Classificatie van verhandelbare en niet-verhandelbare waardepapieren

De mogelijkheid om financiële instrumenten effectief te beheren bepaalt het succes of falen van een economie. De wereld van effecten heeft een zeer belangrijke positie op de financiële markten. Hier is een blik, in de details van effecten en hun indeling.
Elke standaard woordenboek definieert de veiligheid als de toestand van vrij zijn van gevaar of bedreiging. In de financiële wereld, als u een belegger bent, zult u beveiligde voelen wanneer u verzekerd bent van het rendement op uw investeringen. Dus, wanneer uitgebreid tot de financiële wereld, de definitie van “effecten” is gerelateerd aan de borg of een garantie van de nakoming van de verplichtingen door de ondernemingen / bedrijven in de financiële markt, voor uw geïnvesteerde geld. Vandaar dat de effecten zijn een klasse van de investeringen die belooft je een aantal rendement op uw geïnvesteerde geld.

Demystifying Securities

In de financiële wereld, kunnen effecten worden gedefinieerd als financiële instrumenten die sommige financiële waarde hebben, en ze kunnen worden verhandeld onder investeerders, overheden en particuliere ondernemingen. Securities in een financiële markt ook legaal worden verhandeld en zijn gebonden aan bepaalde wetten. Dus, als je bepaalde effecten (zeg vijf aandelen van een blue-chip bedrijf) te kopen, dan bent u gerechtigd de toekomst winsten op uw investering (van de vijf aandelen waarin je je geld hebt geïnvesteerd) onder bepaalde voorwaarden vermeld te ontvangen en voorwaarden. Verder Stel dat u twee miljard dollar in uw account, en je koopt enkele obligaties van de Amerikaanse overheid. Nu, als een wettig bewijs van uw aankoop (en het gebeurt in elk transacties), zult u worden voorzien van een certificaat van aandeel of obligatie, die niets anders is dan de bevestiging van uw veiligheid. Nu hebben we een idee over basics van effecten gekregen. Maar wat zijn de verschillende soorten effecten? Wat zijn hun kenmerken? Daarom is het gemakkelijk om een ​​bepaald effect te verkopen, terwijl de andere niet regelmatig verhandeld? Laten we meer te ontdekken in het concept van effecten, die de eerste steen van de financiële markten ter wereld te vormen.

Kenmerken van de Securities

Aangezien een zekerheid is een financieel instrument, het heeft een aantal kenmerken die het waardevol in de markt te maken en het wordt verkocht of aangekocht rekening houdend met de basisfuncties. Als investeerder, de drie must-know kenmerken van een beveiliging zijn:
Het rendement op investeringen (ROI): Het is een menselijke gewoonte om de winsten of verliezen die in een transactie te berekenen. In de financiële markten, ROI is de factor die motiveert mensen om te kopen en verkopen van effecten.

Inherente risico It: Alle investeringen dragen een zekere mate van risico. Veel mensen het spel staat een aanzienlijk deel van hun geld in de aandelenmarkten, zelfs als ze zich bewust zijn van de risico’s! Als hun schattingen werken, ze verdienen vele malen hun investeringen, maar als het niet lukt, gaan ze failliet. Dus, het risico in effecten is een andere factor die de in- en verkoop bevordert.

Liquiditeit: de liquiditeit van een financieel product of actief of een financieel instrument is het gemak waarmee het wordt verhandeld op de markt. Wat betekent het voor een investeerder als een zekerheid kunnen worden verhandeld met gemak? Het betekent dat er veel potentiële kopers en verkopers die geïnteresseerd zijn in die specifieke security bent en zo, kan het vaak worden verhandeld, waardoor het verhogen van de omvang van de onderhandelingen in prijs (waarde) van de beveiliging. In het algemeen, beleggers de voorkeur aan activa met een hoge liquiditeit!

Wist u dat?

