Een kort overzicht van de voors en tegens van plea bargaining

Plea bargaining is een wettelijke bepaling die al lange tijd bekritiseerd voor het overtreffen van de juryrechtspraak systeem dat bepaalde rechten aan de verdachten garandeert. Ga door deze tytfrn post voor een kort inzicht in dit onderwerp.
In de Verenigde Staten, de praktijk van het gerechtelijk akkoord is zo welig tierende, dat bijna 90% van strafrechtelijke veroordelingen op basis van deze onderhandelingen.

Zoals de naam al doet vermoeden terecht, deze wettelijke bepaling houdt in onderhandeling dat gebeurt tussen aanklagers en verdachten, waarbij de laatste het eens schuldig te pleiten in ruil voor concessies van de voormalige.

Het proces waarbij de beklaagde en de officier van justitie in een strafzaak werken aan een voor beide partijen bevredigende dispositie van de zaak onder voorbehoud van goedkeuring van de rechtbank: Volgens de Black’s Law Dictionary, wordt pleidooikoopje als volgt gedefinieerd. Het gaat meestal pleidooi van de verdachte schuldig te zijn aan een mindere overtreding of om slechts één of een deel van de graven van een multi-count aanklacht in ruil voor een lichtere straf dan die mogelijk voor de graver lading.

Dus, plea bargaining is als een in onderling overleg, waarin beide partijen af ​​te leiden een aantal voordelen. Het kan gebeuren in verschillende vormen, de meest voorkomende zijn lading onderhandelingen. In dit geval kan de vervolging instemmen met ernstige aanklachten in te trekken als de verdachte ermee eens schuldig te pleiten voor een minder zware lading. Zo kan het Openbaar Ministerie akkoord met aanklachten in te trekken voor zware mishandeling, als de verdachte is klaar om te pleiten schuldig aanval. Een andere vorm is zin onderhandelen, waarbij de verdachte ermee eens schuldig te pleiten voor een minder zware straf. In sommige zeldzame gevallen kan gedaagden ermee akkoord te bekennen bepaalde feiten als de vervolging instemt met een aantal andere feiten onthouden. Bekend als feit onderhandelingen, deze praktijk is niet zo vaak voor. Dit zijn enkele van de basisvormen van middel onderhandelen, hetgeen voordelig als nadelig kan tegelijkertijd.

Plea bargaining – Een kort overzicht

Een strafzaak kan een paar maanden of zelfs enkele jaren duren om een ​​oordeel te komen, terwijl de plea bargaining proces duurt zeer minder tijd. Dus, het is zeker een sneller proces, in vergelijking met de langdurige strafproces. Met het toenemende aantal strafzaken, is het altijd beter voor de vervolging in te pakken gevallen, zodat de hangende overbelasting te beheren. In feite heeft pleidooikoopje ontpopt als een effectieve oplossing voor lopende strafzaken en overvolle gevangenissen.

Het grootste deel van de strafzaken worden opgelost door middel van gerechtelijk akkoord voordat ze de proef fase te bereiken. Hoewel plea bargaining niet is toegestaan ​​in sommige gevallen kan de officier van justitie ook onthouden van het aanbieden van dergelijke deals. Als de wet voorziet in een verplichte minimale straf, zal de officier van justitie niet over een lagere straf. Ook de verdachte is ook gratis de mogelijkheid om niet te kiezen. Regels 11 (c) (1) (B) en 11 (c) (1) (C) van de Federal Rules van Strafvordering deals met plea bargaining. Volgens regel 11 (c) (1) (B), is de rechter niet gebonden aan de schikking, en de verdachte kan zijn pleidooi niet terugtrekken. Echter, de rechter gebonden aan een schikking op grond van regel 11 (c) (1) (C) indien zij dezelfde accepteert. De rechtbank kan hetzelfde verwerpen, in geval van onenigheid met betrekking tot de voorgestelde zin. In dat geval kan de verdachte zijn pleidooi te trekken. De staat regels kunnen variëren van de ene staat naar de andere. De officier van justitie kan nooit dwingen de rechter om de schikking te accepteren. Het is altijd het oordeel van de rechtbank.

Onderhandelen gebeurt tussen de verdachte (en zijn raadsman) en de officier van justitie. Meestal worden de rechters niet betrokken bij plea bargaining. Pas wanneer een overeenkomst is bereikt tussen de partijen, die de officier van justitie een verzoek bij de rechtbank om de schikking te accepteren kan maken. De rechter zal het feit dat de kosten waarvoor de verdachte pleit schuldig blijken te onderzoeken. Afgezien van dat, de rechter zorgt er voor dat de verdachte weet dat hij zijn / haar grondwettelijke recht afstand heeft gedaan van het proces door middel van plea bargaining, die moet vrijwillig zijn. Zodra de rechtbank is tevreden met zijn bevindingen, zal het verzoek van de openbare aanklager te aanvaarden. Echter, kan de rechter ook af te wijzen het verzoek.

Voors en tegens

Vanuit de verdachte’s Point of View: Als de verdachte is vereist schuldig te pleiten in de rechtbank, overtuiging is zeker. Hoewel de rechtbank de schikking aanvaardt, de verdachte moet de straf te ondergaan. Toch, plea bargaining is zeer populair. Hieronder zijn een aantal voors en tegens van plea bargaining voor de verweerder.

▲ minder ernstig Kosten: In het geval van lading onderhandelingen, kan de officier van justitie ernstiger aanklachten in te trekken als de verdachte ermee eens schuldig te pleiten voor een minder ernstig is. In tegenstelling tot een proef, plea bargaining resulteert in een soort van zekerheid over de uitkomst van de zaak.

