Hoeveel geld heb je nodig met pensioen te gaan in Thailand?

Als uw pensioen dromen onder andere een prachtige klimaat, nieuwe culturele ervaringen, toegang tot betaalbare gezondheidszorg en een lagere kosten van levensonderhoud, kunt u na te denken over pensioen gaan in het buitenland. Een bestemming populair bij gepensioneerden is Thailand, een klein land in Zuid-Azië bekend om haar natuurlijke schoonheid, ongerepte stranden, exotische gerechten, tempels en vriendelijke mensen.

Volgens de International Living, een uitgeverij groep die wonen en met pensioen gaan in het buitenland dekt, Thailand heeft een van de laagste kosten van levensonderhoud in de wereld, toe te voegen aan zijn aantrekkingskracht als een top pensioen bestemming. In de 2016 Annual Global Retirement Index, is in een vier-weg stropdas voor de zesde goedkoopste plaats voor de kosten van levensonderhoud, samen met Vietnam, Ecuador en Maleisië. (Cambodja gerangschikt op nummer een voor lage kosten van levensonderhoud voor 2016.) Op de totale scores voor International Living van 10 factoren, Thailand kwam in de zevende (Panama was de eerste plaats; Cambodja gerangschikt 21 van de 24).

Hier nemen we een kijkje nemen op hoeveel geld je nodig hebt met pensioen te gaan in Thailand, plus hoe u uw pensioen dollars langer duren. Veiligheidskwesties kan ook betrekking hebben op u als gevolg van de recente bomaanslagen in augustus 2016. Zie The Bottom Line, hieronder, voor meer informatie.

Goed uitgangspunt

De eis voor een pensioen visum is 65.000 baht per maand (ongeveer $ 2000) of een besparing van 800.000 baht ($ 25.000) in een Thaise bankrekening. Steven LePoidevin, InternationalLiving.com Thailand Correspondent, zegt dat dit is een goed uitgangspunt voor een gepensioneerd echtpaar. “Dit zou zorgen voor een eenvoudige, maar comfortabele levensstijl”, meldt hij.

Net als overal, komt het neer op locatie; sommige plaatsen in Thailand zullen meer betaalbaar dan anderen. “[Een gepensioneerde echtpaar] zou een veel hogere kwaliteit levensstijl in Chiang Mai natuurlijk leven dan in Bangkok,” zegt LePoidevin. “Als een gepensioneerde, ik persoonlijk zou niet willen wonen hier met minder dan $ 1.500 tot $ 2.000 per maand inkomen. Dit is de veronderstelling dat u huurt, maar ze wonen in uw eigen appartement of huis. ‘ Voor meer informatie over Chiang Mai, zie met pensioen in het buitenland: kosmopolitische steden.

Voor de echt prijsbewuste

Hoewel $ 2000 per maand is een goed uitgangspunt, is het mogelijk om rond te komen met een veel kleiner budget. LePoidevin wijst erop dat de gemiddelde Thaise bewoner leeft van minder dan $ 1000 per maand. “Als je in een klein appartement te wonen, eten alleen lokaal voedsel, nooit reizen, geen ziektekostenverzekering hebben en zelden deel te nemen aan enige vorm van entertainment, ik veronderstel dat iedereen zou kunnen op dit kleine bedrag van de maandelijkse inkomen te leven,” zegt LePoidevin . De meeste expats, zou echter een moeilijke tijd leven binnen een $ 1.000 per maand budget en moet rekenen op een beetje meer – zelfs als ze echt budget bewust. “Ik geloof nog steeds dat het noodzakelijk is om een ​​stabiel inkomen van ten minste $ 1.200 tot $ 1.500 per maand voor een absoluut minimum”, zegt LePoidevin.

living Large

$ 5.000 per maand zou u een zeer royale pensioen in het grootste deel van Thailand te geven, volgens LePoidevin. “Dit zou genoeg geld om een ​​twee-slaapkamer appartement te huur in het hart van Bangkok of in een van de vele strand gebieden. Als je een appartement gekocht, dan kun je zeker live een zeer goede levensstijl op dit bedrag, “zegt LePoidevin.

Afgezien van het leven in een keuze locatie, zou een budget $ 5000 andere extraatjes toe te staan. “[$ 5.000 per maand] zou genoeg geld te verstrekken om te eten op een regelmatige basis, maken gebruik van een housecleaner een paar keer per week, gebruik maken van AC op een regelmatige basis, high-speed internet en nog steeds meer dan genoeg voor representatiekosten, “vertelt LePoidevin.