Over het algemeen ‘assets’ en ‘effecten’ worden door elkaar gebruikt. Er zijn echter kleine verschillen tussen de twee. Activa worden vaak geclassificeerd als ‘harde’ en ‘zachte’ activa. Als we praten over de vaste activa, zijn we eigenlijk verwijzen naar fysieke investeringen, zoals olie, metalen, onroerend goed, aardgas, diamanten, goud, enz. Zachte activa, aan de andere kant, zijn financiële producten of de rechten uitsluitend vermeld in de officiële documenten zoals tegoeden, octrooien, merken en financiële contracten, een paar te noemen. Effecten zijn opvallend zacht activa in de vorm van obligaties of aandelen van een bedrijf. De opmerkelijk punt is dat harde activa kunnen worden omgezet in zacht activa aan de handel in gestructureerde financiële markten te vergemakkelijken.
A. Verhandelbare Securities

Aandelen, obligaties of andere soorten effecten die gemakkelijk kan worden verhandeld in georganiseerde financiële markten of tussen twee investeerders met de hulp van makelaars, staan ​​bekend als verhandelbare effecten. Het voornaamste kenmerk van verhandelbare effecten is dat het gemakkelijker is om ze te verhandelen en kunnen ze worden omgezet in contant geld wanneer nodig door de belegger. Uit de figuur hieronder is weergegeven, kan worden opgemerkt dat verhandelbare effecten worden ingedeeld in vier soorten-geldmarktinstrumenten, kapitaalmarkt effecten, derivaten en indirecte investeringen. Elk van deze vier verhandelbare effecten bestaan ​​uit verschillende handels- en financiële instrumenten. We zullen al deze in detail te bespreken.

1. Money Market Securities
Een van de meest betrouwbare en zeer liquide activa, geldmarktinstrumenten zijn kortlopende obligaties uitgegeven door overheden of grote financiële vennootschappen. Transacties zijn over het algemeen zeer groot, voor een bedrag van US $ 100.000 en de looptijd is één jaar of minder. Sinds transacties van zeer grote waarde zijn betrokken bij deze, alleen grote financiële instellingen in staat zijn om de handel in dergelijke effecten. Voor beleggers met een risico potentieel beperkt is, kan dergelijke effecten worden bereikt door te beleggen in beleggingsfondsen. Laat het ons weten in detail over wat deze effecten.

Treasury Bills

• Wat zijn ze: Korte-termijn effecten uitgegeven door de overheid.
• Uitgegeven door: Overheden
• Risk Factor: minst risicovolle
• Face Value: 1000 $ – $ 1mn
• looptijd: 3, 6 maanden of jaarlijks

Commercial Papers

• Wat zijn ze: op korte termijn promesse
• Uitgegeven door: Corporations
• Risk Factor: Safe
• Face Value: $ 100.000
• looptijd: 270 dagen of minder

euro Dollars

• Wat zijn ze: Deposito’s in niet-Amerikaanse banken of banken buiten de VS, uitgedrukt in US $
• Uitgegeven door: Financial Institutions
• Risk Factor: Niet helemaal zonder risico’s
• Face Value: Verschilt
• looptijd: op korte termijn

bespreekbaar Certificaten

• Wat zijn ze: Certificaten van deposito’s
• Uitgegeven door: Commerciële banken
• Risk Factor: Laag risico
• Face Value: $ 100.000 of meer
• looptijd: 14 dagen tot 1 jaar

Banker’s Acceptance

• Wat zijn ze: Zelfde als schatkistcertificaten, kortlopend krediet investeringen, bankgarantie
• Uitgegeven door: Niet-financiële ondernemingen
• Risk Factor: minst risicovolle
• Face Value: $ 100.000
• looptijd: 30 – 180 dagen

Koopovereenkomst

• Wat zijn ze: Het verkopen van de beveiliging met een overeenkomst met de verkoper om ze later terug te kopen op een vast tijdstip
• Uitgegeven door: Securities Dealers
• Risk Factor: Overblijvende kredietrisico’s
• Face Value: Verschilt
• looptijd: Zeer korte termijn ( ‘s nachts!)
2. Capital Market Securities
De gewone aandelen waarin wij de handel in de open markt zijn klassieke voorbeelden van een security kapitaalmarkt. In dergelijke effecten, de looptijd groter is dan één jaar en voor sommige effecten (bijvoorbeeld aandelen), is er geen bepaalde looptijd. Laten we meer weten over verschillende kapitaalmarkt securities kennen.

