Eind van het jaar Tax planning voor uw beleggingen

De totale je verdient uit uw investeringen in 2016 zal niet alleen afhangen van hun prestaties, maar ook op hoeveel belasting je betaalt op hen. Hier zijn vijf stappen die u kunt nemen wanneer u doet uw einde van het jaar fiscale planning van uw na belastingen beleggingsrendement te maximaliseren van dit jaar en de post in 2017 ook.

Vijf stappen om uw na belastingen rendement te maximaliseren

1. Oogst een slimme investering verlies. De fiscale code kan een netto-kapitaalverlies van maximaal $ 3.000 per jaar tegen de gewone inkomsten in mindering te brengen, zoals het salaris. Dus door het realiseren vóór einde van het jaar, wat tot nu toe is slechts een “papieren” investeringsverlies geweest, kun je minder aan de IRS betalen zonder het verminderen van uw investering holdings.

Stel dat u eigenaar aandelen in een beleggingsfonds dat nu waard zijn $ 60.000 nadat hij in waarde daalde met $ 10.000, omdat je ze gekocht. In plaats van alleen het houden van de aandelen in 2017, kunt u genoeg te verkopen door het einde van het jaar tot een $ 3.000 minderwaarde realiseren. U zult nog steeds eigenaar van de dezelfde $ 60.000 in de investeringen activa (aandelen plus contante opbrengst van de verkoop), terwijl ook het snijden van uw aanslagbiljet.

En u kunt uw investering positie grotendeels ongewijzigd te houden. De IRS “wash verkoop” regel bars u uit terugkoop dezelfde effecten binnen 30 dagen of de fiscale verlies zal worden afgewezen. Maar je kunt direct gebruik maken van de verkoopopbrengst aan soortgelijke effecten, zoals aandelen te kopen in een soortgelijke beleggingsfonds.

2. Offset meer- en minderwaarden. Als uw portefeuille is complexer, je misschien al hebt winsten en verliezen op de belastbare beleggingen verkocht in 2016 genomen, terwijl andere investeringen die omhoog en omlaag in waarde zijn gegaan bezitten. Het realiseren van een winst of verlies op deze in een geschikt hoeveelheid einde van het jaar kan uw totale aanslagbiljet op beleggingen slash.

Als u nettowinsten tot nu toe hebt genomen, kan de verschuldigde belasting op hen worden verminderd of omgezet in een aftrek ter waarde van maximaal $ 3000 door het oogsten van de verliezen voor het jaareinde.

Omgekeerd, als je al een netto verlies van meer dan $ 3000 hebt gemaakt, kun je winst te realiseren van het nettoverlies terug te brengen tot $ 3000, met de winst wordt beschut van belasting. Bijvoorbeeld, als je een netto $ 10.000 vermogensverlies tot nu toe hebt gemaakt, kunt u een fiscaal beschutte winst van $ 7.000 nu nemen terwijl $ 3000 in de verliezen op aftrek.

En nogmaals, kunt u waarschijnlijk uw investering positie te houden intact. Zoals hierboven vermeld, als u effecten te verkopen om een ​​verlies dat u kunt terug te kopen dezelfde effecten na 30 dagen of onmiddellijk soortgelijke effecten te realiseren. Wanneer u een winst te genereren door de verkoop van effecten kunt u dezelfde effecten direct terug te kopen.

Over het algemeen is het het beste om te plannen te compenseren op korte termijn winsten, die belastbaar tegen top belastingtarieven, met verliezen op korte termijn en lange termijn winsten, die een favoriete belastingtarief, met een lange-termijn verliezen te ontvangen. Voor meer informatie over de technische regels die gelden voor meerwaarden en de volgorde waarin de gerealiseerde winsten worden gecompenseerd op uw aangifte vindt u in de vrije IRS Publicatie 544, omzet en andere verkopen van activa.

(Zie ook Tax-Loss Oogsten: Verminder beleggingsverliezen en de voors en tegens van de jaarlijkse belasting-Loss Harvesting.)

3. Evenwicht te brengen van uw portfolio. Denk aan de noodzaak om een ​​goede diversificatie te behouden bij de beoordeling van uw investering resultaten voor het jaar. Zeg dat je de gewenste diversificatie is 50% aandelen en 50% obligaties. Tenzij uw aandelen en obligaties investeringen hetzelfde rendement sinds de laatste keer dat u uw holdings toegewezen hebben geproduceerd, heeft uw portefeuille weg verplaatst van de gewenste balans.

Herschikking van uw holdings terug naar de gewenste balans zal de verkoop van een aantal investeringen vergen – en door het te doen net voor het jaareinde, kunt u te identificeren te koop die investeringen die het meeste belastingvoordeel voor het jaar zal produceren.

Houden ook de beste spreiding tussen belastingplichtigen investeringen en belasting-uitgestelde pensioen rekeningen zoals de traditionele IRAS en 401 (k) s. Belastbare investeringen in aanmerking komen voor de gunstige lange termijn vermogenswinstbelasting tarieven, terwijl de uitkeringen van belasting-uitgestelde rekeningen worden belast tegen hogere normale tarieven. Dus zoals je herverdelen, kan het zinvol zijn om rente te betalen investeringen in de belasting-uitgestelde rekeningen naar tax-free compounding te verkrijgen, en waarderen van investeringen in de belastbare rekeningen vermogenswinstbelasting behandeling te verkrijgen.

4. Overweeg een Roth IRA conversie. Uitkeringen van de traditionele IRAS worden belast tegen de gewone tarieven, terwijl die van Roth IRAS kunnen in aanmerking komen om belastingvrij zijn. Bovendien, Roth IRAS zijn niet onderworpen aan minimale jaarlijkse distributie eisen, zodat ze langer vasthouden pensioenfondsen en kunnen beter worden gebruikt om tegoeden voor erfgenamen. Bij een traditionele IRA wordt omgezet in een Roth IRA zijn waarde wordt belast. Maar als je verwacht te worden in een hogere belastingschijf in de toekomst of het andere Roth voordelen zijn waardevol voor u, kan een conversie een goed idee voor deze besparingen zijn. Als je tweede gedachten later kunt u de conversie zo laat 15 oktober van volgend jaar te keren.

5. Betaal donaties aan goede doelen en lagere inkomens familieleden te ondersteunen bij gewaardeerd effecten. Wanneer u doneert gewaardeerd effecten aan goede doelen einde van het jaar krijg je een aftrek voor hun volledige marktwaarde op van dit jaar aangifte, terwijl ook het ontsnappen ooit te hebben om vermogenswinstbelasting te betalen op hen in de toekomst. Ook als u te ondersteunen familieleden die in een lagere meerwaarden belastingschijf dan je door hen gewaardeerd op lange termijn winst effecten in plaats van contant geld, zul je de belasting op de effecten te verminderen en lagere belasting van de familie factuur. In elk geval komen u vooruit door het vermijden van een toekomstige vermogenswinstbelasting wetsvoorstel.

Het komt neer op

U kunt stimuleren uw zuurverdiende beleggingsrendement door het nemen van maatregelen voor het jaareinde om hen te beschermen tegen de IRS. Deze vijf strategieën allemaal kan worden aangepast aan de meeste voordeel te bieden in uw specifieke situatie. Omdat ze zijn onderhevig aan verschillende technische voorschriften, overweeg overleg met een professionele belastingadviseur over hen alvorens te handelen.