Hoe om te gaan met Nepotisme op de werkplek

Workplace nepotisme betekent blindelings gunste van die werknemers die gerelateerd zijn aan u of zijn een belangrijk onderdeel van je persoonlijke leven. Dit tytfrn artikel zal vertellen hoe om te gaan met vriendjespolitiek op de werkplek.
Snelle tip
Als werkgever, zou het beter zijn om een ​​anti-nepotisme beleid op te stellen om een ​​rommelige kwesties in verband met zulke delicate situaties te voorkomen.
In een professionele omgeving, is het belangrijk dat alle medewerkers gelijk behandeld. Waar sprake is van discriminatie (op grond van geslacht, godsdienst, nationaliteit, kleur, enz.), Is het moreel van de getroffen werknemers, wat leidt tot verminderde productiviteit. potentieel van een werknemer in aanmerking moeten worden genomen in een zakelijke omgeving, en bovendien moeten persoonlijke en professionele leven uit elkaar gehouden.

Echter, nepotisme blijft nog steeds in veel werkplekken, en terwijl sommige werknemers openlijk in opstand komen tegen het zelfde, zijn er enkele die in te trekken en ineenkrimpen van angst. Om te weten hoe nepotisme te melden op de werkplek, moet u de borden eerst erkennen en begrijpen dat je niet wordt de manier waarop je verdienen te worden behandeld. Onderstaande focus op de tekenen van vriendjespolitiek op het werk en het omgaan met hen paragrafen.

Tekenen van Nepotisme

▲ Promotions, voordelen en taxaties kan worden gegeven aan de favoriete werknemer.

▲ U bent niet wordt gewaardeerd voor een taak die u ijverig hebben afgerond, maar ten opzichte van je baas wordt gewaardeerd om zelfs de kleinste taken.

▲ U worden voortdurend vergeleken met de toezichthouder vriend / familielid, en dit belemmert uw vertrouwen.

▲ U bent niet toegelaten, zelfs al heb je een echte, belangrijke reden, maar favoriete werknemer de baas wordt verlof verleend voor de meest triviale redenen.

▲ U bent niet een lening, ondanks de papieren zijn in orde, maar de broer van je baas is een enorme lening met geen hypotheek of garant.

Manieren om Nepotisme Handle

voor werknemers

▲ Neem contact op met de HR-afdeling Als u het gevoel dat u wordt gezet, moet u deze zorg aan de HR van uw bedrijf te nemen.
Om te beginnen, te registreren en documenteren van de gevallen van nepotisme die je hebt te maken.
Je moet heel voorzichtig zijn bij het rapporteren aan de HR. Zorg ervoor dat je niet klagen of zeuren; naar voren gebracht uw punt in een logische, onpartijdige manier.
Niet iedereen direct beschuldigen zonder volledig vaststelling van de feiten. Voor alles wat je weet, wat lijkt misschien vriendjespolitiek in het begin kan een heel ander verhaal terug te hebben.
Zorg ervoor dat de HR niet een persoon in verband met de baas, die werkzaam is onder hem hebben.

▲ Engage in de mededeling Praat met uw collega’s, de junior personeel, enz., En erachter te komen of de wrok je ervaart ook wordt gedeeld door anderen, of dat u de enige slachtoffer.
Als u de enige bent die ervaart deze bias, misschien moet je doordringen.
Als iedereen heeft soortgelijke ervaringen, moet u een algemene discussie (niet roddelen) en komen tot een conclusie te gaan met het probleem.
U kunt ook rechtstreeks met uw leidinggevende. Het lijkt misschien een nogal gedurfde stap, maar het omgaan met het probleem van tevoren zal worden gewaardeerd door je baas.
Wees respectvol. Aan het eind van de dag, bedenk dan dat hij is uw leidinggevende. Praat met hem en uit te drukken je ongeluk op een beleefde manier.
Misschien is je baas misschien beseffen dat zijn gedrag van invloed is op het moreel van de werkplek, en hij kan werken aan het verbeteren van het zelfde.

