De Top 4 Walmart Aandeelhouders (WMT)

Sam Walton begon zijn carrière retail in 1950 door het openen van een 5 & 10 in het centrum van Bentonville, Arkansas. Na zijn succes en zijn verlangen om meer waarde aan zijn klanten te brengen, opende hij de eerste Wal-Mart in 1962. Sam Walton stierf op 74-jarige leeftijd, het verlaten van het bedrijf om zijn vrouw en vier kinderen. is eigenaar van in totaal de familie Walton momenteel bijna de helft van het bedrijf, nu opererend als Wal-Mart Stores Inc. (NYSE: WMT). De familie Walton is blijven om aandelen te verkopen in een poging om een ​​niet-meerderheidsbelang in het bedrijf te behouden als Wal-Mart blijft aandelen terug te kopen.

Jim C. Walton

Sam Walton’s jongste levende zoon, Jim, is gerangschikt de nummer een eigenaar van de directe aandelen in de vennootschap, met een totaal van 10,5 miljoen aandelen van mei 2016. Jim is lid geworden van Wal-Mart in 1972, het werken in de vastgoeddivisie. Hij verhuisde naar president van Walton Enterprises in 1975. Met ingang van 2016, dient hij zich op de Wal-Mart strategische planning en financiële commissie.

Jim is de chief executive officer (CEO) van Arvest Bank, waarvan 16 community banking locaties in Arkansas, Oklahoma, Missouri en Kansas opereert. Hij is ook voorzitter van de Gemeenschap Publishers, een krant en Internet uitgever.

Alice L. Walton

Sam Walton’s enige dochter, Alice, is gerangschikt de tweede hoogste eigenaar van de directe aandelen in de vennootschap, met 6.750.000 aandelen met ingang van mei 2016. Alice begon haar carrière in de financiële wereld werken bij First Commerce Corporation en Arvest Bank, en daarna richtte een mislukte investeringsbank, de Llama Company, in 1988. Alice kan het best worden herinnerd voor haar werk bij het veiligstellen van de steun van de Walton Family Foundation voor het Crystal bruggen Museum of American Art in Bentonville, Arkansas.

S. Robson Walton

Sam Walton’s oudste levende zoon S. Robson, is gerangschikt de op twee na hoogste eigenaar van de directe aandelen in de vennootschap, met een totaal van 2.930.000 aandelen met ingang van mei 2016. Na zijn afstuderen aan de Columbia University School of Law in 1969, S. Robson toegetreden tot het advocatenkantoor Conner & Winters, die later zou betekenen Wal-Mart. In 1978 verliet hij het advocatenkantoor om te dienen als de senior vice president van Wal-Mart. Twee dagen na de dood van zijn vader in 1992, werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur bij Wal-Mart.

John T. Walton Estate Trust

John Walton was middelste zoon Sam Walton’s. Hij was een Vietnam veteraan, de voorzitter van een venture capital onderneming en de oprichter van de Children’s Scholarship Fund. John geleerd om te vliegen na zijn terugkeer uit Vietnam en vloog vliegtuigen voor Wal-Mart. In 2005, John stierf tijdens het vliegen een experimenteel vliegtuig.

Na zijn dood werden de details van zijn goed afgedicht door een Wyoming rechter. In 2015 werden de deponeringen ontsloten, en het bleek dat hij gaf de helft van zijn fortuin aan liefdadigheidsinstellingen, een derde van zijn enige kind, Lukas Walton, en de rest aan zijn vrouw Christy. Dit laat Lukas en Christy Walton als de op drie na hoogste eigenaars van de directe aandelen in de vennootschap.

Walton Enterprises

Walton Enterprises LLC is de Walton familiebedrijf dat zijn enorme fortuin beheert. Met ingang van mei 2016, de onderneming erin geslaagd meer dan 1,4 miljard aandelen van Wal-Mart voorraad voor de familie Walton. In 1953, Sam Walton begon het regelen van zijn financiën op een eventuele landgoed aanslagbiljet te vermijden. Hij verdeelde hij zijn aandeel in het familiebedrijf en gaf 20% aan elk van zijn vier kinderen, en de resterende 20% voor zichzelf en zijn vrouw hield.

Deze strategie splitsing van het vermogen van de familie Walton voordat ze de kans om in waarde had, het opslaan van de familie een ongekende som geld. primaire doel Walton Enterprises ‘is om de belastingwetgeving zo gunstig mogelijk te interpreteren, zodat de familie Walton, en hun toekomstige erfgenamen, kunnen als een groot deel van hun fortuin mogelijk te houden.