Hoe heeft Larry Ellison Get Rich? (ORCL, WFC)

Larry Ellison, oprichter van Oracle Corporation (NYSE: ORCL) en beoordeeld op vier na rijkste persoon in de Verenigde Staten in 2016, letterlijk geprogrammeerd zijn weg naar succes na het uitvallen van twee opeenvolgende colleges. Hij werd geboren in een arme alleenstaande moeder. Een ziekelijk kind, werd hij door zijn oom en tante aangenomen. De laatste stierf voordat hij zijn tienerjaren eindigde. Ellison was vastbesloten om zijn leven op zijn eigen voorwaarden en had dus het creëren van een database systeem dat zijn bedrijf omgebouwd tot een miljard dollar onderneming.

de jaren 1970

Ellison, college dropout, gesponnen door middel van een acht-jaar reeks banen die Fireman’s Fund, Wells Fargo & Company inbegrepen (NYSE: WFC) en Amdahl Corporation. Op de weg pakte hij elementaire computervaardigheden, die hij gebruikte als programmeur bij Amdahl, waar hij werkte aan de eerste IBM-compatible mainframe systeem.

In 1977, Ellison en twee Amdahl medewerkers, Robert Miner en Ed Oates, lanceerde Software Development Labs en waren in dienst van de CIA om een ​​relationele database management systeem (RDBMS) te ontwikkelen in 1978. Ellison met de codenaam van het project Oracle. Hij noemde het Oracle-versie twee, omdat hij wist dat kopers zouden de voorkeur aan dat een versie one. De programmeur ook baseerde zijn systeem op een nieuw soort database taal die hij net over had gelezen in een IBM-onderzoek papier: SQL. Na verloop van tijd, Oracle werd zo beroemd, het veroorzaakt zijn schepper te worden ingewijd in de Academy of Achievement in 1997.

de jaren 1980

Aan het begin van het decennium, Software Development Labs had slechts acht medewerkers en een omzet die nauwelijks bedroeg $ 1 miljoen. In 1981, IBM getekend voor Oracle, en voor de komende zeven jaar, verkoop van het bedrijf verdubbeld tot het punt dat Ellison omgedoopt tot de onderneming Oracle Corporation na zijn best verkopende product. Boekhoudkundige fouten veroorzaakt Oracle’s initial public offering (IPO) tot bijna het bedrijf rijden in een faillissement. Ellison nieuwe producten geïntroduceerd, vervangen personeel, uitgevoerd wijzigingen in het management en worstelde op.

de jaren 1990

Tegen 1992, Ellison introduceerde een populaire versie van de database systeem genaamd Oracle 7, die het bedrijf geveegd naar de top van het veld database management. Banken, bedrijven, overheden, luchtvaartmaatschappijen en anderen afhankelijk van het computersysteem. The Wall Street Journal noemde Ellison ‘s werelds best betaalde executive. De miljardair breidde zijn bedrijf door het kopen van bedrijven die Retek, PeopleSoft, Hyperion Solutions, Siebel Systems en Sun Microsystems inbegrepen.

de jaren 2000

In een enkel kwartaal in 2000, de nettowinst Oracle steeg met 17%. Oracle overleefde de tech-voorraad crash en in november 2000, werd zijn belangrijkste gekenmerkt op hoes Fortune magazine als “De volgende rijkste man ter wereld.” Tegen 2014, had Oracle Corporation uitgegroeid tot een gigantische onderneming die 130.000 mensen in dienst en pochte een netto winst van ongeveer $ 185.000.000.000. In datzelfde jaar, Ellison afstand gedaan van zijn positie als CEO en werd executive chairman en chief technology officer. In 2016 werd de netto fortuin Ellison’s geschat op $ 50 miljard dollar, de tweede alleen voor die van Bill Gates.

Het komt neer op

Larry Ellison, geboren op de South Side van Chicago om een ​​ongehuwde 19-jarige moeder, groeide uit tot een van de rijkste tycoons van de eeuwen heen door de oprichting en het voorzitterschap van Oracle Corporation. De miljardair schrijft zijn succes aan doorzettingsvermogen en creatief denken. Autodidact, de man nam een ​​boek en begon te programmeren. Hij bucked de normen en bucked druk van zijn familie om een ​​arts te worden. In 2016, de miljardair vertelde het afstuderen klasse aan de Universiteit van Zuid-Californië, “Wees niet bang om te experimenteren en te proberen veel verschillende dingen. En laat de experts ontmoedigen u wanneer u de status quo. ” Ellison’s adoptievader herhaaldelijk verteld zijn neef dat hij nergens goed voor was. In 2016, schat Forbes Larry Ellison op de vijfde rijkste persoon in de Verenigde Staten zijn.