Fixed Income Securities: Dit zijn investeringen die belofte gewaarborgd inkomen op het geïnvesteerde bedrag, zij het in een lager rendement. Stel dat u investeert US $ 100 in een obligatie op 10% vaste rente per jaar. Dus, het zal je een $ 10 retour per jaar te geven tot de eindvervaldag wanneer u de VS terug zou ontvangen $ 100.

Obligaties: Ze zijn een vorm van vastrentende effecten, en de betalingen worden gedaan per de tijd en afhankelijk van de in de overeenkomst genoemde voorwaarden. De belegger kan het gekochte obligatie te verkopen vóór de vervaldag, afhankelijk van de marktomstandigheden en hoe dat bepaalde obligatie heeft als beoordeling.

Treasury Notes en Bonds: Een andere types van vastrentende waarden zijn schatkistpapier en obligaties, die zijn uitgegeven door de Amerikaanse overheid voor langere looptijd (10-30 jaar). De voorwaarden van treasury notes zijn meestal tussen de 1-10 jaar, terwijl de staatsobligaties, is tussen de 10-30 jaar. Deze effecten bieden een hogere belangen, en ze hebben ook terugbetaling van de hoofdsom op de vervaldag.

Federale Agentschappen Securities: Om geld in te zamelen voor het uitvoeren van de openbare infrastructuur gerelateerde taken, worden de federale agentschappen effecten uitgegeven door de federale overheid en door de regering-Sponsored Enterprises (GSE). Terwijl de door de federale agentschappen obligaties worden gesteund door de Amerikaanse overheid, zijn de banden van GSE’s niet gesteund door de dezelfde garantie van de Amerikaanse overheid. Dus, terwijl het kopen van obligaties van GSE’s, vergeet dan niet om de referenties van de gesponsorde agentschappen te controleren. Investeringen in deze obligaties in het algemeen, begint vanaf US $ 10.000.

Municipal Bonds: Deze zijn van belasting vrijgestelde investeringen en dus een van de meest gewilde obligaties uitgegeven door de overheid. Om fondsen voor openbare werken diverse provincies, staten en gemeenten obligaties te verhogen. Als u deze obligaties te kopen, zul je niet alleen recht belastingvrijstelling, zul je ook in staat zijn om terug te krijgen uw geïnvesteerde geld, samen met de rente tegen een goede prijs.

Corporate Bonds: Deze zijn bijna gelijk aan de staatsobligaties met het grote verschil dat ze worden uitgegeven door vennootschappen, zodat het risico van wanbetaling hoger is.

Gewone aandelen: De meesten van ons moeten weten over voorraad investeringen. De voorraden zijn verdeeld in twee soorten-preferente aandelen en gewone aandelen. De algemene trading we zien in de aandelenmarkten gebeurt in gewone aandelen. Voorraden in wezen vertegenwoordigen een aandeel van eigendom in de bedrijven, en ze zijn ook een evenredige aanspraak op de winst van de corporaties. Maar veronderstel dat als een bedrijf sluit of gaat kapot, gewone aandelen aandeelhouders zijn de laatste investeerders te krijgen gecompenseerd. Dividend, als het wordt verspreid op alle, eerst gaat naar de schuldeisers, obligatiehouders en preferente aandeelhouders. Met preferente aandelen, kunt u een groter deel van de winst, maar uw eigendomsrechten zijn zeer beperkt.

3. Snelle Uitbetalingen derivaten
Deze klasse van verhandelbare effecten vertegenwoordigen die investeringen waarden die afhankelijk zijn van de prestaties van een aantal andere effecten. Dat betekent, hun waarden zijn afgeleid uit de waarde van andere beleggingsinstrumenten en vandaar de naam derivaten.

Opties: Het is een interessant effect dat de houder voorziet in het recht, maar niet de verplichting om effecten op een vast tijdstip in de toekomst te kopen of te verkopen. Nu is de aankoop bekend staat als ‘een calloptie’, terwijl de verkoop is populair als ‘een put-optie’. In het geval, is de houder van de transactie niet binnen de gestelde termijn beperkingen te dragen, de overeenkomst afloopt. Het punt te worden opgemerkt is dat aandelenopties zijn zeer speculatief en dus zijn niet voor iedereen. Het is alleen geschikt voor ervaren beleggers.

