Hoe wordt uw pensioen in de Filippijnen Plan

Vraagt ​​u zich af of er een tropische retraite op de eilanden van de Filippijnen de beste pensionering keuze zou kunnen zijn voor u? Er is veel te overwegen wanneer u zo’n belangrijke leven te veranderen van plan bent. We nemen een kijkje op zes van de meest kritieke problemen: visa, eisen inkomen, kosten van levensonderhoud, waar te wonen, huisvesting en gezondheidszorg. En gezien de recente anti-drug geweld in de Filippijnen en reisadviezen over de veiligheid, voegen we een nota over veiligheidskwesties, als goed.

Het goede nieuws is dat de Filippijnen u met open armen verwelkomen. De overheid heeft zelfs een speciaal gedeelte van de toeristische dienst om u te helpen afgehandeld als een gepensioneerde in de Filippijnen noemde de Philippine Retirement Authority, die hulp biedt tijdens uw verblijf in de Filippijnen. Engels is een veel gesproken tweede taal; in feite is de BBC meldt dat het onderwijzen van Engels is een belangrijke industrie in de Filippijnen, waar veel call centers die Amerikaanse bedrijven dienen herbergt.

Voordat u het proces van formeel met pensioen gaan naar de Filippijnen te starten, kun je eerste onderzoek bij online magazines doen, zoals die zich aan de Philippines.com, waar u informatie over hoe het is om in het land om te wonen te vinden. U kunt ook discussieforums verkennen met mensen die al naar de Filippijnen hebben teruggetrokken in MAG-ANAK.org of The World of Filipinas. Reizen naar de Filippijnen en enige tijd er moet zeker een deel van uw planningsproces te zijn, als je er niet eerder geweest zijn.

Cost of Living

De Filippijnen is een van de top 25 beste plaatsen met pensioen te gaan op de International Living 2016 Global Retirement index. De lage kosten van levensonderhoud overeenkomt met die van Portugal en de Dominicaanse Republiek.

Hier is hoe de website Numbeo afbreekt wat het kost om te leven in de Filipijnen december 2016: huur van huisvesting (US $ 120,71 tot US $ 412,82 / maand), uit eten gaan voor twee (US $ 5 tot US14.06, van goedkoop tot mid-prijs restaurant), Internet (US $ 42,2 maand, 10 Mbps, Unlimited data, kabel / ADSL). Zolang u kiest in een stad om te wonen, een auto is niet essentieel; taxi’s, bussen en fietsen zal u waar u moet gaan. Met gas bij ongeveer US $ 2,98 per gallon, het kan heel duur komen te bezitten en het besturen van een auto als je kiest buiten een stad om te wonen.

Als dit aantrekkelijk klinkt, hier is wat je moet weten om de overstap te maken.

Het krijgen van een visum

Als je eenmaal hebben toegezegd pensioen gaan in de Filippijnen, het eerste wat je moet doen is een aanvraag voor een speciale Resident gepensioneerde Visa (SRRV). De meest populaire voor gepensioneerden is de SRRV Classic. Zolang je bent 50 jaar of ouder, het visum moet u storten op een bank in de Filippijnen ofwel US $ 10.000 als u een pensioen – of US $ 20.000 als je niet beschikt over een pensioen. Deze waarborg dekt de gepensioneerde en twee personen ten laste.

Het goede nieuws: de $ 10.000 kan worden gebruikt voor de aankoop van een appartement of herenhuis, of voor een lange-termijn huisvesting lease. Echter, om de $ 10.000 de totale investering in de Filippijnen gebruiken moet minimaal $ 50.000.

Als er meer dan drie van jullie zullen verhuizen naar de Filippijnen, is er een extra bedrag van US $ 15.000 per afhankelijk. U moet een bewijs van de maandelijkse pensioen, dat moet ten minste US $ 800 voor een enkele aanvrager of US $ 1.000 voor een paar tonen. Sociale Zekerheid inkomen geldt als een pensioen voor deze eis; de jaarlijkse brief die je krijgt van de Social Security Administration vermelding van uw uitkeringsbedrag is voldoende bewijs.

