De 401 (k) Gender Gap

Er is geen twijfel aan de waarde van een bedrijf 401 (k) plan. correct gebruikt, kunnen activa oplopen, vooral als je vroeg en vaak te investeren, en te profiteren van de werkgever extraatjes, zoals bedrijf matching. Dus waarom zijn minder vrouwen dan mannen met behulp van 401 (k) plannen?

Dat is wat banking giantWells Fargo & Co. (NYSE: WFC) gevonden in een studie van de gegevens van 2036 bedrijven. Het plan-deelname gap – 4% – is niet bepaald de Grand Canyon, maar het kan vrouwen spaarders kosten echt geld. Enkele details uit het rapport:
Waar geslacht werd aangegeven, zijn ongeveer de helft van alle mannen (49%) en vier van de 10 vrouwen (43%) die deelnamen aan hun werkplek pensioenplan. In vergelijking met Wells Fargo aanbevolen bijdrage index, die meet hoeveel mensen het opslaan van een minimale doelstelling van 10% in de 401 (k) plan, met inbegrip van de werkgever wedstrijd, 43% van de mannen bij te dragen in dit tempo versus 39% van de vrouwen.

Wells Fargo loopt 401 (k) programma’s voor de vier miljoen Amerikaanse werknemers, waardoor het inzicht in de trends en gewoonten onder zijn leger van zogenaamde 401 (k) miljonairs. In de afgelopen twee jaar, bijvoorbeeld, van plan de deelnemers die hebben bijgedragen aan hun 401 (k) plannen zagen hun gemiddelde saldo stijgt 19% en 35%, voornamelijk als gevolg van de beurs winsten.

“In het algemeen, alle mannen en vrouwen nodig hebben om optimaal te profiteren van hun werkplek pensioenplan te nemen en omarmen de 401 (k) als de primaire pensioenuitkering”, vertelt Joe Ready, directeur van Wells Fargo Institutional Pensioen en Trust. “Naar onze mening, als mensen toegang hebben tot een 401 (k) ze moeten proberen om minstens 10% besparen. De kracht van het regelmatig opslaan, in combinatie met thecompounding effect van de tijd, kan een financiële basis voor mensen die resulteert in een veel groter pensioen veiligheid te creëren. ”

Compounding, vaak ook wel de “wonder van de samengestelde rente, laat 401 (k) plan geld gestaag groeien na verloop van tijd, vooral als de spaarders te houden ploegen geld in hun plan en geen van het eruit te halen voorafgaand aan de pensionering.

Men Meer Agressieve met Investments

Een afhaalmaaltijd van de Wells Fargo studie is dat niet alleen de mensen meer kans om deel te nemen aan een 401 (k) plan, ze zijn ook meer agressief met hun investering keuzes. In tegenstelling tot vrouwen hebben meer kans om hun beleggingen te diversifiëren en spreiden hun risico over verschillende vermogenscategorieën – laten we zeggen, een minimum van twee aandelen en een vast fonds en minder dan 20% van de werkgever voorraad – in hun 401 (k) account.

Die tendens voor het absorberen van meer voorraad marktrisico is geen aberratie, zeggen experts. “In het algemeen, mannen hebben een hogere tolerantie voor risico aandelenmarkt en zijn meer comfortabel met investeren,” aldus Kelly Campbell, CEO van Campbell Wealth Management, gevestigd in Alexandria, Va. “Over het algemeen, ze zijn meer bereid om geld in een 401 (k} plan, dat een risicovollere allocatie kan hebben gezet, en hopen dat hun initiële investeringen zal blijven toenemen. Vrouwen zijn voorzichtiger als het gaat om investeren hun geld, en hebben meer kans om de tijd om te leren over een specifiek 401 (k) programma en de investeringen die het bevat te nemen, voegt hij eraan toe.

Een cultuuromslag – een gigantische één – is ook in het spel, aldus Campbell. “Een generatiewisseling shift kan ook een factor zijn,” merkt hij op. “Tot het midden van de jaren 1980, de vrouwen waren meestal de secundaire verdieners in een gezin, en hun inkomen werd vaak gebruikt voor de discretionaire uitgaven, waarbij de focus niet op sparen voor het pensioen.”

Dat is niet het geval is. Volgens toa onderzoek van Prudential Financial, een meerderheid van de Amerikaanse vrouwen zijn de belangrijkste kostwinner in hun huishouden.

Amanda Steinberg, oprichter van DailyWorth.com, een financiële en loopbaanadvies vrouwen voor vrouwen. denkt dat sommige vrouwen zijn emotioneel vast in de jaren ’80. Vrouwen lag op de investering activiteit, omdat ze nog steeds inschrijven voor een of andere vorm van redding fantasie en geloof niet dat het beheer van geld is hun werk, zegt ze. Wij creëren excuses als: ‘Ik begrijp het niet investeren,’ of, ‘De markten zijn te riskant,’ maar echt wat we zeggen je zegt: ‘Ik ben niet de leiding over mijn toekomst.’Deze hele mentaliteit moet veranderen. In 2014, vrouwen zijn verantwoordelijk voor hun toekomst.

Het komt neer op

De Wells Fargo studie is een goede herinnering op de top van pensioensparen-bedrijf gesponsord te krijgen. “De eerste stap om te profiteren van uw 401 (k) te nemen is in ontwikkelen van een plan,” adviseert Elle Kaplan, CEO en medeoprichter van Lexion Capital Management, een van de weinige 100% vrouwen in handen van vermogensbeheerders in de VS “Net zoals je niet zou springen in uw auto voor een lange reis zonder kaart te brengen hoe u naar uw bestemming, moet u een gedetailleerde ‘pensioen wegenkaart’ voor het navigeren pensionering soepel en veilig te maken. Dit zal uw besparing doelstellingen en uw investeren strategie leiden, en zal u laten zien hoe vele jaren zult u waarschijnlijk moeten werken om uw doelen te bereiken.

Er is geen one size fits all strategie, benadrukt ze. “Uw plan moet een goede pasvorm voor uw persoonlijke situatie en pensioen doelen zijn.” De belangrijkste eerste stap, als u dat nog niet hebt gedaan: Aan de slag. Nu.