Hoe Pinterest maakt geld

In juni 2016, Pinterest geïntroduceerd buyable pinnen op het web en een boodschappentas, een aanvulling op de Pinterest Shop gedeelte van zijn mobiele app. De gebruikers hebben nu meer mogelijkheden om meerdere items ze geïdentificeerd als zijnde mooi of gewoon iets wat ze streefde naar eigen winkel. De Pinterest Shop is beschikbaar op zowel iOS en Android-apparaten. Naast het aanbieden van curator picks van de dag, is de app ontworpen om individuele winkels (waaronder grote namen als Bloomingdales) en kleinschalige leveranciers om hun eigen online winkelpuien toe te voegen toe te staan.

Ondanks al deze veranderingen, heeft fundamentele business model Pinterest is niet veel veranderd sinds de 2010 lancering. Ze groeien door middel van het kweken van een user base gewijd aan drie centrale uitgangspunten: ontdekken, pin en kopen.

Belangrijker nog is de website in geslaagd om 150 miljoen actieve gebruikers per maand, 50% jaar-op-jaar te bereiken, volgens VentureBeat. Daardoor kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun advertenties een progressieve invloed zal hebben. In tegenstelling tot andere sociale platforms, Pinterest eigenlijk richt zich op mensen die meer spullen willen.

Voor wat het waard is

Omdat gebruikers daadwerkelijk op zoek naar nieuwe producten, is de reclame mag een welkome en centrale kenmerk van de Pinterest ervaring. Bovendien is het in het belang van bedrijven om hun advertenties er zo goed mogelijk, omdat de gebruikers graag hun platen zo esthetisch en inhoudelijk aangenaam als ze kunnen.

Dit is een voordeel voor marketeers, omdat ze willen om hun product er zo aantrekkelijk mogelijk toch. Pinterest stelt bedrijven in staat om de markt te brengen op een manier die een beroep op gebruikers die willen hun belangen in het beste licht te geven.

Er is een synergie tussen Pinterest adverteerders en gebruikers. In die zin zijn Pinterest gebruikers daadwerkelijk reclame ervoor. Als je ‘goed’ op Pinterest adverteren, krijg je een samengestelde resultaat: een aantal repins voor de prijs van een pin. Pinterest noemt de gesponsorde content “Promoted Pins.”

Deze pennen zijn bijzonder charmant, omdat ze visueel vergelijkbaar met de user-generated pinnen die hen omringen verschijnen. Deze assimilatie kan sponsors aan te moedigen te sparren de websites van hun Gepromoveerd Pins leiden.

Oorspronkelijk Pinterest niet adverteerders in rekening brengen hun pennen te plaatsen, om klanten te trekken en te verleiden investeerders. Deze strategie is een belangrijk onderdeel van astronomische waardering Pinterest geweest.

Toch Pinterest is nog tot grote inkomsten te trekken. Om deze situatie te verhelpen, is Pinterest veranderd hoe gebruikers omgaan met de site, de invoering van een geleide zoekfunctie en het verwijderen van links naar derden marketing netwerken. Bovendien, Pinterest werd naar verluidt van plan een buy-knop op hun pagina die gebruikers in staat stelt om producten te kopen zonder het verlaten van de site – en zal Pinterest een vergoeding.

Quarter Pint

Hoewel Pinterest veel feitelijke inkomen niet kan hebben, één ding is duidelijk: de waardering heeft weinig te maken met de inkomsten. Hetzelfde fenomeen is opgetreden met andere sociale platforms zoals Snapchat, met een verbazingwekkende waardebepaling ongeveer $ 25 miljard dollar.

Een groot deel van wat de waardering drijft is een expositie van potentieel. Dat is echt wat Pinterest is: een globale uiteenzetting van concepten en nieuwsgierigheid. Ongeveer 75% van het verkeer van maandelijkse actieve gebruikers is vanaf mobiel gebruik in toepassingen. Dit betekent dat een groot aantal gebruikers wordt blootgesteld aan Pinterest via een mobiele ervaring. De mobiele website is gerenoveerd om code met de inheemse app en website versie te delen. Het maken van de verschillende versies van Pinterest meer compatibele betekent adverteerders zal moeten presentatie dat degenen die op de verhuizing in aanvulling op iemand anders thuis herbergt bouwen.

Daarom is het in het belang van Pinterest is selectief te zijn over hun gesponsorde pins – ze baat hebben bij aantrekkelijke advertenties die in overeenstemming zijn met aangename uitstraling van de site. Dit zou in stap worden op Pinterest verklaarde doel van het maken Promoted Pins “smaakvol, transparant, relevant en verbeterd.”

Het komt neer op

Social media is uitgegroeid tot een groot deel van hoeveel merken door te brengen in de jaarlijkse reclame en adverteerders kunnen profiteren van die deel uitmaken van Pinterest. De dienst maakt het mogelijk advertenties aan gaas met belangen van de gebruikers autonoom, terwijl elders promotie vaak gedwongen of ingeklemd in ons leven uit hun context. Bedrijven krijgen nog meer rendement voor hun investeringen, omdat zij toegang hebben tot gebruikersgegevens en kan zien hoeveel repins hun producten te verzamelen.