Hoe maak je een Top financieel adviseur te zijn

Definieer Yourself

David Molnar, een managing director bij Hightower San Diego financiële dienstverlener, zegt adviseurs moeten uitzoeken wie ze willen zijn. Bepaal of je gaat naar een schat adviseur of een portfolio manager te zijn, adviseert hij. We definiëren een schat adviseur als iemand die een holistische, planning gebaseerde aanpak neemt, ontwerpt geschikte asset allocatie en dan besteedt de dag-tot-dag te investeren om geld managers, hetzij via afzonderlijke rekeningen, beleggingsfondsen of beide. Een portfolio manager is meer gericht op de asset management-proces en zal de veiligheid selectie van een gegeven portefeuille in eigen beheer uit te voeren.

Molnar zegt dat er geen goed of fout antwoord op de vraag, want er zijn veel voorbeelden van succesvolle adviseurs die voldoen aan één van de twee disciplines. Maar de realiteit is dat je kunt niet allebei effectief te doen, voegt hij eraan toe. Als je net begint in het bedrijf of op zoek te breken in een carrière als financieel adviseur / planner, is er eigenlijk maar één keuze. Je hebt geen tijd om een ​​effectieve portfolio manager en de markt zelf om nieuwe potentiële klanten te hebben.

Bepaal uw doelgroep

Molnar adviseert ook wealth management professionals om naar de gemeenschappelijke behoeften en belangen van hun doelgroep kennen en vervolgens een expert in het oplossen van deze problemen. Neem de volgende directe stappen, zegt hij:
Neem deel aan vakbeurzen en netwerkfuncties.
Maak kennis met de professionals die deze gemeenschap te dienen.
Maak jezelf zichtbaar voor hen. Ken de markt binnen en buiten. Wie zijn de spelers? Wie zijn degenen die te vermijden?

Hoe vaker je zijn te zien op diverse evenementen en netwerkfuncties, hoe meer je wordt gezien als een expert door anderen, voegt hij eraan toe.

Be Prudent in selecteren Your Business Model

Wayne B. Titus III, een fiduciaire, fee-only, adviseur bij AMDG Financial, een Plymouth, Mich. gevestigde vermogensbeheerder, zegt adviseurs moeten bepalen hoe zij het best kan dienen hun klanten. Mijn keuze is om te dienen van een fiduciaire, fee-only perspectief, zegt hij. Als een CPA, mijn professionele ethische code staat dat ik onafhankelijk in feite en in uiterlijk zou moeten zijn. Ik ben van mening dat als een onafhankelijke Registered Investment Advisor (RIA), mijn bedrijf is het best geplaatst om mij toe om mijn klanten te bedienen van de meest onafhankelijke en objectieve perspectief.

Wees altijd objectief en onafhankelijk adviseur

Titus zegt dat vermogensbeheerders advies dat afkomstig is uit een ander perspectief en klanten behoefte aan duidelijkheid over waar je vandaan komt kan bieden. U werkt met uw klant, in de richting van de ondersteuning van hun doelen en doelstellingen, zonder de werkelijke of vermeende belangenverstrengeling, zegt hij. Zij begrijpen duidelijk het niveau van de verantwoordelijkheid en de vergoeding die u ontvangt voor het werk dat je doet. Zij kunnen de werkelijke kosten en de baten van de keuze die ze gemaakt hebben te evalueren.

Wanneer beleggers begrijpen dat je ze een plicht van loyaliteit verschuldigd en worden gehouden op het hoogste niveau onder de wet, vele voordelen beginnen te genereren naar uw praktijk, Titus voegt. Potentiële beleggers, met een belang in het hebben van hun rijkdom voorzichtig beheerd, beginnen te verkiezen boven andere alternatieven in de markt, zegt hij. Ze worden klanten en aan te bevelen en gemakkelijk laten u kennismaken met hun familie en vrienden. Verwijzingen zijn de norm; relaties duren voor vele jaren, door middel van verschillende generaties.

Be een Multi-Tasker

Minoti Rajput, een gecertificeerd financieel planner met Southfield, Mich.-gebaseerde Secure Planning Strategies, zegt dat het hebben van wat afwisseling in je adviespraktijk is een sleutel tot stijgt naar de top. Heeft u meer dan één vakgebied, als hetzelfde te doen en het werken met hetzelfde type klanten kan vermoeiend krijgen, aldus Rajput, een veteraan in deze bedrijfstak.

Ook adviseert zij in contact te blijven met andere financiële diensten professionals op een regelmatige basis. Leren en het delen van ideeën van elkaar is prachtig; leunend op elkaar in tijden van stress is nog beter, voegt ze eraan toe.

Het komt neer op

Al onze experts toegevoegd dat de beste adviseurs houden van wat ze doen voor de kost en zijn even effectief als sales professionals als ze zijn als investment professionals. Ze zeggen dat de elite adviseurs regelmatig klantenwerving doelen te stellen en hebben een fijngeslepen klant overnameproces, gebouwd op een pijplijn van leads, verwijzingen en verkoopkansen geruimd uit deze strategie.

De zogenaamde adviserende elite ook de neiging om meerdere indrukwekkende referenties, zoals het stapelen van een master in finance op de top van een Certified Financial Planner (CFP ®) titel bezitten. Klanten houden van deskundigen, en de meer referenties adviseur heeft, des te beter de perceptie aan potentiële klanten.

Al het bovenstaande vertegenwoordigen niet de enige attributen die de gemiddelde scheiden van de elite, maar ze zijn op de top van de lijst van vermogensbeheerders die zijn gestegen tot de top van hun beroepen, en ze willen dat je om hetzelfde te doen .