Een voorbeeld van een Advisor’s Succesvolle Marketing Plan

Veel financiële adviseurs passen hun marketing strategieën om een ​​gerichte markt die steeds meer online. De dagen van cold calls, drip mailings en de meeste vormen van traditionele prospectie komen tot een einde. Financieel adviseurs die hun praktijken uit te breiden hebben behoefte aan een digitale marketing strategie om hun zichtbaarheid te verhogen, hun gezag te vestigen, bouwen invloed en effectief te communiceren met hun klanten en doelmarkten.

Het belang van een Digital Marketing Plan

Volgens een studie van Spectrum Group, social mediagebruik door welgestelde en vermogende beleggers is aanzienlijk toe, met meer dan 50% met behulp van Facebook en andere sociale media sites. Uit het onderzoek bleek ook dat 54% van de vermogende beleggers zeggen dat ze zouden samenwerken met financiële adviseurs via social media, maar slechts 4% zijn aangegrepen door een financieel adviseur online. Het web is in snel tempo de belangrijkste bron van informatie en het belangrijkste instrument voor het valideren van wat mensen nodig hebben om te weten. Voor veel mensen, als er iets een online aanwezigheid heeft, hij kan net zo goed niet bestaan. Adviseurs die weten hoe ze hun doelmarkten te betrekken en hun online invloed te bouwen zal het concurrentievoordeel hebben.

Een voorbeeld van een succesvolle Digital Marketing Plan

Een succesvolle digitale marketing strategie omvat een aantal belangrijke componenten voor het positioneren van een financieel adviseur in zijn doelgroep, waardoor hij een kern boodschap over te brengen en de contacten en relaties te cultiveren. Een voorbeeld van de marketing strategie van een succesvolle adviseur beschikt over een website, een blog, e-mail marketing en social media aanwezigheid op relevante netwerken, allemaal geïntegreerd in een alomvattende strategie.

Bouw een High-Quality Website

Het hebben van een aanwezigheid op het web is van cruciaal belang voor het eigen bestaan ​​te valideren aan de markt. Op een minimum, een website is vandaag de visite kaartje, zonder welke er geen legitimiteit. Echter, websites die out-of-date of statische lijken niet inboezemen een hoge mate van vertrouwen in de mensen die veel tijd doorbrengen op het web. Een succesvolle marketing strategie vereist een goed ontworpen website die reageert op de voorkeuren van de gebruiker – liggend of staand bekijken, beeldgrootte, en de leesbaarheid en de bevaarbaarheid als ze op een computer monitor, tablet of smartphone.

Maak verse, boeiende inhoud

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen online te gaan is om te zoeken naar content. Zonder hoge kwaliteit, boeiende inhoud, is er geen reden voor de bezoeker om te verblijven op een website of opnieuw de site. Content onderscheidt een adviseur van de volgende, en is het essentieel om tot oprichting van de adviseur als een autoriteit op financieel gebied. Zoekmachines reageren op verse inhoud en relevantie wanneer zij websites rang. Wat nog belangrijker is, het is de inhoud die de bezoeker aanspoort om meer over het bedrijf te leren.

blog Vaak

De centrale component van een digitale marketing strategie is een blog. Blog entries showcase van de adviseur van de ideeën, expertise en filosofie door middel van frisse en boeiende inhoud. Wat nog belangrijker is, blogs zijn maatschappelijke betrokkenheid mechanismen die het gemakkelijk maken voor mensen om berichten van de adviseur te delen met anderen, die het verkeer kan rijden naar andere sociale media componenten van de adviseur.

Social Media Engagement

Social media speelt een cruciale rol in het leveren van content en het genereren van verkeer naar de website van een adviseur. Wanneer een adviseur beschikt over een relevant artikel op een social media site, kan het een geïnteresseerde gebruiker terug te koppelen aan de website voor meer informatie over de adviseur te leren. Door middel van een pro-actieve social media campagne, kan een adviseur veel contacten te ontwikkelen en om te zetten in legale leads. Een financieel adviseur kan profiteren van de kansen om vrije profielen op populaire sociale media sites zoals LinkedIn, Facebook en Twitter te creëren.

Maak een oproep tot actie

Het uiteindelijke doel van een digitale marketing strategie is om potentiële klanten te verplaatsen in een database, zodat ze in een adviserende relatie kan worden geteeld. Op een gegeven moment, kan social media contacten klaar voor meer directe communicatie. De meest effectieve manier is om de website te kunnen benutten om een ​​inbound marketing stroom met opt-in kansen te creëren. Dit kan worden gedaan door het aanbieden van een abonnement op een e-mail nieuwsbrief, een gratis e-book, een uitnodiging voor een webinar, een gratis portfolio review of een uitnodiging aan de sociale netwerken van de adviseur aan te sluiten. Zodra de potentiële klanten in te voeren van de database, kan de adviseur meer informatie te verzamelen van hen en beginnen in een meer directe benadering via e-mail, een eigen sociale messaging, telefoon of face-to-face meetings te communiceren.

In dit voorbeeld van een succesvolle marketing strategie, wordt de monetaire investering van de financieel adviseur beperkt tot het ontwikkelen van een hoge kwaliteit website. De grootste investering is het tijd om de elementen op zijn plaats en het beheer van het proces te krijgen. Digitale marketing kan tijdrovend zijn op het eerste, maar het levert een hoger rendement in de toekomst.