Geschiedenis van Credit Cards

Vandaag de dag, het doen van betalingen via credit cards na het kopen van goederen of diensten is onze manier van leven geworden. Het was niet zo in het verleden. Dus hoe zijn deze kaarten evolueren? Om het antwoord te weten, lees de volgende tytfrn write-up …
Credit card is een methode voor het maken van betaling voor de gekochte goederen of diensten gebruik gemaakt, zonder te wisselen contant geld. Er zijn tal van credit card bedrijven nu actief wereldwijd. Elke credit card heeft een uniek identificatienummer dat helpt bij het versnellen van de shopping transactie.

Het eerste gebruik van credit cards in Europa is gedateerd terug tot de negentiende eeuw. In de Verenigde Staten is het gebruik van credit cards begon in het begin van de 20e eeuw, toen de oliemaatschappijen en een aantal warenhuizen brachten hun eigen kaarten. Deze kaarten kunnen alleen worden gebruikt voor de transacties tussen de handelaar die de credit card en de klant van de handelaar. Het diende als een middel om de klantentrouw te creëren. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in een aantal locaties.

De eerste credit card uitgegeven door een bank stond bekend als Charge-It. Het werd uitgegeven in 1946 door een Brooklyn gebaseerd bankier genaamd John Biggins. Elke klant van de bank kan de kaart gebruiken om aankopen te doen en de rekeningen werden naar die bank. De bank zou betalen voor de kosten, en later het bedrag terugvorderen van de kaarthouder. Er waren enkele randvoorwaarden, zoals de kaarthouder om een ​​rekening bij de bank en alle aankopen moest alleen lokaal worden.

Toen kwam de Diners Club Card in 1950. Er wordt beweerd dat de eerste credit card die het meest in de volksmond werd gebruikt zijn. Het werd ontwikkeld door Frank McNamara, die de stichter van Diners Club was. Het werd gebruikt voor het maken van betalingen voor restaurant rekeningen. Het stelde haar klanten om te eten in de restaurants die creditcards van Diners Club zou aanvaarden, zonder de noodzaak van het hebben van om het even welke contant te betalen. Diners Club gebruikt om de rekening van het restaurant en de houder van de kaart zou Diners Club betalen na afdelingen te betalen. Diners Club Card werd vaak genoemd als ‘betaalkaart’, zoals de volledige betaling van de rekening moest worden gemaakt aan het eind van elke maand.

In 1959, American Express kwam met zijn eerste credit card. Het was de eerste kaart die werd gemaakt van plastic. Eerder werden de kaarten uit hetzij celluloid of karton. Ook begon lokale valuta credit cards, dat buiten de Verenigde Staten worden gebruikt. In 1966, de Bank of America introduceerde het merk van BankAmericard, een general-purpose-kaart die momenteel bekend staat als Visa. In hetzelfde jaar werd InterBank Card Association opgericht door een groep van krediet uitgevende banken. Deze organisatie vormde een nationale credit card systeem dat op dit moment wordt MasterCard genoemd. Visa en MasterCard zijn directe concurrenten op dit moment.

In de late jaren ’70, het gebruik van credit cards werd het gemakkelijker als gevolg van verbetering van het systeem voor elektronische verwerking. Gewoon door met de magneetstrip van de klant credit card via een inbelverbinding terminal, kan de retailer toegang tot alle informatie met betrekking tot de kaarthouder. Aldus kan de verwerking machtigingen worden gedaan in een paar minuten tijd. Het verminderde ook de mogelijkheid van creditcardfraude.

Zo hebben we te weten komen dat creditcards in gebruik zijn voor de laatste halve eeuw, en het zal blijven populair blijven nog vele jaren te komen. Onlangs heeft een aantal andere vormen van betalingen, zoals online internet services, enz., Hebben ontwikkeld. Echter, ongeveer negentig procent van de e-commerce transacties worden nog steeds uitgevoerd door alleen creditcards uitgevoerd.