Hoe heeft Sergey Brin Get Rich?

Sergey Brin is voorzitter van Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL), het moederbedrijf van ‘s werelds grootste zoekmachine, Google.com, die Brin mede-oprichter met Larry Page in 1997. The Alphabet, Inc. paraplu herbergt vele verschillende bedrijven, waaronder YouTube, Google Ventures, Nest, Google X en Calico. Brin houdt toezicht op de Google X lab, die voldoende bekend ‘moonshoot’ projecten, waaronder Google bril, vleugel, duiker en autonome voertuigen beheert. Met een netto waarde van $ 35800000000, met ingang van juli 2016, is hij 13e rijkste miljardair van de wereld en 10e rijkste persoon in de Verenigde Staten. Forbes Magazine gestemd hem 30 op de lijst van machtigste mensen in 2015.

De vroege jaren

Geboren in Moskou, Rusland, op 21 augustus 1973, Sergey Brin Mikhaylovich emigreerde met zijn gezin naar de Verenigde Staten in 1977. Brin’s ouders Michael en Eugenia zochten om hun familie te bevrijden van de religie gebaseerde onderdrukking die gebruikelijk voor de Joden in Rusland was op dat moment. Brin’s vader werd een wiskunde professor, terwijl zijn moeder was een onderzoeker bij NASA. Brin is afgestudeerd aan de Universiteit van Maryland, College Park, met een Bachelor of Science graad cum laude in de informatica en wiskunde in 1993. Brin bijgewoond Stanford University in datzelfde jaar en ontmoette Larry Page tijdens een school oriëntatie. Ze meteen klikte op een intellectueel niveau en co-auteur van een paper genaamd The Anatomy of Large-Scale hypertekstuele Web Search Engine, die de voorloper blauwdruk voor Google.com werd.

Larry Page leidde de BackRub webcrawler project op Stanford, dat de PageRank-algoritme technologie benut. De technologie onderscheiden zich van bestaande zoekmachines door gebruik te maken van de relevantie van backlinks tijdens zoekopdrachten op het web. Tegen 1996, had BackRub gedownload en geïndexeerd 75 miljoen HTML URL’s en 30 miljoen HTML-pagina’s. In 1997, BackRub officieel haar naam veranderd in Google Search Engine.

Google.com

Sergey Brin en Larry Page officieel opgenomen Google op 4 september 1998, na wordt gefinancierd door Andy Bechtolsheim, oprichter van Sun Microsystems. De zoekmachine van Google bereikt snelle populariteit en groei, als gebruikers werd onder de indruk van de snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van de technologie. Google overtroffen Yahoo als de top zoekmachine binnen twee jaar. Microsoft Corporation (NYSE: MSFT) bezig het bedrijf mogelijke overname in oktober 2003. Google haar initial public offering (IPO) officieel begonnen op 19 augustus 2004. Het aanbod werd geleid door Goldman Sachs en Morgan Stanley voor 19,6 miljoen aandelen geprijsd op $ 85 per aandeel, de waardering van de onderneming op een 23000000000 $ marktkapitalisatie. Ironisch genoeg, concurrerende zoekmachine Yahoo (Nasdaq: YHOO) profiteerde fraai op de IPO te wijten aan de 2,7 miljoen aandeel van het spel. Als gevolg van de relatief dunne float, de aandelen schoot meer dan 400% in augustus 2004.

Mede-oprichters Brin en Pagina werd miljardairs met hun gecombineerde eigendomsbelang van 30% van de uitstaande aandelen. Om de controle te behouden, Brin en Pagina implementeerde een dual aandelenklasse structuur samengesteld uit aandelen Klasse A en Klasse B. Klasse B kreeg 10 stemmen, in tegenstelling tot aandelen A met een enkele stem. De aandelen van klasse B worden alleen in het bezit van belangrijke insiders en handelen niet op de openbare beurzen. Google werd toegevoegd aan de Standard & Poor’s 500 (S & P 500) index toegevoegd maart 2006.

Alfabet, Inc.

Google zoekvolume jaarlijkse groei gemiddeld tussen de 40 en 60% van het jaar 2001-2009. Met ingang van juni 2016, Google domineert nog steeds met een wereldwijde zoekmachine marktaandeel van 70,16%. Google heeft haar inkomsten en projecten gediversifieerd door middel van acquisities en spin-offs. Om een ​​betere transparantie voor beleggers en illustreren de autonomie van de vele bedrijven die afzonderlijk opereren vanuit de kern Zoekmachine, Brin en Pagina gereorganiseerd onder moederholding Alphabet Inc. op 2 oktober 2015. Larry Page werd CEO van Alphabet Inc., en Sergey Brin werd president. Google is de grootste dochteronderneming van Alphabet, die nog steeds eigenaar is van YouTube, Android en Google Search. Sommige van zijn andere dochterondernemingen onder andere Google Fiber, Jigsaw, Verity, Calico, Google Ventures (GV), Google Capital, X en Sidewalk Labs. Het bedrijf is van plan om te groeien tot meer dan 26 dochterondernemingen omvatten.