Cost Method of Accounting voor investeringen

De kostprijs van de administratieve verwerking van investeringen wordt gebruikt om de winst en het verlies van een belegging te bepalen. Afgezien van dat, is deze methode ook gebruikt om de return on investment van een bepaalde belegging te berekenen. Voor meer informatie over deze aanpak van de boekhouding weten, lees dan verder …
De specialiteit van de kostprijs van de administratieve verwerking van investeringen is dat, het geeft ons een idee van hoeveel geld daadwerkelijk wordt geïnvesteerd, hoeveel geld wordt verdiend als een terugkeer, en ook de exacte rendement op investering. Deze benadering van de boekhouding kan voor bijna elke vorm van investeringen, zoals beleggingsfondsen, investeringen in goud en zilver, enz. Deze methode wordt ook gebruikt in het bedrijfsleven en de zakelijke wereld, om de administratie bij te houden en is goed voor het volgende worden vastgesteld: investeringen in een vennootschap onder firma.
Investeringen in subsidies bedrijven en zakelijke
Beleggingen in specifieke contracten en overeenkomsten van een bedrijf.
De werkelijke berekening en kostenberekeningen voor de hiervoor genoemde 3 gevallen is vrij moeilijk en vereist een zekere complexe boekhoudkundige berekeningen. Kosten boekhoudmethode kan worden gebruikt voor kleine investeringen. Hier is hoe je het kunt doen …

Opmerking: Het woord ‘terug’, die wordt vermeld in het volgende artikel impliceert het totale bedrag van de inkomsten afkomstig van de investering. Hoofdsom is het totale belegde bedrag, minder kosten en vergoedingen zoals in sommige gevallen van toepassing is.

Cash Statement en Cost Sheet

Een verklaring gepresenteerd in een eenvoudige en makkelijk te begrijpen manier is de kern van de kosten methode van de boekhouding. In tegenstelling tot de verklaringen van de financiële boekhouding methode, die creditcards en betaalkaarten facties hebben, de verklaringen van de kosten boekhoudmethoden heb slechts één factie. Een algemene verklaring contant geld en de kosten blad zijn de twee primaire vormen van cost accounting statements gebruikt om rekening te houden met investeringen. Wij zullen nemen een kijkje op beide formaten te zijner tijd. Het is een veel voorkomende conventie één statement per investering te doen, echter, bedrijven soms een opvolgende of collectieve verklaring.

Als het gaat om boekhoudkundige verklaringen voor investeringen kosten, zijn er drie belangrijke elementen opgenomen in de verklaring: De eerste is de totale hoeveelheid geld die je hebt geïnvesteerd. Het staat bekend als de ‘hoofdsom’ van de investering.
De tweede is de totale uitgaven om de investering te maken. Dit omvat makelaar kosten, belastingen, belastingen, heffingen, enz. Let op, heeft dit element geen enkele directe schade opgelopen in de investering, bijvoorbeeld, het verlies van de marktprijs van de voorraad het eigen vermogen.
Het derde element is in feite het rendement dat u hebt ontvangen na de levenscyclus van de investering wordt afgerond.
Er zijn nog twee elementen die optioneel kunnen worden opgenomen in de verklaring: Actueel realisatie kosten is de totale geld dat u zou krijgen als u verkoopt uit uw investering. Dit soort element wordt meestal gebruikt voor beleggingen, zoals goud, zilver en stock eigen vermogen, ter aanduiding van de huidige marktwaarde.
De volgende is de return on investment dat is een percentage, dat het percentage winst is afgeleid van de gehele investering aangeeft.
De beslissing om een ​​kostprijs blad of een cash-statement te gebruiken, hangt af van de situatie bij de hand. Bijvoorbeeld, als het een beleggingsfonds met variabel rendement, dan zijn alle premies op jaarbasis en de bijbehorende rendementen samen met (%) rendement op de investering van datzelfde jaar worden vastgelegd. Aan het einde van de levensduur van het gemeenschappelijk beleggingsfonds, worden de totale opbrengsten minus het geïnvesteerde ‘hoofdsom’ opgenomen als een winst. In een dergelijke situatie is een kosten dekkleed. Een ander voorbeeld dat kan worden genomen, is weer van de beleggingsfondsen met een ‘Net Asset Value’, dat is dat je niet rendementen betaald op jaarbasis te krijgen, maar aan het eind van de totale looptijd van het fonds, u het fonds in te trekken die wordt vertegenwoordigd door een Net Asset Value of NAV, die in wezen is het totale rendement bedrag. Dit type van de verklaring kan ook worden gebruikt om de markt op basis van beleggingen, zoals goud, zilver en stock eigen vermogen.

Cost Method of Accounting voor investeringen: Formaten

Nu naar de twee soorten verklaringen te illustreren, hebben de twee eerder genoemde voorbeelden zijn gebruikt. Kijk eens…

Kosten Blad 10 jaar Mutual Fund

Sr. No.ParticularsCalculationAmount
1. Totale kosten van het kopen van een aandeel van het fonds minder: Load
Kosten
BTW
vergoedingen
{0}4,1.{/0} {1} {/1}
2. Premie voor 2001-2002
(Add) Retour voor 2001-2002 ……
3. Premie voor 2002-2003
(Add) Retour voor 2002-2003 ……
4. Premie voor 2003-2004
(Add) Retour voor 2003-2004 ……
5. Premie voor 2004-2005
(Add) Return 2004-2005 ……
6Premie voor 2005-2006
(Add) Retour voor 2005-2006 ……
7. Premie voor 2006-2007
(Add) Return 2006-2007 ……
8. Premie voor 2007-2008
(Add) Return voor 2007-2008 ……
9. Premie voor 2008-2009
(Add) Retour voor 2008-2009 ……
11.Premie voor 2009-2010
(Toe te voegen) Return 2009-2010 ……
11Daarom is de totale premies ……
12. Daarom totaalrendement ……
13. Daarom total return on Investment (%) ……
14Daarom totaal rendement ……
15. Handboek voor gratis online adverterenDaarom is de totale winst ……

U kunt de volgende formules gebruiken voor de berekening van de laatste 3 elementen.

1. Total Return on Investment (%): AR (x) 100 ÷ AI
waar AR = totaal ontvangen bedrag terug als rendement en AI = belegde bedrag

2. Total Rate of Return: AR = AI (x) aantal jaren van de investering (x) R ÷ 100
waar R is het rendement. In dit geval zal je nodig hebt om de resterende cijfers te vervangen in de formule en vervolgens af te leiden van de ‘R’ figuur, dat is het percentage rendement dat u per jaar hebben ontvangen.

3. Totale winst
De totale winst is gewoon de totale opbrengsten (-) totale premies.

Cash Verklaring voor NAV Mutual Fund

Sr. No.ParticularsAmount
1. Totale hoofdsom geïnvesteerd in beleggingsfondsen aandeel
(Totale kosten van de aankoop van één aandeel van het fonds)
(Minder) belastingen / heffingen / vergoedingen …
2. (add) Inzicht in de intrinsieke waarde …
3. (minder) Verlies van de intrinsieke waarde …
4. Intrekking van beleggingsfondsen op NAV …
5. Altijd ToegangReturn on investment (%) …
6Totaal rendement …
7. Totale winst…

Afhankelijk van de situatie en de zaak van de investering, kunt u een van de twee methoden en hun respectievelijke verklaringen van toepassing. De eerste werkt beter voor investeringen op lange termijn, hoofdzakelijk degenen die 12 maanden overschrijden. De cash verklaring, aan de andere kant, werkt beter voor kleinere, op de markt gebaseerde beleggingen.