▲ Wees Professional Laat uw gevoel van professionaliteit, alleen maar omdat je wordt gezet niet verliezen.
Blijven ijverig en oprecht werken, decorum te handhaven in het kantoor. Heeft een kans voor iedereen om te klagen tegen u niet geven.
Veel werknemers hun toevlucht nemen tot oneerlijke middelen uit frustratie. Voorkomen dat te doen; je waardigheid is belangrijker, niet zinken zo laag.
Uw professionele en oprechte houding kan de aandacht van uw senior vangen, en kan hij schuldig (vet kans) of ten minste beschaamd (hoge verwachtingen opnieuw) te voelen.
Uiteindelijk, is de kans groot dat uw beste gedrag kan afbetalen, dus probeer uw gebruikelijke, oprechte zelf blijven. Als er niets komt van te maken, kan je toevlucht nemen tot andere tactiek.

▲ Denk Logisch analyseren of dit echt in aanmerking komt als oneerlijk gedrag. Zet jezelf in hun schoenen, denken vanuit hun perspectief.
Nee nee, ik ben zeker niet suggereren dat je de oneerlijkheid tolereren, maar erachter te komen of er een echte reden achter het zelfde. Misschien neef van je baas is door middel van een reeks van mislukkingen, is depressief, en je baas is wanhopig proberen om hem terug te brengen naar normaal.
Ethisch gezien, heeft hij geen recht om iemand anders te demoraliseren voor zijn eigen egoïstische redenen; Echter, als er een echt goede bedoelingen, kunt u proberen om het over te praten met je baas en komen op een onderlinge oplossing.
▲ Juridische Actie Er zijn geen vaste wetten tegen nepotisme, maar als de dingen uit de hand lopen, moet u juridische stappen ondernemen.
U kunt bestand voor werknemer intimidatie of discriminatie, maar zorg ervoor dat u de juiste bewijsmateriaal. Een rechtszaak kan kosten u tijd en geld.
In extreme situaties, met de juiste bewijzen en getuigen, zou je in staat zijn om je baas te veroordelen.

voor werkgevers

▲ Ontwikkel Professionaliteit Je moet professionaliteit op het werk te houden.
Als u bent degene die bewust of onbewust beoefenen van vriendjespolitiek (vergeef mijn botheid), na te denken over hoe je gedrag van invloed is op de andere werknemers.
Begrijpen dat uw persoonlijke en professionele leven zijn verschillend.
Indien de omstandigheden moeilijk zijn geweest en je hebt gehad om iemand in te huren van je familie, ten minste zorg ervoor dat zodra de persoon die het werk heeft, stijgt hij op de ladder zonder uw hulp.
Als, als werkgever, vindt u dat er een prevalentie van nepotisme in het kantoor, stellen strikte regels die dwingen professionaliteit, dat betekent dat er geen vriendjespolitiek binnen het kantoor, geen onnodige promoties, gelijkheid en rechtvaardigheid overal, enz.
▲ Ontwerp een Anti-nepotisme Policy Dit is een beleid dat veel werkgevers volgen met ingang van vandaag.
Anti-nepotisme beleid staat dat werkgevers zich moeten onthouden van het aannemen van mensen van hun eigen – hun familieleden of kennissen.
Het verbiedt een familielid van het toezicht op de andere, verbiedt echtparen uit samen te werken, en staat niet toe dat goede bekenden om samen ook niet.
Een anti-nepotisme beleid handhaaft strikte regels, voorkomt discriminatie, moedigt hard werken, en voorkomt conflicten, het inhuren van beslissingen, enz., En voorkomt familie invloed.