Futures: Futures effecten zijn net als opties, maar het grote verschil tussen de twee is dat in de toekomst de effecten, de koper is verplicht om de voorwaarden van het contract in tegenstelling tot de opties te vervullen. De futures-markt is zeer liquide, riskant en zeer complex. Nogmaals, dit is niet voor beleggers niet graag risico’s te nemen.

Rechten en Warrants: Net als opties en futures zijn rechten en garandeert dat de aandeelhouders een aantal eigendoms- en profiteren van de prestaties van de onderneming toe te kennen. Rechten en warrants worden uitgegeven door de bedrijven voor het inzamelen van geld. Door het verlenen van rechten, deze bedrijven aandeelhouders de mogelijkheid bieden om meer van hun aandelen te kopen tegen een lagere prijs dan de oorspronkelijke koers van het aandeel. Het is een voorstander dus, aan de bestaande aandeelhouders. Warrants worden verder verbonden aan rechten of de voorkeur kwesties ze aantrekkelijker trading vooruitzichten voor de aandeelhouders te maken. Wat onderscheidt de rechten en warrants? Rechten zijn over het algemeen voor de korte termijn en vervallen binnen een week, terwijl warrants kunnen worden verhandeld voor een tot een paar jaar.

4. indirecte Investeringen
Beleggingen in effecten die zijn gemaakt door de aankoop van aandelen van een beleggingsmaatschappij, staan ​​bekend als indirecte beleggingen. Net als elk ander bedrijf, zelfs een beleggingsmaatschappij tracht haar portefeuille te diversifiëren en het genereren van fondsen voor haar zakelijke doeleinden. Drie populaire indirecte investeringen zijn:
Unit Trusts: Een beleggingsfonds functioneert onder een trustakte en wordt verzorgd door fondsbeheerders. Ook bekend als open-ended investeringen, de waarde van een beleggingsfonds is afhankelijk van het aantal uitgegeven en de prijs van elke eenheid. De kosten van het fondsmanagement (vergoeding van de fondsbeheerders, kosten voor het uitvoeren van de onderneming) wordt aangepast aan de instroom van gelden. Het succes van een beleggingsfonds is afhankelijk van de expertise en ervaring van de fondsbeheerders gehanteerd. Beleggingsfondsen kunnen worden gekocht bij fondsbeheerders.

Investment Trusts: Een van de meest populaire beleggingsinstrumenten zijn de beleggingsfondsen. Investment trusts, zoals beleggingsfondsen, ook wel bekend als open-end beleggingsmaatschappijen verkopen aandelen van de bedrijven zelfs na de Initial Public Offering (IPO) krijgt over. Beleggingsfondsen bundelen geld van investeerders, en het wordt vervolgens geïnvesteerd in een verscheidenheid van de investeringen opties zoals aandelen, obligaties, op korte termijn activa, enz. Alle investeerders van een beleggingsfonds een evenredige eigendom in het bedrijf. Een ander type verhandelbare waardepapieren die zijn in de vorm van closed-end beleggingen. Dit zijn de bedrijven in het kader vertrouwt erop dat de aandelen niet te verkopen na de beursgang van een bedrijf krijgt over. De eerste aandelen die zijn gekocht door beleggers zijn degenen die later worden verhandeld op de beurs.

