Echtscheiding en Nieuwe Sociale Zekerheid Regels: Wat u moet weten

De nieuwe sociale zekerheid te beweren regels die in april van dit jaar in werking trad terug zijn in feite gemaakt van twee verschillende sets van regels die ex-echtgenoten van primaire verdieners kunt gebruiken, afhankelijk van hun geboortedatum. Het Bipartisan Act begroting van 2015 heeft geleid tot deze divisie in beweren strategieën die nu beschikbaar zijn voor gescheiden Sociale Zekerheid filers zijn.

Het is belangrijk dat adviseurs van de verschillen tussen de twee reeksen plannen begrijpen en weten welke voorschriften op een bepaalde cliënt. Hier is wat je moet weten over echtscheiding en de sociale zekerheid onder de nieuwe regels. (Voor meer informatie, zie: Hoe werkt mijn Spousal sociale zekerheid werk?)

Basisregels voor echtscheiding Onder Sociale Zekerheid

De standaard echtscheiding regels voor de sociale zekerheid zeggen dat als een persoon getrouwd was gedurende ten minste tien jaar aan hun echtgenoot en vervolgens gescheiden, hij of zij in aanmerking komt voor echtelijke voordelen te verzamelen over de resultaten van de ex-echtgenoot, zolang de ontvanger is op dit moment single. De gescheiden echtgenoot kan verzamelen over de ex-echtgenoot in deze omstandigheden, zelfs als de echtgenoot van wie winsten worden geclaimd op is hertrouwd. Indien daarenboven ex-echtgenoten gescheiden gedurende ten minste twee jaar, dan is een ex-echtgenoot “onafhankelijk titel” op prestaties gebaseerd op elkaars inkomsten conclusie, zelfs als de andere partner moet nog bestand voor prestaties. Maar beide ex-echtgenoten ten minste 62 jaar oud zijn om dit toe te passen.

In sommige gevallen kan een ex-echtgenoot een echtelijke uitkering die gelijk is aan de helft van de volledige pensioenuitkering van de andere echtgenoot claimen terwijl schorsing van hun eigen voordeel en te laten groeien met 8% per jaar tot de maximaal mogelijke hoeveelheid op de leeftijd van 70. Dit is waar de nieuwe regels in het spel komen. Onder de nieuwe sociale zekerheid betreft, wordt alleen ex-echtgenoten die eerder op of vóór 1 januari zijn geboren, 1954 mogen een beperkt aanspraak op echtelijke voordelen bestand op de leeftijd van 66 en op te schorten hun eigen tot de leeftijd van 70. Degenen die geboren zijn na deze datum u deze optie niet te hebben. Echtparen ook niet over deze optie, aangezien er slechts één partner echtelijk voordelen kunnen claimen. En beiden getrouwd en gescheiden echtgenoten die geboren zijn op of na 2 januari 1954 zal nu automatisch worden geacht tot het dossier voor alle beschikbare uitkeringen (zowel echtelijk evenals hun eigen) op hetzelfde moment wanneer de tijd komt voor hen te krijgen over hun sociale Zekerheid voordeel. Ze zullen automatisch worden betaald de hoogste voordeel dat beschikbaar is. (Voor gerelateerde lezen, zie: Hoeveel sociale zekerheid krijgt u?)

Echter, deze regel is niet van toepassing op nabestaandenuitkeringen. Dit betekent dat een gescheiden echtgenoot die nog niet heeft ingediend voor sociale uitkeringen en heeft een ex-echtgenoot die sterft, heeft de mogelijkheid tot het claimen van nabestaandenuitkeringen eerste en de schorsing van hun eigen tot de leeftijd van 70. Of, afhankelijk van hoe oud de echtgenoot is wanneer de ex-echtgenoot overlijdt, hij of zij aanspraak kon maken op de verminderde pensioenuitkering en vervolgens over te schakelen naar de volledige nabestaandenuitkering wanneer de volledige pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.

Nog een nieuwe regel geldt voor gescheiden Sociale Zekerheid filers. Onder deze regel, kan iedereen vroeg voor een verminderde sociale zekerheid voordeel bestand en nog steeds voordelen in volle pensioengerechtigde leeftijd op te schorten tot de leeftijd van 70. In de meeste gevallen zal dat een einde te maken aan eventuele extra uitkeringen aan de echtgenoot en afhankelijke of gehandicapte kinderen. Maar het zal niet echtelijk voordelen te stoppen wordt betaald aan een ex-echtgenoot.

Het komt neer op

Adviseurs moeten zich vertrouwd te maken met de nieuwe sociale zekerheid regels om effectief raadsman hun klanten in deze zaak. Het indienen voor sociale uitkeringen is een belangrijke financiële beslissing die aanzienlijk zal invloed hebben op de kwaliteit van het pensioen dat wordt genoten door de gepensioneerde. Voor meer informatie over sociale uitkeringen, een bezoek aan de sociale zekerheid website www.ssa.gov. (Voor gerelateerde lezen, zie: 4 Ongebruikelijke manieren om Boost sociale uitkeringen).