Hoe om klanten te helpen verkleinen schuld van de studentenlening

Student lening schuld kan pas afgestudeerden en jonge klanten te stoppen van het bereiken van andere financiële doelstellingen. De schuldenlast betekent vaak dat mensen in hun jaren ’20, ’30, ’40 en zelfs geen geld over om toe te wijzen in de richting van sparen, beleggen en grote aankopen, zoals onroerend goed hebben.

En het is niet alleen de werkelijke kosten van de lening en het betalen van het terug. Student leningen zijn ingewikkeld, verwarrend en overweldigend. Veel mensen begrijpen niet hoe dat soort schuld beheren of weten waar ze terecht kunnen om te helpen het doen van betalingen te krijgen. (Voor meer informatie, zie:. Hoe student schuld bedreigt Retirement Savings)

Als een financieel planner, kunt u een verschil maken voor uw klanten met leningen voor studenten te maken. Helpen bij schuld van de studentenlening is een geweldige manier om toe te voegen aan de waarde die u te bieden als adviseur, en kan u helpen groeien uw klantenbestand als je de ins en outs van deze complexe situatie te begrijpen. Klanten hebben meer nodig dan alleen maar how-to advies – ze begeleiding en verantwoording door wat vaak een lange terugbetaling proces nodig hebben.

Hier is hoe je kunt werken met klanten om hen te helpen hun student lening schuld terug te dringen.

Soorten leningen

Het belangrijkste stuk van informatie te verzamelen rond student lening schuld van uw klanten is wat voor soort lening die zij bezitten. Bepaal eerst of de lening is een federale student lening of een onderhandse lening. Voor de federale leningen, moet je de uitbetaling datum, lening saldo, en andere details over de schuld te leren kennen. Kijk naar de status van de federale leningen volgende. Je nodig hebt om te vragen of de lening in uitstel, verdraagzaamheid, standaard, of terugbetaling (en als ze in een terugbetaling programma, wat concreet plan).

Ongeacht of je klant houdt federale of onderhandse leningen, moet u ook belangrijke informatie over de lening te leren kennen. Adam S. Minsky is een studielening expert en advocaat in Boston. Hij runt de site Boston Student Loan Advocaat en legt uit dat je nodig hebt om te gaan dan op zoek naar de balans en de rente. (Voor meer informatie, zie: Adviseren FA:. Het verklaren van de schuld naar een Client)

Bijvoorbeeld, moet u weten of de rente vast of variabel, wat de huidige maandelijkse betaling van de kredietnemer is, en of dat de betaling gaat veranderen op een bepaald punt, aldus Minsky. Planners moet volledig te begrijpen elk van deze drie categorieën in om te kunnen om een ​​cliënt met schuld van de studentenlening correct adviseren, legt hij uit.

Hoe te helpen

U kunt de schuld van de studentenlening rekening houden wanneer u uitgebreid financieel plan van de klant te creëren. U kunt veel waarde toe te voegen, niet alleen door het creëren van een schuld uitbetaling plan, maar ook door te kijken naar alle opties en de financiële gevolgen van elk pad, om u te helpen uw klant kiezen voor de beste.

Met de federale leningen, kan u helpen klanten verminderen hun schuld van de studentenlening door hen te helpen kiezen van de juiste afbetalingsplan. Dit vraagt ​​u om te weten en begrijpen van de verschillende programma’s beschikbaar zijn en wat voor soorten leningen en kredietnemers in aanmerking komen voor elk.

Minsky zegt dat de financiële planners kunnen ook helpen kredietnemers inzicht in de gevolgen van afbetalingsplan keuzes op lange termijn. Bijvoorbeeld, als een lener kiest voor een langere afbetalingsplan kunnen ze lagere betalingen hebben, legt hij uit. Maar ze konden daardoor betalen veel meer in totaal gedurende de looptijd van de lening. (Voor meer informatie, zie: Hoe maak je een plan om te gaan met College Schuld aanmaken.)

Als een klant werkt op hun eigen, kunnen zij niet zien hoe één keuze gevolgen van hun gehele financiële plan. Maar als hun adviseur, kunt u de volledige, uitgebreide beeld te schetsen en nemen alle factoren rekening houden.

Gebruik de juiste middelen

Als je net begint te ontdekken hoe je student lening schuld advisering en begeleiding kunt toevoegen aan uw dienstverlening, vertrouwd te raken met de middelen die kunnen helpen onderwijzen u en bieden hulp voor uw klanten. Heather Jarvis is een student lening deskundige die financieel adviseurs over hoe om te helpen hun klanten te beheren student lening schuld traint. Haar website, AskHeatherJarvis.com, bevat een aantal middelen en gratis tools die u kunt gebruiken.

Er is ook gratis informatie van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs, op hun Federal Student Aid website. U kunt ook uit te reiken naar non-profit organisaties, waaronder de National Consumer Law Center en het Instituut voor College Access en Succes.

Het komt neer op

Cliënten opgezadeld met student schuld hebben meer nodig dan alleen maar how-to advies, ze moeten ook begeleiding en verantwoording door de terugbetaling proces. Het helpen van deze klanten te verminderen deze last betekent dat ze kunnen beginnen met het toewijzen van meer aan het bereiken van financiële doelstellingen op lange termijn, zoals sparen voor het pensioen of de aankoop van een huis. (Voor gerelateerde lezen, zie: een financieel adviseur’s Guide to Millennial Clients.)