▲ afdwingen Goede communicatie Als u denkt dat uw gedrag is oneerlijk en je kan vriendjespolitiek, praten tentoongesteld aan uw medewerkers en vraag hen om eerlijk te zijn. Misschien kunnen ze zelfverzekerd voelen en uiten hun onvrede, die u zal helpen je gedrag te verfijnen.
Als je op een senior besluitvorming positie en je voelt dat je junioren (die zijn meerderen om de nieuwe medewerkers) vertonen nepotisme, tot de kern van de zaak en de juiste regels te handhaven.
Praat met uw ondergeschikten evenals de begane grond werknemers, en het oplossen van de zaak in een keer.
▲ Wees Doelstelling Een van de redenen waarom sommige werkgevers hun toevlucht tot nepotisme is omdat familieleden zijn betrouwbaarder, ze kunnen verschuldigd voelen en de organisatie niet verlaten.
Het kan ook geschikt in termen van lage rekrutering uitgaven en employee benefits zijn.
Echter, je moet objectief zijn.
Als de bovenstaande punten in je voordeel werken, op zijn minst erover praten met uw familie en uw manager en het beleid zodanig dat andere werknemers onaangetast blijven formuleren.
Vergeet niet dat, terwijl je misschien helpen van een familielid, mag u wel of niet helpen van de organisatie op de lange termijn. Elke vorm van voorkeursbehandeling, goed of slecht, is schadelijk voor de organisatie.

▲ beoordelen en beslissen Bedenk waarom je nodig hebt om te huren of vriendjespolitiek te tonen aan uw familielid.
Er is niets mis in het helpen van een familielid; Echter, dit te doen ten koste van anderen, is absoluut verkeerd.
Zelfs als uw familielid / vriend is echt verdient en kan een aanwinst voor het bedrijf te zijn, je hebt geen recht om iemand anders te vernederen. Laat uw medewerkers niet te behandelen als persoonlijke roerend.
U kunt ook contact op met de HR-afdeling en rekening houden met de gevolgen van het inhuren van een familielid / vriend. Zelfs voordat uw familielid een item zou kunnen maken, zal er een algemeen gevoel van wrok zijn.

Wettigheid en aanverwante kwesties

Het feit of er wetten tegen nepotisme bij de werkplek of als vriendjespolitiek illegaal is nog steeds een debat gaande.
Er zijn een paar wetten tegen vriendjespolitiek op de werkplek, zijn er wetten tegen discriminatie ook, maar er zijn geen strenge wetten tegen nepotisme, tenzij het gepaard gaat met discriminatie.
Er zijn bepaalde ethiek met betrekking tot nepotisme natuurlijk, maar niet veel werkgevers nemen het probleem serieus.
Bijvoorbeeld, kunt u een baas die een affiniteit voor een bepaald geloof te hebben. Als u niet dezelfde te volgen, kan hij uw suggesties te negeren, beledigen je, enz. Dit komt in aanmerking voor discriminatie op grond van religie en is een juridische claim toegestaan.
Stelt u zich dezelfde situatie opnieuw, met een lichte verandering. In plaats van het vernederende of beledigen u, uw baas is voorstander van zijn familielid, waardeert hem onophoudelijk, geeft hem regelmatig promoties, enz., Enkel en alleen omdat hij hetzelfde geloof als hij volgt. Dit is vriendjespolitiek en kunnen niet helemaal geldig zijn voor een rechtszaak, tenzij je het combineert met religieuze discriminatie.
Dit kan al dan niet voor alle gevallen. In extreme situaties kunt u een rechtszaak voor intimidatie, maar het is beter om te communiceren met uw leidinggevende en omgaan met de kwestie op een waardige manier.

Het overwinnen van vriendjespolitiek op het werk is geen gemakkelijke taak. Elk moment, zou een werknemer van de woede en wrok dat zijn werk wordt gerespecteerd voelen. Voor uw eigen geestelijke gezondheid en zelfrespect, moet je leren hoe je vriendjespolitiek op de werkplek te voorkomen. Bij nader inzien, als dit soort gedrag komt zeer vaak en van invloed is op uw persoonlijke en professionele leven ernstig, moet u een versnelling hoger schakelen en neemt strenge maatregelen. Iedereen heeft recht op gelijke behandeling op het werk.