Gross Vs. netto-omzet

De vergelijking tussen bruto- en netto-omzet in dit artikel is gericht op het opruimen van al uw twijfels ten aanzien van deze twee belangrijke boekhoudkundige begrippen. Blijf lezen vooruit weten hoe de twee verschillen.
Boekhouding is de ruggengraat van elk bedrijf, want het staat garant voor een goed financieel gezondheid, wat essentieel is voor een soepele bedrijfsvoering. Als je nieuw bent bij de boekhouding, twee van de belangrijkste concepten die u moet begrijpen, zijn bruto en netto-inkomsten.

Wat is Revenue?
In eenvoudige woorden te brengen, de omzet is de door een bedrijf uit de verkoop van haar producten of diensten inkomsten. De omzet kan ook betekenen ‘belastinginkomsten’, dat is het geld door de overheid verzameld als belastingen. In grote lijnen, de omzet is het door een financiële entiteit in ruil ontvangen voor diensten die worden aangeboden of verkochte goederen inkomen. In sommige landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en India, wordt de opbrengst bekend onder de naam ‘omzet’ van een bedrijf.

Het is de inkomende opbrengsten voortgebracht als resultaat van verkochte goederen of diensten. Het is de belangrijkste parameter van overweging bij de beoordeling van de financiële gezondheid van een bedrijf. De omzet kan worden ingedeeld in twee types – bruto en netto-inkomsten. ‘Bruto’ en ‘Net’ zijn twee termen die je tegenkomt veel zal komen, bij het bestuderen van de boekhouding.

Gross Vs. Netto-omzet Vergelijking
Laten we beginnen met deze vergelijking, door het definiëren van de bruto en netto-inkomsten aan de start. Na dat we vrij zijn om de betekenis van deze twee termen te bespreken, in termen van voorraad onderzoek en evaluatie van de algehele bedrijfsprestaties.

Definitie
De omzet is de inkomsten van een bedrijf, door middel van de verkoop van goederen, na correctie voor kosten van verkochte goederen (productiekosten), zonder enige andere vorm van de aftrek in aanmerking genomen. Aan de andere kant, is de netto-omzet of netto-inkomen berekend door aftrek van belastingen en alle andere kosten, van de bruto-inkomsten of inkomsten. In de detailhandel bedrijven, worden de inkomsten gegenereerd door een bedrijf door middel van de verkoop, minus alle commissies, onderhoudskosten en terugbetalingen dat het loont, netto-inkomsten genoemd. Dus als de kosten van een onderneming in de vorm van provisies, afschrijvingen en terugbetalingen, samen met belastingen worden afgetrokken van de bruto-inkomsten, alles wat je blijven zitten met is de netto-omzet. In bancaire sector ook, kan deze termijn worden gebruikt met dezelfde betekenis. Sommige mensen maken gebruik van de netto-inkomsten als synoniem voor de nettowinst. Ook in dat geval, is de bruto-omzet minus alle kosten en belastingen die betrokken after sales.

Betekenis
De omzet is een belangrijke factor, dat geeft je een ruw idee over de omvang van de verkoop van een bedrijf. De omzet of inkomen niet weerspiegelen duidelijk de winstgevendheid van een bedrijf, zoals belastingen en andere kosten niet in aanmerking worden genomen, terwijl de berekening van het. Dit betekent echter weerspiegelen de efficiëntie waarmee de menselijke en materiële middelen zijn gebruikt.

De netto-omzet of netto-inkomen, is de totale winst die wordt gegenereerd door een bedrijf, na correctie voor kosten en belastingen. Het is de volksmond aangeduid als de ‘bottom line’, want het is geplaatst op de bodem van een financieel overzicht en is zeker de belangrijkste van alle nummers weergegeven in. De nettowinst, op kwartaalbasis verklaard, is de belangrijkste parameter voor de investeerders, die de evaluatie van de prestaties uit het verleden van een onderneming, als een potentiële voorraad investeringen kandidaat.