Beoordelingen Clover Gezondheid: Is hun marketing Misleidende?

Als je winkelen voor een Medicare Advantage plan, zou u op zoek naar beoordelingen van Clover Health. Met Medicare Advantage, ook wel Medicare Part C, particuliere bedrijven contract met Medicare aan klanten met Medicare delen A en B voordelen en meestal voorschrijven van geneesmiddelen dekking door middel van een onderhoud gezondheid organisatie (HMO), preferred provider organisatie (PPO), particuliere fee-for -service (PFFS) plan of Medicare medische spaarrekening (MSA) plan. Clover is een PPO dat een lage premie Medicare Advantage plan waarbij polishouders geen copay voor een huisarts en een $ 15 copay een specialist biedt, en waar de out-of-netwerk providers zijn verplicht om hen te behandelen in noodsituaties. Ze krijgen ook extra hulp het beheer van hun gezondheid als gevolg van nurse practitioners en maatschappelijk werkers.

Eerder dit jaar, de Amerikaanse Centers for Medicare en Medicaid Services, een divisie van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, een boete van Clover Health $ 106.095 voor meerdere misleidende marketing activiteiten tijdens de 2016 plannen jaar inschrijving periode die zich aan het einde van 2015.

Hier is een blik op wat Clover biedt, waarom het kreeg een boete en hoe het aanbod van het bedrijf zijn beschreven in haar marketingstrategie voor de jaarlijkse inschrijving periode 2017, die door middel van 7 december 2016 loopt.

Hoe Clover onderscheidt zich van andere Medicare Advantage Plannen

Clover is een medische technologie startup opgericht in 2014, dat is ontworpen om de patiënt resultaten te verbeteren en geld te besparen door middel van data-analyse. In september 2015 Clover verteld “Fortune”, dat “in de eerste helft van het jaar, de leden had bijna 50% minder ziekenhuisopnames en 34% minder ziekenhuis heropnames dan de gemiddelde groep van Medicare patiënten in de New Jersey gebieden dient het . ‘ Clover maakt gebruik van gegevens die het al heeft als een verzekeraar en analyseert aanspraken van patiënten en de testresultaten om potentiële problemen te identificeren en er iets aan te doen om patiënten gezonder te houden.

Als het bedrijf mededelingen, bijvoorbeeld, dat een patiënt niet recent heeft gevuld een belangrijk medicijn, een van de nurse practitioners of maatschappelijk werkers kunnen contact opnemen met de patiënt en om hem of haar te praten over wat er gaande is. Clover is bedoeld om geld te besparen door het houden van haar klanten uit het ziekenhuis en door een beter beheer van chronische ziekten zoals diabetes type 2, chronische obstructieve longziekte en congestief hartfalen. Toen het bedrijf bespaart geld, kan het geschiedde dat besparingen op voor de consument in de vorm van lagere premies.

Het bedrijf belooft gratis eerstelijns gezondheidszorg bezoeken, geen verwijzingen nodig is om een ​​specialist te zien, meer keuzes in artsen, het voorschrijven en visie dekking, en een fitnessruimte lidmaatschappen. Het zegt klanten zullen een personal care team dat nurse practitioners, medische assistenten en anderen die ze thuis zullen bezoeken om te controleren op hen tussen doktersbezoeken omvat hebben. vertegenwoordigers van de klantendienst zijn beschikbaar om klanten te helpen kiezen van de juiste arts, afspraken plannen en veilig vervoer naar deze afspraken.

Clover’s doelgroep is ouderen en patiënten met lage inkomens. Voor 2017, de plannen Clover’s zijn alleen beschikbaar in negen New Jersey provincies: Bergen, Monmouth, Essex, Mercer, Somerset, Union, Passaic, Hudson en de Atlantische Oceaan.

Waarom is Clover boete?

