Een eenvoudige uitleg van het beste bewijs Rule Met Voorbeelden

Ondanks zijn naam, is het beste bewijs regel niet dat de mooiste bewijs dient te worden geproduceerd in de rechtbank. tytfrn vertelt u wat deze regel werkelijk is, met enkele interessante voorbeelden.
Wist je dat ?

Het beste bewijs regel werd voor het eerst gebruikt in 1701, in Engeland.

In een juridisch geschil, twee of meer partijen presenteren hun grieven voor een rechtbank. Om hun beweringen te ondersteunen, kan een van beide partijen een bewijs, dat de rechter kan gebruiken bij het bepalen van de uitkomst van de rechtszaak te introduceren. Dit bewijs geproduceerd voor een rechter met zijn / haar toestemming is bekend als bewijs.

Bewijs kan van verschillende types zijn. Alle gesproken of geschreven verklaringen van getuigen wordt genoemd getuigenbewijs. Materiële bewijzen betrekking op alle objecten aan de rechtszaak betrokken, net als moord wapens in een strafzaak. Aan de andere kant, bewijsstuk gaat schriftelijk materiaal, zoals testamenten en contracten. Tot slot, demonstratieve bewijs bevat opgenomen aspecten van de zaak, zoals foto’s, videobanden, en kaarten.

Van alle soorten bewijs hierboven uiteengezet, documentaire en demonstratieve bewijzen zijn uniek. Dit is omdat, het maken van kopieën van documenten, foto’s of videobanden is een routine-aangelegenheid. Dit brengt de betrouwbaarheid in het geding wanneer deze wordt bewijsmateriaal gebruikt bij het bepalen van een zaak. Daarom het beste bewijs regel wordt gebruikt, als Hieronder worden.

Wat is het beste bewijs Rule?

Wanneer de inhoud van een geschreven werk of foto worden betwist in een rechtbank, dan is het indienen van het origineel van een dergelijk object (s) als bewijs is een must. Elke duplicaat van een dergelijk object is niet toelaatbaar als bewijs, als het origineel is beschikbaar. Deze rechtsleer staat bekend als het beste bewijs regel. In de Verenigde Staten, Rules 1001-1008 in artikel X van de Federal Rules of Evidence (FRE) deal met dit principe.

Wat betekent het van toepassing?

1. Geschriften en Recordings: Inclusief letters, woorden, getallen, of combinaties daarvan; ofwel handgeschreven of mechanisch gedrukt op papier.

2. Foto’s: Nog foto’s, röntgenfoto’s, films, videobanden, en bewegende beelden.

Kenmerken

♦ Het is alleen van toepassing als de inhoud van het document of foto worden aangetoond.

♦ Bij het bestaan, en niet de inhoud van dergelijke opnames moet worden bewezen, originele exemplaren zijn niet verplicht.

♦ Als de aanbieder het origineel niet kan bieden, kan duplicaten worden toegestaan ​​indien de rechter een bevredigende reden ontvangt.

Wanneer duplicaten zijn toegestaan?

■ Wanneer het origineel verloren of vernietigd, zonder frauduleuze bedoelingen van de partij die dit bewijsmateriaal.

■ Als het origineel niet kan worden verkregen door een gerechtelijke procedure.

■ Wanneer het materiaal van een openbare of officiële karakter.

■ Als het origineel in het bezit is van de tegenstander.

■ Als het schrijven of foto’s is niet direct gerelateerd aan een zaak.

Oorsprong van de Regel

De oorsprong van de beste bewijs regel kan worden teruggevoerd naar de Britse rechtbanken van de 18e eeuw. Tijdens deze periode, rechtbanken geprobeerd om getuigenbewijs in het voordeel van schriftelijke of bewijsstukken te beperken. Doordat er geen geavanceerde kopieerapparatuur destijds moest documenten worden hand gekopieerd door een bediende, waardoor de kans op fouten introduceren gesteld. Daarom is de rechter verplicht de aanbieder om alleen originele exemplaren om onjuistheden te voorkomen produceren. In de moderne dag, wordt deze regel gebruikt om fraude te voorkomen door digitale manipulatie van documenten en foto’s, in plaats van te houden fouten.

voorbeelden:

◊ Verenigde Staten v. Rivera-Carrizosa

In 1993 werd Agustin Rivera-Carrizosa gearresteerd voor de Verenigde Staten illegaal opnieuw invoeren ondanks het feit dat een jaar geleden gedeporteerd. Tijdens het proces, een agent getuigde tegen hem te zeggen dat hij zag zijn geboorteplaats genoemd als ‘Mexico’ op zijn geboorteakte, die hij vond in zijn immigratie-bestand. Toen Rivera-Carrizosa beroep, het Ninth Circuit Court omgekeerd zijn veroordeling omdat de oorspronkelijke kopie van de geboorteakte niet was geproduceerd in de rechtbank.

◊ Dyer v. State

In 2010 werd Curt John Dyer gearresteerd voor het stelen van films van een volwassen video op te slaan in Lauderhill, Florida. Het belangrijkste bewijs tegen hem was het getuigenis van de store manager, zei dat hij zag de verdachte plegen van het misdrijf op surveillance video. Het vierde District Court of Appeals afgewezen de veroordeling, omdat het openbaar ministerie had verzuimd de bewakingsbeelden voor de rechtbank te produceren.

◊ Verenigde Staten v. Duffy

In 1972 werd James H. Duffy gearresteerd voor het transporteren van een gestolen auto van Florida naar Californië. De geproduceerde tegen hem bewijs betrof de getuigenis van een FBI-agent, te zeggen dat hij een wit overhemd had gezien met de letters ‘DUF’ in de kofferbak van het gestolen voertuig. Duffy een beroep op de Amerikaanse vijfde Circuit Court of Appeals, te zeggen dat het beste bewijs regel had overtreden, als het origineel shirt met het schrijven was niet geproduceerd in de rechtbank. De rechter afgewezen zijn beroep, zeggend dat het wasgoed markering op een T-shirt was niet een schrijven in de ware zin.

Het beste bewijs regel is een overblijfsel uit de tijd dat het kopiëren werd met de hand gedaan, waardoor oorspronkelijke exemplaren de beste voorstelling van een document of foto. Met moderne technologie fotokopieën maken van hoge-kwaliteit duplicaten mogelijk is, hebben veel rechtbanken begonnen met deze kopieën zo goed als het origineel zijn te overwegen.