Factor in de gezondheidszorg

LePoidevin merkt op dat de gezondheidszorg is een kostprijs die vaak over het hoofd gezien, maar dat expats moeten plannen voor. Er is geen openbaar ziektekostenverzekering in Thailand voor expats. Voor degenen die ouder zijn dan 60, kan particuliere ziektekostenverzekering vrij duur zijn. “Het is noodzakelijk om je eigen familiegeschiedenis en de risico’s te overwegen voordat u begint met de beste verzekering plan te zoeken voor uw situatie,” zegt LePoidevin.

“Vanwege de lage kosten van de gezondheidszorg in Thailand, vele expats vertrouwen op hun spaargeld voor onvoorziene medische noodgevallen. Anderen alleen maar kopen minder dure ongevallenverzekering in de hoop dat ze meer kans op een ongeval dan een nijpend medische noodsituatie te hebben. ” Soms is het mogelijk een beroep te doen op een reisverzekering als u terug keren naar uw eigen land of reizen op een regelmatige basis. “Dit is ook een minder dure laan uit te oefenen of het past bij uw behoeften,” zegt LePoidevin.

stretching Dollars

Een van de beste manieren om uw pensioen dollars langer is om te leven als een lokaal. “Het is gemakkelijk om kleinere goedkope huizen en appartementen te vinden in het hele land”, zegt LePoidevin. “De snelste manier om te verbranden door middel van pensioen geld is om het te besteden aan alcohol en internationale gerechten. Beide zijn zeer duur in Thailand. De aankoop van verse lokale producten, uit eten in ‘moeder en pop’ lokale restaurants en te bezuinigen op de alcoholconsumptie zal resulteren in een veel kleinere maandelijkse kosten. ”

Het komt neer op

Als u denkt over met pensioen gaan in het buitenland, Thailand is het overwegen waard. Een substantieel expat gemeenschap heeft al de natuurlijke schoonheid van het land, exotische gerechten en een prachtige klimaat, plus toegang tot betaalbare gezondheidszorg en een van de laagste kosten van levensonderhoud in de wereld. Voor meer informatie over het maken van dit soort beweging, zie Plan uw pensioen in het buitenland en Pensioen: US Vs. Buitenland.

Opmerking: Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen specifieke reisadviezen over Thailand afgegeven. Echter, op 11 augustus en 12, 2016, meerdere bombardementen incidenten deed zich voor in een aantal Thaise bestemmingen, inclusief Hua Hin, Phang Nga, Trang, Surat Thani, en Phuket. Thaise autoriteiten melding van ten minste vier doden en 37 gewonden. Klik hier voor de Amerikaanse ambassade en de waarschuwing Consulaat’s. Zijn advies voor bewoners en reizigers: regelmatig controleren de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je huidige reis waarschuwingen kan vinden, Travel Alerts, en de Worldwide Let op. Lees de landspecifieke informatie voor Thailand.

Voor meer in het land helpen: The American Citizen Services Unit van de Amerikaanse ambassade is gelegen op 95 Wireless Road in Bangkok, en kan worden bereikt door te bellen naar + 66-2-205-4049, of per e-mail acsbkk@state.gov . De ambassade after-hours alarmnummer is + 66-2-205-4000. U kunt ons ook volgen op Twitter @acsbkk.

Ook bewust zijn van Worldwide Let op het ministerie van Buitenlandse Zaken, bijgewerkt op 3 maart 2016, over de voortdurende dreiging van terroristische acties en geweld tegen Amerikaanse burgers die reizen of in het buitenland wonen. De voorzichtigheid – die betrekking heeft op reizen in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Afrika, Zuid-Azië, Centraal-Azië, Oost-Azië en de Stille Oceaan – luidt als volgt: “De recente terreur aanslagen, hetzij door die aangesloten zijn bij terroristische organisaties, copycats, of individuele daders, dienen als een herinnering dat de Amerikaanse burgers moeten een hoog niveau van waakzaam te blijven en neemt passende maatregelen om hun veiligheidsbewustzijn te vergroten. ”

Amerikaanse burgers die reizen of wonen in het buitenland worden aangemoedigd om in te schrijven in het departement van Smart Traveler Inschrijving Program staat (STEP), die beveiligingsupdates biedt en maakt het makkelijker voor de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat om contact met u en / of uw familie in geval van een noodsituatie.