Clover is prima van de Amerikaanse Centers for Medicare en Medicaid Services (CMS) was gebaseerd op een aantal dingen: ten onrechte beweren dat out-of-netwerk providers en faciliteiten die participeren in Medicare zouden moeten Clover klanten accepteren
niet onder andere op haar website alle informatie die ingeschreven die nodig is om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over hun Medicare opties maken
niet in slagen om misleidende verklaringen na een aantal meldingen van CMS te corrigeren en ten onrechte beweren te CMS dat zij alle vereiste veranderingen had gemaakt, die CMS ontdekt tijdens een geheime shopper operatie

Volgens CMS, Clover niet de problemen op te lossen tot na de open inschrijving periode eindigend en CMS ontving talrijke klachten in januari en februari van klanten die werden geweigerd out-of-netwerk voordelen die Clover hen had beloofd. CMS gaf klanten die een kans om in te schrijven in een ander plan geklaagd.

CMS ook belast met Clover niet aan te melden klanten wanneer ze weggingen website Clover’s naar een externe website, en met mogelijk misleidende klanten over de bron van een award ontving de onderneming.

“Elke Medicare patiënt vertegenwoordigt $ 10K van de premie-inkomsten en dus elke county dat Clover binnenkomt is een $ 100M omzet gelegenheid – een figuur zo onthutsend dat het heeft weinig parallellen vandaag (bijvoorbeeld Apple, Exxon, AT & T, Verizon),” schrijft Abhas Gupta , een venture capitalist wiens bedrijf, Wildcat Venture Partners, mits Serie B financiering aan Clover.

Heeft Clover veranderde zijn Marketing?

Op basis van een grondig onderzoek van de website van het bedrijf, Clover lijkt de problemen CMS die vorig jaar te hebben verholpen. Het bedrijf heeft een aantal disclaimers aan de onderkant van elke pagina, een van die stelt, “Out-of-netwerk / niet-gecontracteerde aanbieders zijn niet verplicht om Clover leden te behandelen, behalve in noodsituaties.” Deze zelfde verklaring verschijnt in Clover 2017 planbeschrijving documenten. Deze documenten zijn geschreven in gewoon Engels en bevatten nuttige grafieken die elk plan van de belangrijkste functies.

Wanneer de consument klikt op een link op de website van Clover’s die naar andere sites, zullen ze een pop-up venster dat zegt: “Je verlaat nu de Clover Health website te zien. De informatie wordt u de toegang wordt verschaft door een andere organisatie of leverancier. Als je niet van plan om onze site te verlaten, klikt u op Annuleren. ”

Verder, website Klaver zegt nu dat de award ontving de onderneming uit HealthMetrix voor “Excellence in Medicare Benefits Value” in 2015 is niet door Medicare onderschreven.

Het bedrijf organiseert tal van marketing evenementen in New Jersey om klanten te winnen. Zonder het bijwonen van deze marketing events in persoon, weten we niet wat de vertegenwoordigers van het bedrijf vertellen potentiële klanten over de 2017 voordelen. Wat we kunnen nagaan zijn de gedrukte materialen beschikbaar op de website van Clover’s beschrijven plan van uitkeringen en het instrueren van de gezondheid verzekeringsmakelaars over hoe de plannen van Clover’s de markt te brengen.

Misschien wel het meest overtuigende bewijs van de schijnbare inzet Clover’s om eerlijk te zijn marketing is een brief van de chief compliance officer van het bedrijf om makelaars die verkopen Clover Ziektekostenverzekering. Het zegt dat Clover nieuwe procedures heeft geïmplementeerd om leden te beschermen en te voldoen aan CMS regels. Deze omvatten een geheime shopper programma uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf om ervoor te zorgen dat agenten vertegenwoordigen Clover nauwkeurig in de verkoop aan de consument; monitoren voor een trend van de klanten van een agent disenrolling in hun Clover verzekeringen, die zouden kunnen wijzen dat deze klanten niet begreep wat ze waren ondertekening voor; en onderzoeken van klachten van consumenten naar CMS.

