Hoe Belastingen kunnen veranderen Onder president Trump

Tijdens de campagne, Donald Trump stak redelijk uitgebreide voorstellen voor wijzigingen in de belastingen op de personenbelasting dat hij beloofde te nemen aan het Congres volgend jaar. Hier is een lijst van wat er waarschijnlijk zal worden opgenomen.

Fiscale voordelen voor gezinnen

Trump oorspronkelijk voorgesteld om de inkomstenbelasting voor 70% van de Amerikanen te elimineren door vrijstelling van de eerste $ 25.000 van het inkomen, het dubbele van die voor gehuwden. Die belofte is niet meer op zijn website, maar de vaststelling dat het zou de economie efficiënter te maken en het herstel van de oorspronkelijke uitgangspunt van de inkomstenbelasting, beschreven als het permanent in 1913 werd aangenomen (dat de belasting alleen zou gelden voor “overschot” inkomen – gedefinieerd , toen, als het geld dan wat nodig is om te betalen voor benodigdheden). Het zou ook te verminderen, voor een aanzienlijke meerderheid van de Amerikanen, de last van het invullen van belastingaangiften of het betalen voor hen voorbereid hebben.

In plaats daarvan Trump stelt nu een belastingverhoging voor arme en vele middenklasse ouders, hoewel zijn website niet zo noemen. Hier is hoe Hij de huidige $ 1000 per huishouden kinderopvang belastingkrediet zou vervangen met een onbeperkte aftrek voor kinderopvang.

Een belastingkrediet van $ 1000 is het zelfde voor iedereen met kinderen in de zorg van anderen waard. Maar een fiscale aftrek heeft geen waarde voor de meeste belastingbetalers, omdat ze niet itemize. En het is de moeite waard slechts 10 cent op de dollar voor die in de bodem belastingschijf, maar 39,6 cent per dollar van de inkomsten voor die in de top beugel.

Trump’s plan bevordert ook grote families over kleine. Hij heeft vijf kinderen, van wie er vier worden geteeld.

Het krediet voor kinderopvang voor kinderen jonger dan 12 jaar is niet gecorrigeerd voor het aantal kinderen, een de facto Congressional beleid tegen grote gezinnen. (Als vader van acht volwassen kinderen heb ik de neiging om dit soort subtiele overheidsbeleid dat economisch kleine gezinnen te bevorderen merken.)

Trump zou overstappen naar een inhouding dat grotere voordelen biedt voor grotere gezinnen, maar geen waarde voor de ongeveer 70% van de belastingplichtigen die geen aftrek niet itemize zou zijn. Overschakelen van een belastingkrediet voor een fiscale aftrek zou betekenen dat de overgrote meerderheid van de werkende ouders een belastingverhoging zou worden geconfronteerd, minstens zo zijn plan nu wordt geschetst.

Onder de Trump plan een paar rijk genoeg in dienst te nemen, zeg, vijf kindermeisjes kunnen alle kosten van deze kindermeisjes, vermoedelijk met inbegrip van de kosten van de eerste klas vliegtickets als de nannies shuttle de tykes van woning naar woning aftrekken.

Belastingschijf Wijzigingen

Een van de economisch gekker kwesties in de fiscale plannen van politici is het veranderen van het aantal belastingschijven naarmate het inkomen stijgt. In een progressief belastingstelsel – een idee bedacht bijna 2500 jaar geleden door de oude Atheners toen ze de democratie gecreëerd – hoe meer je krijgt, hoe hoger het belastingtarief. De morele theorie van dit beleid is dat het de samenleving dat de economische voordelen mogelijk maakt – door middel van rijkdom te beschermen tegen dieven en binnenvallende legers. Degenen die meer vermogen beschermd moeten meer die bescherming te dragen.

Meerdere belastingtarieven toe bijna niets aan complexiteit, zoals Robert E. Hall, de eminente econoom die co-auteur van de vlaktaks, vertelde me eens. Hall zei dat hij betreurde dat het boek riep op tot een enkel tarief in plaats van een progressief tarief structuur.

De tarieven zijn ook inherent misleidend vanwege de complexe interacties Congres heeft onder kredieten, aftrekposten en definities van het belastbaar inkomen gecreëerd. Enkele jaren geleden werd een studie toonde aan dat de hoogste marginale belastingtarief in Amerika was meer dan 90% en het werd niet betaald door de rijke, maar door een paar 62-jarige leeftijd door middel van 65 jaar die was begonnen met het verzamelen sociale uitkeringen, maar verdiende genoeg inkomen dat het Congres gekrabd back een hunk van hun pensioenuitkeringen. Natuurlijk, tenzij het echtpaar heeft een gedetailleerde analyse van hun inkomstenbelasting zouden ze nooit weten dat, zo subtiel zijn de interacties.

Trump’s nieuwste fiscale voorstel omarmde het Huis Republikeinse plan om het aantal belastingschijven terug te brengen tot vier: 0%, 12%, 25% en 33%. Trump zegt dat hij de aftrek voor een hoog inkomen belastingbetalers zou beperken, behalve voor liefdadigheidsdoeleinden geschenken en hypotheekrente.

De hypotheekrenteaftrek

Trump zou de hypotheekrenteaftrek te houden zoals het is – en dat betekent een huursubsidie ​​voor de rijken en de rijken. De subsidie ​​profiteerde slechts een op de vijf van de belastingbetaler in 2014. De 16% van de huishoudens het maken van meer dan $ 100.000 in mindering gebracht 58% van de hypotheekrente. Onder huiseigenaren, minder dan de helft in aanmerking voor de aftrek – omdat ze te weinig geld, hun rentebetalingen te klein zijn of ze geen inhoudingen itemize.

Deze subsidie ​​blaast ook de prijzen van de huizen als mensen betalen hogere prijzen aan de fiscaal voordeel vast te leggen. Zoals bij veel subsidies het netto-effect is een verlies voor huizenkopers, want als de aftrek werden geëlimineerd, het verlagen van de huizenprijzen zou ook lagere rente.

Naar de toekomst

De realiteit is dat het Congres, niet presidenten, stelt fiscale regels en tarieven. Maar met de Republikeinen in de controle van beide huizen van het Congres als het Witte Huis, is er een goede kans dat deze veranderingen in de inkomstenbelasting – en alle andere voorstellen van de nieuwe regering – kon passeren en in de wet worden ondertekend met minder vertraging dan in vele jaren.

Zouden ze significante verandering te vertegenwoordigen? Naar mijn mening is de voorstellen van Trump’s tot nu toe (en heel verschillende plannen Clinton, wat dat betreft – seeClinton vs. Trump:? Wat gebeurt er met uw inkomen belastingen) net sleutelen aan de randen, in plaats van te creëren echte hervorming van een systeem dat zo complex, omslachtig en grillig in de manier waarop zij omgaat belastingbetalers met hetzelfde inkomen dat er geen politici verdedigen het systeem zoals het bestaat is geworden. Dan weer, niemand lijkt bereid om daadwerkelijk te hervormen, ook niet – omdat er te veel in de politieke donor klasse hebben belang bij het behoud van deze of gene bepaling.

Pulitzer Prize winnaar en ontvanger van een IRE medaille en de George Polk Award, David Cay Johnston is auteur van vijf boeken. Zijn nieuwe boek, The Making of Donald Trump, werd gepubliceerd op 2 augustus 2016. Een nieuwe Federal Tax Code voor de 21ste eeuw Economie: Zijn volgende zal De Welvaart belasting. Johnston is een Distinguished gastdocent aan de Syracuse University College of Law en de Whitman School of Management, en schrijft voor The Daily Beast en Tax Notes ook.