan u nieuwe aankondigingen met betrekking tot deze ontvanger.

Nu u de genummerde vakken op het formulier 1099-MISC hebt voltooid, laten we overgaan tot de genummerde vakjes. Je zal niet voltooien elke doos, alleen degenen die van toepassing zijn op uw situatie.

Genummerde box 1: De huurprijzen – Als uw bedrijf betaalde de ontvanger $ 600 of meer voor bepaalde soorten van de huur, voert u het bedrag dat hier. Voorbeelden van de huurprijzen die moeten worden gerapporteerd op formulier 1099-MISC omvatten, maar zijn niet beperkt tot, betaalde huur voor kantoorruimte, Verhuur en land verhuur.

Genummerde box 2: Royalty’s – Als uw bedrijf bruto royalties van $ 10 of meer betaald aan de ontvanger, melden de hoeveelheid hier. Bijvoorbeeld, zou u een royalty hebben betaald voor het gebruik van een octrooi, auteursrecht, naam of handelsmerk handel.

Genummerde box 3: Overige inkomsten – Als u de ontvanger $ 600 of meer betalen voor iets dat niet wordt gedekt door een van de andere vakken op het formulier 1099-MISC, meld dit dan hier. (Je zou kunnen denken dat de IRS zou logischerwijs zet dit kader aan het eind van de vorm, maar helaas heeft het niet.)

Genummerde box 4: federale inkomstenbelasting ingehouden – Als de ontvanger onderworpen aan bronbelasting was, meld het bedrag dat uw bedrijf ingehouden van zijn of haar loon hier.

Genummerde box 5: Vissersboot opbrengst – Deze box zal niet van toepassing op de meeste mensen. Gebruik het als uw bedrijf betaalde iemand voor het vangen van vis.

Genummerde doos 6: Medische en gezondheidszorg betalingen – Als uw bedrijf betaalde $ 600 of meer aan een medische professional, melden dat bedrag dat hier, zelfs als de ontvanger is een bedrijf (dit is een van de uitzonderingen op de regel over het niet hebben van een uitgifte 1099-MISC om een ​​vennootschap). Maar je hoeft niet naar een 1099-MISC voor betalingen in de gezondheidszorg om een ​​vrijgestelde voorziening, geven zoals een non-profit ziekenhuis.

Genummerde vak 7: Nonemployee compensatie – Een van de meest voorkomende vormen van gebruik van het formulier 1099-MISC is om betalingen van meer dan $ 600 tot onafhankelijke contractanten te melden, en die bedragen gaan meestal in vak 7. Als de persoon uw bedrijf betaalde was uw werknemer, moet u vult het formulier W-2 in plaats.

Genummerde vak 8: Plaatsvervanger betalingen in plaats van dividend of rente -De meeste mensen zullen het niet nodig beide in te vullen dit vak. Het is voor de gezamenlijke betalingen van minstens $ 10 bij een makelaar voor een klant in plaats van dividenden of belastingvrije rente (die een individuele, vertrouwen, landgoed, vennootschap, vereniging, bedrijf of onderneming zou kunnen zijn) als gevolg van een lening van ontvangen effecten van een klant.

Genummerde vak 9: Payer verkochten rechtstreeks van $ 5.000 of meer van consumentenproducten aan een koper (ontvanger) voor wederverkoop – Vink het vakje aan als deze situatie op u van toepassing. U hoeft niet om een ​​dollar bedrag in dit vak in te voeren.

Genummerde box 10: Crop verzekering opbrengst – Is uw bedrijf een verzekeringsmaatschappij die $ 600 of meer betaald aan een boer? Als dat zo is, voert u hier het bedrag.

Genummerde vakken 11 en 12: In het verleden gebruikte de IRS deze dozen voor buitenlandse belastingen betaald, maar deze informatie wordt nu gemeld op formulier 8966, Foreign Asset Tax Compliance Act Report, dus laat deze twee vakken leeg.

Genummerde vak 13: Excess gouden handdruk betalingen – Deze doos is ingewikkeld, maar het zal niet van toepassing op de meeste mensen. Gebruik het als je een gediskwalificeerde individu (aandeelhouder, een ambtenaar of een zeer gecompenseerd individuele) basisbedrag contingent ten minste drie keer het individu op een verandering in de eigendom of de controle van een bedrijf gecompenseerd.

Genummerde box 14: De bruto-opbrengst betaald aan een advocaat – Als uw bedrijf betaalde $ 600 of meer voor een advocaat voor juridische diensten, melden de hoeveelheid hier.

Genummerde vak 15a: Sectie 409A uitstel – Het invullen van dit vak facultatief; Meer details zijn beschikbaar in de Internal Revenue Bulletin 2008-52.

Genummerde doos 15b: Section 409A inkomen Als uw bedrijf uitstel van betaling die normaal gesproken als onderdeel 409A inkomen zou hebben geclassificeerd, maar was niet omdat een nonqualified uitgestelde compensatieplan niet aan de voorschriften van punt 409A te voldoen, geeft u dat bedrag in dit vak. Nogmaals, zullen de meeste mensen niet nodig om dit vak aan te vullen.

Genummerde vakken 16 – belasting Staat ingehouden, 17 – Staat / Payer de staat geen. en 18 – Staat inkomsten – Als uw bedrijf deelneemt aan de gecombineerde federale / staat het indienen van het programma en / of nodig is om papieren exemplaren van het formulier 1099-MISC met een state fiscus bestand, voert deze dozen. Elke kamer is horizontaal verdeeld in het geval je nodig hebt om belasting te melden voor twee staten.

Wie krijgt kopieën

Nu u het formulier 1099-MISC hebben afgerond, de volgende stap is om kopieën te zenden aan de betrokken partijen.

Copy A gaat naar het IRS. Als u het verzenden van een papieren formulier, het is te wijten aan de eerste maandag in maart. Als u elektronisch indienen, het is te wijten aan de laatste werkdag in maart. Raadpleegt u het hoofdstuk “Aanwijzingen voor Payer” van de vorm 1099-MISC om de exacte deadlines te zien voor een specifieke fiscale jaar. File Copy Een samen met IRS-formulier 1096, Jaarbericht en doorzending van de Amerikaanse Information retourneren.

Oplage 1 gaat naar de staat fiscale afdeling van de ontvanger.

Copy B gaat naar de ontvanger, die de persoon of het bedrijf u heeft betaald, zoals vermeld op het formulier. U moet dit formulier te verstrekken aan de ontvanger tegen het einde van januari. Als u melden betalingen in de vakken 8 of 14, heb je een extra twee weken. Raadpleegt u het hoofdstuk “Aanwijzingen voor Payer” van de vorm 1099-MISC om de exacte deadlines te zien voor een specifieke fiscale jaar.

Kopieer 2 gaat ook naar de ontvanger, die het met zijn of haar toestand aangifte inkomstenbelasting, moet indienen wanneer dat nodig is.

Copy c dit exemplaar behouden voor uw administratie.

Het komt neer op

Deze instructies zijn bedoeld om een ​​algemeen overzicht voor educatieve doeleinden te bieden. Voor hulp bij het begrijpen wanneer bent u verplicht om het formulier 1099-MISC en hulp bij het invullen van dit formulier in te vullen – of een ander 1099 – correct gebruik gerenommeerde fiscale software of een professionele fiscale bereider. Voor meer hierover, zie Tax Software Vs. Een Accountant: Welke is geschikt voor u?