Een verklaring over het bedrijf “het vinden van een provider” pagina die de consument zou kunnen verwarren is, “Clover plannen OEP’s, wat betekent dat je gedekt Medicare artsen zien in en uit onze arts netwerk voor medisch noodzakelijke diensten. En of de arts is in ons netwerk of niet, dan heb je dezelfde lage kosten te betalen. ” Kijkend naar de brochures dat de voordelen van elk plan te beschrijven, het is waar dat Clover leden betalen dezelfde prijs of ze een in-netwerk of out-of-netwerk provider te zien. Maar, zoals we al eerder opgemerkt, de consument zou kunnen worden verward door het feit dat de out-of-netwerk providers niet verplicht zijn om hen te behandelen, behalve in noodsituaties, en dat ze kan nodig zijn om een ​​pre-service bepaling van Clover krijgen voordat het zien van een out-of-netwerk provider om ervoor te zorgen Clover zal betalen. Deze informatie wordt weergegeven in de kleine lettertjes aan de onderkant van de pagina. Het zou duidelijker worden toegelicht hoger op de pagina.

Consumenten kunnen ook moeite hebben met het lokaliseren van de pagina op de website van Klaver dat deze out-of-netwerkdekking alle regels worden uitgelegd. Ze kunnen niet tegengekomen in casual browsen. Het is toegankelijk via een koppeling in de buurt van de bodem van de leden plannen document pagina, die een lijst van ongeveer 20 items bevat. De pagina wordt uitgelegd:

“Out-of-netwerk providers zijn niet wettelijk verplicht om Clover leden op te nemen. Het is aan de out-of-netwerk provider om te beslissen of ze Clover leden zullen zien of niet. We zijn blij om uit te reiken om out-of-netwerk providers om hen te laten weten van de voordelen van het aanvaarden van Clover leden, maar we kunnen niet garanderen dat ze zullen je accepteren als een patiënt.

“Als u een bezoek out-of-netwerk providers, zal Klaver elke dienst of procedure te dekken zo lang als het medisch noodzakelijk is en gedekt door Medicare delen A of B, of als een extra voordeel aangeboden door onze plan. “Medisch noodzakelijke”: de diensten, leveringen, of drugs nodig zijn voor de preventie, diagnose of behandeling van uw medische toestand, aan alle aanvaarde normen van de medische praktijk. U kunt contact met ons op voorhand van elke dienst of procedure te bevestigen zullen worden gedekt door ons plan door te bellen naar 1-844-811-8899 (TTY 711) 8:00-20:00 EST, 7 dagen / week.

“Als je naar voren met een dienst of procedure die niet medisch noodzakelijk is bij een out-of-netwerk provider te verplaatsen, wordt u verantwoordelijk voor de volledige kosten gehouden.”

Om consumenten beter te bedienen, deze informatie, die is grondiger dan de afwijzingen in heel de website en in het plan beschrijving documenten, kunnen worden opgenomen of prominent verbonden met de andere relevante webpagina’s en in het plan opgenomen omschrijving documenten. Beter onthullingen zal de consument helpen beschermen Clover reputatie en houdt het bedrijf uit de problemen met CMS.

Het komt neer op

We kunnen niet zeker weten of Clover is gestopt met het verrichten van potentieel misleidende marketing praktijken tot begin volgend jaar, wanneer we kunnen achterhalen of CMS ontvangt klachten over het bedrijf na de klanten beginnen met de voordelen ervan in 2017. Op basis van wat wij kunnen vertellen uit te kijken naar het bedrijf de huidige online materialen, Clover lijkt alle door CMS vorig jaar gevraagde wijzigingen te hebben gemaakt. Maar er is nog ruimte voor verbetering in ervoor te zorgen dat klanten en potentiële klanten hun out-of-netwerk voordelen volledig te begrijpen.

Voor meer informatie, zie Hoe te kiezen voor de beste Medicare Advantage Plan en valkuilen van Medicare Advantage plannen.