De initiële kosten van de aanvraag is $ 1400 voor de opdrachtgever en $ 300 voor elke extra persoon, met inbegrip van echtgenoot en ten laste Dit is een eenmalige betaling. Na het eerste jaar van de jaarlijkse vergoeding om het visum te vernieuwen zal $ 360 en zal de opdrachtgever, echtgenoot en een kind te nemen. Als u meer ten laste, zullen ze kosten $ 100 per stuk.

Andere soorten SRRV visa zijn beschikbaar voor mensen die op zoek te gaan naar de Filipijnen op een jongere leeftijd. Er is ook een speciaal pensioen visum voor oud-diplomaten.

Naast een visum, moet u ook een ACR I-card te krijgen (ACR staat voor Alien bewijs van inschrijving). Het heeft een microchip bevat biometrische gegevens en heeft een foto, je visum type en andere informatie met inbegrip van uw vingerafdrukken. Het kost $ 50, moet jaarlijks worden verlengd en dient als een reentry vergunning. Het is echter geen vervanging voor een geldig paspoort met een visum stempel; je hebt ze allebei nodig.

inkomen Eisen

Zoals besproken boven je pensioeninkomen te kwalificeren voor de SRRV Classic VISA moet hebben, en Sociale Zekerheid inkomen telt. In feite is de Filippijnen is een van de landen die Amerikaanse ambassade personeel opgeleid om u te helpen met de sociale zekerheid heeft.

Terwijl u een cheque gestuurd naar de Filippijnen kan hebben en hem ophalen bij de ambassade (kunt u een afspraak te maken om dat te doen), je bent veel beter af het handhaven van een Amerikaanse bankrekening waarop uw uitkering rechtstreeks kan worden gestort. U kunt dan geld overmaken naar een Filippijnse bank. (Voor meer informatie, zie de beste manieren om geld te sturen naar de Filippijnen.) De Filippijnen is momenteel niet op de lijst van landen waar u een directe storting van uw sofi-cheque aan een lokale bank kan krijgen (maar check deze link voor het laatste nieuws over welke landen zijn inbegrepen).

Het kiezen van een locatie

Het vinden van de beste plek om te wonen is een zeer persoonlijke keuze. Er zijn 80 provincies, 17 regio’s en 138 steden in de Filippijnen. Begin met Vind de Top Pensioen steden in de Filippijnen.

Als u wilt om verder onderzoek te doen, de website Top-Destination-Choice-The-Philippines.com bevat de top 20 steden in alfabetische volgorde en geeft andere informatie. SeeRetirement Buitenland: 5 Unexpected buitenlandse steden voor een informatie over Tagaytay, een van de 20.

Cebu City (beschreven in Retire Abroad: Cosmopolitan Cities) en Metro Manila, beiden ook op de lijst, zijn de enige twee steden met Gemengde Commissie erkende ziekenhuizen. Als u ervoor kiest om een ​​afstand leven van een geaccrediteerde ziekenhuis, moet u toegang tot vervoer die naar het ziekenhuis snel te krijgen. Vele landelijke klinieken hebben geen dokter op het personeel – alleen verpleegkundigen.

De website Overseas-Filipinos.com heeft ook informatie over de top pensionering locaties.

U kunt huren, maar niet altijd kopen

Huren met kortlopende huurcontracten kan een goede optie voor je totdat je precies de juiste plek om te wonen te vinden. Het probleem ontstaat wanneer u besluit dat u iets wilt kopen (en te profiteren van de mogelijkheid om die $ 10.000 leges te gebruiken als het is duur genoeg). Als u met pensioen op SRRV visum, kunt u een flat of herenhuis, maar niet een huis te kopen. Onroerend goed, anders dan een appartement of herenhuis, kunnen alleen worden gekocht door een Nederlandse burger. Als u wilt in een huis te wonen, moet u blijven huren.

Het kopen van een herenhuis of condo in de Filippijnen is vergelijkbaar met het kopen van onroerend goed in de VS De echte overweging is de locatie. Terwijl u misschien dromen over het kopen in een landelijk gebied op een klein eiland, na te denken over de vraag of het u gemakkelijk toegang tot de commerciële wijken die winkelcentra, ziekenhuizen en andere moderne gemakken zijn zal geven. Dit is een andere reden om te huren alvorens te kopen in de gemeenschappen die u overweegt om zeker te zijn dat ze de gemakken die u maar wilt.