Hedge Funds: Een van de meest populaire middelen die hebben opgedaan aandacht van de financiële wizards en beleggers zijn hedge funds. Aangezien deze verhandelbare effecten agressief worden verhandeld, en zijn beperkt tot een paar geaccrediteerde beleggers, ze zijn niet ideaal voor de gemiddelde belegger. De particulier kapitaal gebundeld in hedge funds is over het algemeen, zeer groot en wordt geïnvesteerd door enkele ervaren beleggers. Hier is een woord over hedge funds van de officiële website van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission – Hedge fund is een algemene, niet-juridische term die wordt gebruikt om particuliere, niet-geregistreerde beleggingen die traditioneel beperkt zijn gebleven tot geavanceerde, vermogende beleggers te beschrijven. Hedgefondsen zijn niet beleggingsfondsen en als zodanig niet onderworpen zijn aan de vele regels die gelden voor onderlinge fondsen voor de bescherming van de beleggers – waaronder voorschriften die een zekere mate van liquiditeit, regelgeving vereist dat beleggingsfondsen aandelen zijn aflosbaar op elk gewenst moment, regelgeving te beschermen tegen belangenconflicten, regelgeving om eerlijkheid te verzekeren in de prijsstelling van het fonds aandelen, openbaarmaking regels, voorschriften beperken van het gebruik van leverage, en nog veel meer.

B. Niet-verhandelbare waardepapieren

Nu we weten dat de definitie van verhandelbare waardepapieren, is het makkelijker om niet-verhandelbare waardepapieren te definiëren. Effecten die moeilijk te verhandelen in een normale financiële markt, worden meestal zogenaamde niet-verhandelbare waardepapieren. Het is moeilijk om een ​​potentiële koper voor niet-verhandelbare waardepapieren en dus een deel van de financiële instrumenten die niet-verhandelbare waardepapieren omvatten worden verhandeld in privé-transacties te krijgen. Hoewel deze effecten niet gemakkelijk kan worden verhandeld, zijn ze van een aanzienlijk deel van de portefeuille van een belegger. Deze effecten worden verhandeld tussen investeerders en grote financiële instellingen, zoals commerciële banken, dus het is een risico-vrije en veilige investering. Verschillende soorten van deze effecten zijn als volgt.

een. Spaarrekening
Zoals we allemaal weten, spaarrekeningen zijn een veel voorkomende vorm van deposito’s bij banken. Ze zijn een vorm van niet-verhandelbare waardepapieren die een belang over een periode te verdienen. De rente en de looptijd is afhankelijk van de banken. Geld opnemen is mogelijk op elk punt van de tijd, maar voor de rekening te laten functioneren, belegger nodig heeft om een ​​aantal minimum saldo volgens de richtlijnen van de bank te behouden. Het is een veilige en eenvoudige vorm van investeringen, hoewel de rendementen zijn niet erg hoog.

b. Overheid spaarobligaties
Degenen staatsobligaties die niet kunnen worden verhandeld op de open markt, vormen een onderdeel van de overheid kasbons. Deze overheidsschuld instrumenten worden verhandeld onder beleggers en financiële instellingen (banken) indirect. Deze obligaties verdienen rente alleen wanneer ze worden ingewisseld.

c Niet-verhandelbare depositocertificaten (CD’s)
Cd’s zijn promissory notes (de drager wordt beloofd wat return on investment met rente) die worden uitgegeven door commerciële banken. CD’s worden verzekerd door de Federal Deposit of Insurance Corporation (FDIC), dus ze zijn relatief veilige belegging. CD’s hebben een looptijd van één maand tot vijf jaar en de eventuele intrekking vóór de eindvervaldag trekt boete. Om het beter te begrijpen, laten we zeggen, je koopt een $ 100 CD met een rente van 10%, jaarlijks samengesteld en een looptijd van één jaar. Aan het eind van het jaar, verdien je $ 110 ($ 100 plus 10% van de 100, dat wil zeggen $ 110).

d. Money Market Deposit Accounts (MMDAs)
MMDA effecten zijn een ander type van de spaarrekening, maar met een zeer hoge rente, samen met een aantal beperkingen. Bijvoorbeeld, in MMDAs, een belegger mag een beperkt aantal transacties per maand. In sommige accounts is ook verplicht tot een minimum evenwicht dat gewoonlijk hoger is dan in normale spaarboekje handhaven. De minimum saldo criteria verschilt van bank tot bank.

Dus, dit was alles over de indeling van de verhandelbare en niet-verhandelbare waardepapieren. Zoals u kunt zien, kan elk onderwerp in deze classificaties een onderwerp promoveert. Als u investeringen in verband betreft, is het het beste om professionals contact op dit gebied.