Belastingen 101 voor gepensioneerden

De belastingontvanger Cometh “elk jaar, en niemand weet dit beter dan gepensioneerden die hun werkzame jaren doorgebracht het betalen van belastingen op hun inkomsten uit arbeid. Echter, zoals gepensioneerden een nieuwe fase van het leven, is het belangrijk voor hen om de verschillende fiscale regels pensioenen kennen, de sociale zekerheid, de investeringen, en andere vormen van inkomen na pensionering. Hieronder zijn vijf gebieden die problemen kunnen veroorzaken voor gepensioneerden en eventueel verhogen hun belastingschuld.

Pension Payments

de werkgever van de gepensioneerde niet bijdragen onthouden hun salaris, of
De bijdragen aan het plan werden gemaakt van tax-free of uitgestelde inkomsten

Aan de andere kant, Ashcraft zegt: “Dat pensioen is gedeeltelijk belastbaar indien zij na belastingen dollar bijgedragen.” En, als de gepensioneerde begon pensioenbetalingen ontvangen voor de leeftijd van 59½, zegt hij zij kunnen hebben om een ​​extra belasting te betalen op de vroege distributies.

Er zijn ook andere factoren die kunnen bepalen of het pensioen belastbaar is.

“Echter, indien het pensioen een IRA wordt gegooid en omgezet in een Roth IRA, dan zal worden belast tegen bekering, en zal gelden voor het kalenderjaar waarin de conversie is gebeurd”, legt Piershale.

Sociale zekerheid

het totale inkomen van de gepensioneerde en burgerlijke staat een rol spelen bij het bepalen van ifSocial uitkeringen belastbaar zijn. Volgens Ashcraft, als sociale uitkeringen zijn de gepensioneerde enige bron van inkomsten, ze zijn niet belastbaar. Echter, als de gepensioneerde ontvangt inkomsten uit andere bronnen, Ashcraft zegt gepensioneerden kunnen hebben om belasting te betalen over hun uitkering.

Piershale legt uit dat het hangt af van hoeveel andere inkomsten van de gepensioneerde heeft, en is ook gebaseerd op hoe ze bestand hun belastingen. “Van 50% tot 85% van hun voordelen kunnen worden blootgesteld aan belastingen, afhankelijk van hun inkomen en of ze bestand van een enkele of een gezamenlijke terugkeer.”

Dus wat wordt beschouwd als andere inkomsten? Piershale zegt overige baten omvat inkomsten uit werk, rente en dividenden. “Tax-free rente wordt meegenomen in de berekening, zodat de overheid bedacht een achterdeur manier om tax-free inkomstenbelasting,” voegt Piershale.

Om te bepalen of de voordelen belastbaar kan zijn, Ashcraft zegt gepensioneerden kan een snelle berekening die door de IRS te gebruiken: Voeg de helft van uw sofi-voordelen voor al uw andere inkomsten, met inbegrip van belastingvrije rente. Vergelijk vervolgens dit totaal aan de basis bedraagt ​​hieronder. Als uw totaal is meer dan het basisbedrag voor uw indienen status, dan een aantal van uw voordelen kunnen worden belast, stelt de website van de IRS.

Volgens de IRS, de drie basen bedragen:
25.000 $ – voor één persoon, een in aanmerking komende weduwe of weduwnaar met een kind ten laste of gehuwde personen afzonderlijk indienen die niet leven met hun echtgenoot op elk moment tijdens het jaar

32.000 $ – voor gehuwden gezamenlijk indienen

0 $ – voor gehuwden afzonderlijk indienen die in de loop van het jaar bij elkaar op elk moment woonden

Belastingschijf Wijzigingen

De meeste senioren maken de fout te veronderstellen dat wanneer ze met pensioen gaan, zullen ze vallen in een lagere belastingschijf, omdat ze minder inkomsten. Dit is echter niet altijd het geval. Bijvoorbeeld, volgens Piershale, gepensioneerden kan gaan in een hogere belastingschijf wanneer ze de leeftijd bereiken 70½ en worden gedwongen om de vereiste minimum distributies (REG-) van hun IRAS. “Ze moeten dit doen door 31 december van elk jaar of is er een nare boete van 50%.” Het eerste jaar een gepensioneerde draait 70½, zegt dat hij de IRS zal hen tot april 1van het volgende jaar te geven. Maar na dat eerste jaar, zegt hij dat ze zullen de annuleringskosten in rekening gebracht als ze niet voldoen.

Echter, Piershale suggereert manieren om dit te voorkomen. “Bijvoorbeeld, kunnen zij Roth conversies overwegen, terwijl in een onderste beugel, omdat de belastingen op het omzetten van een traditionele IRA om een ​​Roth zijn het gevolg van het kalenderjaar van de conversie.” Dus, Piershale zegt dat ze nodig hebben om genoeg conversies te doen te vullen hun lagere belastingschijf elk jaar voordat ze 70½ bereiken.

De netto-investering Inkomstenbelasting

Piershale zegt ook dat er een nieuwe belasting die gepensioneerden moeten zich bewust zijn van: de netto-inkomsten belasting van 3,8%. “Dit wordt toegepast op de laagste van:. Netto-inkomsten uit beleggingen of de overmaat aan gewijzigde bruto-inkomen (MAGI) over bepaalde drempels”

Voor alleenstaande belastingplichtigen, Piershale zegt de drempel is $ 200.000, en voor de gezamenlijke filers, is het $ 250.000. En hij herinnert de lezers over de hierboven genoemde voor gepensioneerden in de buurt van de leeftijd 70½ REG-. “Als uw inkomen is in de buurt van deze drempels voordat je zelfs begonnen met het nemen van REG-, waarschijnlijk als je beginnen met het nemen van de REG-, het zal duw je over de drempel”, waarschuwt Piershale.

Estimating en Filing Taxes

Als deze voordelen zijn belastbaar, gepensioneerden zijn er twee mogelijkheden. Kenningtonsays ze kunnen betalen verwachte kwartaalcijfers belastingbetalingen, of ze kunnen vragen om deze belastingen maandelijks ingehouden van hun pensioen, sociale zekerheid inkomen, rente, enz., Hebben door het indienen van een van de volgende vormen aan de organisatie die verantwoordelijk is voor de betaling van de volgende inkomsten:
• Formulier W-4 voor lonen en militaire pensioen pay

• Form W-4P voor pensioenen en lijfrenten

• Form W-4V voor Sociale Zekerheid en spoorweg pensioen

Het komt neer op

Bij werknemers met pensioen gaan, kunnen zij verschillende regels van belastingheffing tegenkomen. Het verhogen van het niveau van hun financiële geletterdheid door het begrijpen van deze regels kan helpen gepensioneerden de juiste beslissingen nemen om hun belastingschuld te verlagen.