Finding Healthcare

Healthcare kan een moeilijker probleem op te lossen zijn. Traditionele Medicare is niet Filippijnse ziekenhuizen geaccepteerd. Sommige Medicare Advantage plannen hebben onder dekking buiten de VS Ze variëren op een stand-by-stand basis, dus onderzoek uw huis staat om te achterhalen of die optie bestaat voor jou.

Medische diensten kosten veel minder in de Filippijnen en je kunt lokale verzekering kopen of zich aanmelden voor PhilHealth (overheids voordelen voor de gezondheid). Wees niet verbaasd als u wordt gevraagd op het moment dat u het heeft ontvangen om te betalen voor medische zorg. Gelukkig zijn de kosten veel lager dan in de Verenigde Staten. Als u in aanmerking komt voor VA medische zorg, dan kunt u zorg te krijgen in een Amerikaanse VA kliniek in de Filippijnen.

Zoals hierboven vermeld, moderne medische faciliteiten met Joint Commission International accreditatie zijn alleen beschikbaar inMetroManila en Cebu City. Sommige Amerikaanse gepensioneerden terug te reizen naar de VS als ze tegenkomen belangrijke medische behoeften. U hoeft uw Medicare niet verliezen wanneer u zich buiten de VS; je kan het gewoon niet gebruiken om diensten te dekken, tenzij je afspraken via een Medicare Advantage Plan te hebben.

Bezorgdheid over de veiligheid

Bij het maken van plannen, moeten gepensioneerden ook bewust zijn van de recente toename van het geweld in de Filippijnen, als gevolg van de bestrijding van drugs gelanceerd sinds president Rodrigo Duterte naar het kantoor kwam op 30 juni 2016. Met ingang van 23 augustus had geleid tot meer dan 1.900 doden (ongeveer 36 per dag, volgens Reuters).

Er zijn andere veiligheidskwesties, als goed. In feite is de “Security boodschap voor Amerikaanse burgers: Beveiliging Herinnering” leverde dd 17 augustus 2016, en vrijgegeven door de Amerikaanse ambassade in de Filippijnen geen melding van de drug moorden. Het deed voorzichtigheid: “Extremisten hebben gerichte sportevenementen, theaters, markten, massatransport systemen – met inbegrip van luchtvaartmaatschappijen, en andere openbare ruimtes waar grote mensenmassa’s te verzamelen. Crowded nachtclubs, winkelcentra, bussen en populaire restaurants zijn ook targets, “en geregisseerd Amerikanen” om de informatie in de meest recente Travel Philippines Waarschuwing herzien. ”

Als die waarschuwing (uitgegeven op 21 april 2016) nota’s, sommige regio’s van de Filippijnen vormen een groter risico dan normaal als gevolg van aanhoudende geweld in verband met de opstand en terrorisme. TIt specifiek citeert de Sulu-archipel, het eiland Mindanao en de Sulu zuidelijke Zeegebied. Andere regio’s in de Filippijnen worden over het algemeen als veilig beschouwd als de andere plaatsen in Zuidoost-Azië (zie Hoe veilig is reizen in de Filippijnen?).

Het komt neer op

U kunt zeker goedkoper met pensioen gaan in de Filippijnen, maar je zult verschillende soorten problemen, zoals beperkingen geconfronteerd met de aankoop van een woning als u niet een Filippijnse staatsburger. Je mag ook niet in staat zijn om de aard van de zorg die u wilt. En u moet zich ervan bewust dat een aantal regio’s die momenteel onveilig worden beschouwd.

Wees ervan bewust dat de Filippijnen is niet de Verenigde Staten. Vooral als je geen familie in de Filippijnen, is het zinvol om een ​​aantal vakanties is er op verschillende tijdstippen van het jaar – en in gebieden kunt u overwegen – alvorens het definitieve besluit te verhuizen.

Het goede nieuws is dat je een uitnodigende regering die u aanmoedigen om de Filipijnen te kiezen als uw pensioen bestemming te vinden. Voor meer informatie over met pensioen gaan in het buitenland, seePlan uw pensioen in het buitenland, Wat doet Pensioen buitenland kosten? andRetirement: US vs. het buitenland.