Hoe veilig is reizen in de Filippijnen?

De Filippijnen, is bekend om haar natuurlijke schoonheid, van de witte zandstranden en rijke koraalriffen, tot groene bergen, vulkanen en felgekleurde rijstterrassen dat meer dan 4,8 miljoen toeristen in 2014 aangetrokken, volgens Tourism de World Tourism Organization van de Verenigde Naties Highlights 2015.

Aan de andere kant, in april 2016, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf een negatief reisadvies voor sommige delen van de Filipijnen. En dan is er de recente anti-drug geweld gelanceerd sinds president Rodrigo Duterte naar het kantoor kwam op 30 juni 2016, dat had geleid tot meer dan 1.900 doden (ongeveer 36 per dag, volgens Reuters) vanaf 23 augustus. Hoe bang moet toeristen? Hier is onze review van de gegevens.

Global Peace Index Rating

De Global Peace Index, opgesteld door het Instituut voor Economie en Vrede, is een maat voor de relatieve rust van 162 landen in de wereld (die meer than99% van de wereldbevolking). De Index meet vrede op basis van 22 kwalitatieve en kwantitatieve indicatoren, waaronder de lopende nationale en internationale conflicten; maatschappelijke veiligheid en beveiliging (met inbegrip van criminaliteit); en militarisering. Voor de 2016 studie, de Filippijnen gerangschikt 139 van de 162 landen.

Afhankelijk van de positie, wordt elk land een kleur die overeenkomt met een toestand van rust “bereik” met donkergroene blauw betekenis zeer hoog, rode betekenis zeer lage en geel vallen in het midden toegewezen. De Filippijnen is in het oranje gebied tussen geel en rood, wat wijst op een lage stand van de vrede.

US Department of State Assessment

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kwesties reizen waarschuwingen en waarschuwingen op een permanente basis, en de reizigers naar alle regio’s moet controleren of er aankondigingen voor vertrek naar huis en in het buitenland, indien mogelijk. Sommige delen van de Filippijnen vormen een hoger risico dan normaal als gevolg van aanhoudende geweld in verband met de opstand en terrorisme.

Op 21 april 2016, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven een geactualiseerde reisadvies voor de Filipijnen, in het bijzonder onder verwijzing naar de Sulu-archipel, het eiland Mindanao en de Sulu zuidelijke Zeegebied. Daarnaast is er een “Security boodschap voor Amerikaanse burgers: Beveiliging herinnering,” dd 17 augustus 2016, en vrijgegeven door de Amerikaanse ambassade in de Filippijnen, waarschuwde: “Extremisten hebben gerichte sportevenementen, theaters, markten, massatransport systemen – waaronder luchtvaartmaatschappijen en andere openbare ruimtes waar grote mensenmassa’s te verzamelen. Crowded nachtclubs, winkelcentra, bussen en populaire restaurants zijn ook doelen. ” Het gericht Amerikanen om de informatie in het negatief reisadvies herzien en heeft geen melding van de drug moorden.

Het kan nuttig zijn om kruisverwijzingen eventuele reis waarschuwingen en waarschuwingen met een kaart van het land om te bepalen of uw geplande route neemt je mee in of in de buurt van een van de genoemde onrustige regio’s. Als dat zo is, ofwel verander je reisplannen of erkent dat u kan nemen onnodige risico’s door te reizen naar deze regio’s.

Houd in gedachten dat waarschuwingen uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reizen blijven totdat de situatie verandert, en het is mogelijk om een ​​waarschuwing te zijn van kracht voor de komende jaren.

Het komt neer op

Net als veel andere landen, de Filippijnen heeft zakken waar meer geweld heeft de neiging om zich voordoet en gebieden die over het algemeen als veilig worden beschouwd. Hoewel het belangrijk om bewust bedreigingen kan onnauwkeurig een heel land etiketteren gevaarlijk omdat het brandhaarden gekend heeft.

Om dit te illustreren, zou het misleidend om de hele Verenigde Staten als gevaarlijk bestempelen als gevolg van de gewelddadige misdaadstatistieken van Detroit en East St. Louis zijn.

Het is altijd moeilijk om de veilige over reizen woord te gebruiken omdat het woord impliceert u zal worden beschermd tegen – of niet blootgesteld aan – geen gevaar of risico. Dit is nooit het geval, ongeacht waar u reist.

Het is beter om te denken aan een veilige “in relatieve termen. Er is een actieve negatief reisadvies voor de Filipijnen, maar alleen voor bepaalde regio’s. De meeste andere delen van het land worden algemeen als veilig als andere plaatsen in Zuidoost-Azië.

Alleen jij weet je eigen risicotolerantie. Het is verstandig om bekende gebieden van gevaar te voorkomen en bouw je eigen route in de buurt populaire (en bevolkte) toeristische bestemmingen. En gezond verstand gebruiken, net zoals je zou thuis.

Opmerking: burgers van de VS reizen naar – of die woonachtig zijn in – de Filippijnen worden aangemoedigd om in te schrijven in het departement van Smart Traveler Inschrijving Program staat (STEP), die beveiligingsupdates biedt en maakt het makkelijker voor de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat om u te contacteren en / of uw familie in het geval van een noodsituatie.

En als je verliefd worden op de Filipijnen genoeg om te willen verhuizen of met pensioen gaan er, lezen hoe u uw pensioen in de Filippijnen Plan, Zoek de Top Pensioen steden in de Filippijnen en Koop een Beach Condo in de Filippijnen.