Hoe Financial Advisors kunnen aantrekken van de ideale klant

Adviseurs zijn voortdurend bezig om te proberen en hun ideale klant aan te trekken. Deze klant verschilt van de ene adviseur naar de andere, maar adviseurs die in staat zijn om consequent te trekken en te behouden klanten ze houden ervan om te werken met zal zeer succesvol geworden.

Adviseurs moeten eerst om erachter te komen welk type klant kunnen ze het beste werken met, zodat zij zich kunnen richten op hen gericht. Er zijn verschillende stappen die adviseurs kunnen nemen om het een en onkruid uit te vinden de slechte.

Hoe vindt The One
Bepaal uw ideale klant. Dit is natuurlijk de eerste stap dat alle adviseurs moeten nemen. En de definitie kan verder gaan dan eenvoudige demografische kenmerken, zoals de activa en inkomsten; het kan ook op zoek gaan naar specifieke vormen van persoonlijkheden en andere karaktertrekken die je gemakkelijk kan herkennen. Kenmerken, zoals klanten die u en wie je genieten van het werken met de materie net zo veel als de financiële kenmerken, zoals het genereren van inkomsten willen. Je moet beginnen met het maken van een lijst van de top criteria die u kunt gebruiken om uw klanten te screenen, en dan zien wie er op de top onder uw huidige klantenbestand. Dit moet u wijzen in de goede richting als het gaat om het bepalen van uw ideale klant.
Gebruik verhaal vertellen. Adviseurs die in staat zijn om hun klanten een verhaal dat is relatable ze kunnen dit gebruiken om een ​​relatie op basis van vertrouwen te creëren en ook om complexe financiële begrippen in begrijpelijke taal over te brengen vertellen. Bijvoorbeeld, kon u klanten over hoe je hebt geholpen andere mensen bereiken van hun financiële doelen, of misschien wel een verhaal vertellen over je eigen eerdere financiële worstelingen en hoe je de weg gevonden naar de vrijheid te vertellen. Hebben geen betrekking op uw website en andere digitale hubs met dezelfde droge, stoffige financiële jargon; Gebruik deze platforms om boeiende verhalen die klanten gemakkelijk zullen begrijpen creëren. (Voor gerelateerde lezen, zie: 6 stappen naar Kick-Start een Digital Marketing Strategy.)
Laat de klant waardering. Hosting een evenement voor uw klanten kan helpen om hen het gevoel gewaardeerd en kunt u een praatje met hen buiten het werk. Deze gebeurtenissen kunnen casual of formeel zijn, afhankelijk van de aard van uw klanten en het evenement zelf. Whisky proeverijen, golf spelen en lunch seminars kunnen allemaal goede manieren om uw klanten dat u waarderen hun zaken te tonen alsmede het genereren van verwijzingen. (Voor gerelateerde lezen, zie: Hoe maak je een Top financieel adviseur.)
Live-trainingen. Workshops en seminars kunnen ook goede manieren om klanten die u waarderen hun zaken te laten zien. Host een evenement dat zich richt op kwesties uw ideale klanten vragen vaak. Als u niet voor het huren of het vinden van een ruimte om een ​​in-person event te doen, het hosten van een webinar een goed alternatief kan zijn. U zult nog steeds in staat zijn om uw kennis te demonstreren aan uw klanten zonder het gedoe van installatie en takedown die komen met een live-evenement. Deze inspanningen kunnen worden primaire bronnen voor nieuwe verwijzingen, als klanten een vriend of familielid kan met zich meebrengen.
Freebies. Adviseurs die enige laan waar ze geven advies of antwoorden gratis weg te houden kan eindigen met een grotere groep van betalende klanten. U kunt een groep op Facebook of LinkedIn waar u financiële vragen te beantwoorden of te krijgen in de gemeenschap discussies op deze sites te starten. Het creëren van een financiële blog dat verschillende onderwerpen verkent kan ook een goede manier om een ​​online volgende te genereren. Het produceren van een diepgaand rapport over een onderwerp dat veel van uw klanten worden geconfronteerd kan een uitstekende dienst met toegevoegde waarde zijn.

Het komt neer op

Dit zijn slechts enkele van de technieken die adviseurs kunnen gebruiken om meer van hun ideale klanten te genereren. De sleutel, na het definiëren van uw ideale klant, is om te begrijpen wat problemen waarmee zij worden geconfronteerd en bieden verschillende mogelijkheden die uw vermogen om te gaan met deze kwesties te adverteren. (Voor gerelateerde lezen, zie: Waarom Social Media is een noodzaak voor Financial Advisors.)