Het werkelijke doel van Accounting Niet Everybody Knows

Bedrijven investeren veel tijd en geld in het behoud van hun rekeningen. Naast het feit dat een verplichte eis, handhaven van de juiste accounts kan het bedrijf helpen op verschillende manieren. Hieronder zijn enkele van de redenen waarom het zo belangrijk is voor hedendaagse organisaties om accounts te behouden.
Volgens het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), wordt de boekhouding gedefinieerd als ‘de kunst van de opname, classificeren, en samenvatten in een significante wijze en in termen van geld, transacties en gebeurtenissen die, althans gedeeltelijk, van de financiële karakter, en daarvan het interpreteren van de resultaten ‘.

Accounting wordt gebruikt voor het verzamelen en rapporteren de financiële gegevens over de prestaties, positie en kasstroom of uitstroom van een bedrijf. Afgezien van het maken van belangrijke beslissingen met betrekking tot toekomstige investeringen, fondsenwerving, vermogensbeheer en dividendbeleid, worden deze financiële verslagen ook beschikbaar voor de belastingdienst, investeerders en schuldeisers van de onderneming maakte. Laten we een kijkje nemen op de fundamentele doelstellingen van de boekhouding in de volgende paragrafen.

Basic doeleinden

Het doel van elk bedrijf is om winst te verdienen en solvabel te blijven. Accounting helpt het bedrijf bij te houden van zijn winst of verlies. De belangrijkste functie van een boekhouding is de jaarrekening van een onderneming, die hen helpt een verslag van hun inkomsten en uitgaven te houden voor te bereiden. Om wereldwijd uniformiteit in het administratieve proces te brengen, zijn de verklaringen opgesteld volgens de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) en de International Financial Reporting Standards (IFRS). De vier belangrijkste financiële staten die zijn opgesteld voor de boekhoudkundige informatie zijn als volgt.Balans
Kasstroomoverzicht
Winst-en verliesrekening
Overzicht van ingehouden winsten

Balans
Een balans is de belangrijkste financiële balans van een bedrijf. De balans bevat de activa, de passiva, evenals het eigen vermogen van de eigenaar, en wordt beschouwd als een momentopname van activiteiten van het bedrijf. Analyse van de balans heeft vele voordelen, zoals: Het geeft een gedetailleerd rapport over de financiën van een bedrijf op een bepaald punt van de tijd.
Een bedrijf neemt beslissingen vermogensbeheer na analyse van de balans opgenomen.
De meeste schuldeisers van een bedrijf te analyseren van het voorgaande jaar de balans verklaringen om te weten hoe financieel oplosmiddel van het bedrijf is.
Zo kan worden gezegd dat de balans bereid gegevens die worden gebruikt als referentie bij het bedrijf om weloverwogen financiële beslissingen te verkrijgen.

Kasstroomoverzicht
Een kasstroomoverzicht presenteert de instroom en uitstroom van een bedrijf voor een bepaalde periode. Kasstromen zijn de inkomsten verdiend door een onderneming in een bepaalde periode, terwijl de uitgaande kasstromen zijn de kosten in dezelfde periode. Het voornaamste doel van een kasstroomoverzicht is: Om de liquiditeit en de solvabiliteit van het bedrijf te presenteren op een gegeven moment.
Om extra informatie over de passiva, de activa en de eigenaren eigen vermogen te bieden.
Om informatie voor toekomstige kasstromen in een bedrijf.
Analyse van het kasstroomoverzicht is zeer essentieel voor het goed financieel beheer van de organisatie.

Winst-en verliesrekening
Het is ook bekend als de winst- en verliesrekening. Het is nuttig omdat het laat zien of het bedrijf een winst of verlies in een bepaalde verslagperiode heeft gemaakt. Het vertegenwoordigt het verschil tussen de inkomsten of winsten van het bedrijf, en de uitgaven of het verlies van het bedrijf. Zo is het doel van een winst-en verliesrekening is: Om de prestaties uit het verleden verslagen te verstrekken aan investeerders en schuldeisers van een bedrijf.
Om u te helpen bij het voorspellen van de toekomstige prestaties van de onderneming.
Om het vermogen van een bedrijf te beoordelen in het genereren van toekomstige kasstromen door middel van de inkomsten of uitgaven rapport.
Winst- en verliesrekening helpt een bedrijf bij het bepalen toekomstige investeringen (als het winst maakt), of aan te nemen kostenbesparende maatregelen (als het loopt een verlies).

Overzicht van ingehouden winsten
Ingehouden verdiencapaciteit wordt gebruikt door bedrijven om zijn eigen schuld terug te betalen of te herinvesteren in het bedrijf weer. In dit overzicht van de veranderingen in het bedrijf behield verdienen meer dan een periode van tijd. Dit wordt gedaan door het combineren van het begin en einde ingehouden winsten door middel van de methode van optellen of aftrekken van items zoals winsten en dividenden uitgekeerd aan de aandeelhouders. Deze verklaring wordt in het algemeen bereid voor de aandeelhouders en de schuldeisers van het bedrijf. De formule om de ingehouden winsten te berekenen is:

Ingehouden winsten = beginjaren gebleven winst + nettoresultaat – Dividend

Doel van de boekhouding in de samenleving

Behalve dat het heel nuttig en effectief in het bedrijfsleven, de boekhouding heeft verschillende toepassingen in de samenleving.

voor Investeerders
Jaarrekening bloot fraude of verkeerde zakelijke praktijken van een organisatie, dus beleggers kunnen afzien van het investeren in organisaties die betrokken zijn bij wanpraktijken.

Voor de Common People
Een bedrijf bewijst zijn waarde en billijkheid in de concurrerende markt met de hulp van haar jaarrekening. Een volledig gedetailleerd en eerlijk rapport helpt bij het creëren van goodwill voor het bedrijf, aldus het bedrijf te helpen om beter te laten groeien.

Voor Overheidsinstanties
De fiscus kan een controle op de zakelijke praktijken van verschillende organisaties te houden door het analyseren van en het houden van een controle op de jaarrekening. Overheidsinstellingen, door middel van de boekhoudkundige verklaringen, ervoor te zorgen dat de middelen worden die door het bedrijf zijn uit legale bronnen en dat het bedrijf niet bedriegen van de aandeelhouders, investeerders of het grote publiek in any way.

Het proces van de boekhouding begint met boekhouding, die inhoudt dat het opnemen van de transacties van het bedrijf. Zodra de jaarrekening zijn klaar, accountants, beleggers en financiële analisten evalueren hen en vervolgens te gebruiken voor de toekomstige financiële beslissingen. Dus, voor de boekhouding te gunstig zijn, de financiële verslagen moeten tijdig, gemakkelijk te begrijpen, eerlijke, en relevant zijn.