▲ lichtere straf: Minder ernstige lasten resulteert in verminderde zin. Met andere woorden, de ernst van de straf minder met minder ernstige kosten. Terwijl een eerste graad moord haalt doodstraf of het leven in de gevangenis, zonder voorwaardelijke vrijlating; vrijwillige doodslag wordt vaak gestraft met een gevangenisstraf van 3 tot 15 jaar of meer. Dus, pleiten schuldig voor doodslag is beter dan het proces ondergaan voor moord met voorbedachten rade.

▲ Tijd en kosten: Zoals hierboven vermeld, kunnen strafzaken lang duren, en plea bargaining bespaart tijd en middelen. Een langdurig proces kan te duur zijn. De kosten die de advocaat geheven kan exorbitant zijn.

▼ afstand van recht: Als een verdachte pleit schuldig, afstand doet hij zijn grondwettelijke recht op juryrechtspraak, recht op vijandige getuigen te confronteren, en rechts tegen zelfbeschuldiging. Echter, is geoordeeld dat de bepaling niet ongrondwettig als het middel vrijwillig wordt gemaakt, volledig kennen van de gevolgen.

▼ Gegarandeerd Conviction: In geval van plea bargaining, overtuiging is zeker, zelfs als de verdachte onschuldig is. In sommige gevallen kunnen onschuldige mensen schuldig pleiten aan een langdurig proces te voorkomen of uit angst voor de maximale straf als hij / het geval verliest ze.

▼ middel kan worden afgewezen: De rechtbank is niet gebonden aan het middel overeenkomst te accepteren, en het verzoek van de officier van justitie is slechts adviserend. De rechter heeft de discretionaire bevoegdheid om het middel af te wijzen. De officier van justitie kan ook intrekken van zijn belofte.

▼ geen ruimte voor beroep: Meestal is de verdachte niet kan zijn pleidooi in te trekken zodra hij / zij akkoord gaat te pleiten schuldig en tekenen het middel overeenkomst. Echter, met meer en meer gevallen wordt besloten op basis van plea bargaining, pleidooi afspraken worden nu beschouwd als overeenkomsten tussen verdachten en officieren van justitie. Indien de verweerder niet schuldig heeft pleiten, is de officier van justitie niet verplicht zich te houden aan de schikking. Als de officier van justitie afziet om de schikking te volgen, kan de rechtbank de officier van justitie te dwingen om hetzelfde te doen.

▼ sociale stigma: Zodra een verdachte pleit schuldig, betekent dit dat hij heeft bekend dat hij schuldig is. Zo’n bekentenis kan een grotere mate van sociale stigma te trekken in vergelijking met een beslissing van de rechtbank. Zoals in het geval van een veroordeling na een goede proef, een verdachte die pleit schuldig zal worden veroordeeld. Hij zal een strafblad dat toegankelijk is voor het publiek, met inbegrip van potentiële werkgevers te hebben.

Plea bargaining Kan Gedwongen worden

Hoewel plea bargaining is heel gebruikelijk, is het ook controversieel. Volgens de tegenstanders van deze bepaling, onschuldigen schuldig pleiten als gevolg van angst voor strenge straf. Zij kunnen overeenkomen voor een schikking en genoegen nemen met een minder zware straf. Een ander belangrijk punt van zorg is de rol van het openbaar ministerie bij het maken van een verdachte akkoord gaat schuld te bekennen. Er zijn kansen van manipulatie en dwang. Vanuit het oogpunt van de openbare aanklager, het belangrijkste voordeel van plea bargaining is gegarandeerd overtuigingen, dat is een kwestie van het krediet. Met het toenemende aantal pleidooi koopjes, de officier van justitie heeft het krediet van de verwerking van maximum aantal gevallen in een korte periode van tijd. Dit vermindert de hangende overbelasting ook.

Kortom, plea bargaining is gunstig voor de vervolging op vele manieren. Het besluit van de verdachte (schuld te bekennen) heeft op vrijwillige basis te zijn. Maar hij / zij kan worden gelokt met een minder zware straf in plaats van de lange proef, die kan leiden tot een maximale straf ondergaan. Er is gesuggereerd dat de vervolging initieert plea bargaining in gevallen waarin de veroordeling is bijna onmogelijk met het bewijs in de hand. Door het maken van de verdachte instemmen met plea bargaining, de vervolging kan veroordeling garanderen. In een dergelijk geval zou de verdachte zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, als hij had gekozen om te gaan voor trial.

Een ander punt van zorg is het opportuniteitsbeginsel in het geval van plea bargaining. Er is gesuggereerd dat verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, ras, sociaal-economische status, etc., een belangrijke rol bij het ontvangen van een gereduceerd tarief van de vervolging spelen. Dit heeft invloed op de uitkomst van de zaak. Het is ook tevreden dat het gebrek aan voorbereiding van de vervolging is één van de redenen waarom de laatste initieert plea bargaining.

Tot slot, plea bargaining is een bepaling die gunstig is op verschillende manieren. Het is gunstig voor degenen die zich schuldig maken, als ze kunnen genoegen nemen met een mindere straf zonder het proces te ondergaan. Hoewel het klinkt simpel, plea bargaining is eigenlijk een complex fenomeen. Dit soort onderhandelingen vereist vaardigheid en expertise om de verschillende aspecten van de kosten, het bewijs, evenals de omvang van de veroordeling te begrijpen. Dus, om het even wie overweegt de mogelijkheid van plea bargaining moet een ervaren advocaat in te huren en volg zijn advies.