Adviseurs: Uw Women Klanten zijn niet allemaal hetzelfde

Financiële adviseurs werken met vrouwelijke cliënten moeten begrijpen dat, net als mannelijke cliënten, de financiële situatie van elke vrouw is anders. Het advies teruggegeven moet worden afgestemd op de individuele situatie van elke klant. Er zijn vrouwen die net beginnen in hun loopbaan, die ouder zijn en meer gevestigde en er zijn vrouwen die pas enkele, onder anderen.

Volgens een studie van 2014 Ameriprise, vrouwen en financiële macht, 56% van de vrouwen delen in de besluitvorming verantwoordelijkheden huishouden financieel, terwijl 41% zijn de enige financiële beslissers. Het onderzoek gaf ook aan dat slechts 4% van de vrouwen enquête had geen inbreng in het huishouden financiële besluitvorming. (Voor meer informatie, zie: What Women Want vanuit een financieel adviseur.)

Investment News en tijdschrift Kiplinger samengewerkt om vrouwelijke beleggers enquête om greep te krijgen op de verschillen tussen hen door factoren zoals burgerlijke staat, leeftijd, de status van het werk en het niveau van welvaart om een ​​beeld van hoe verschillende vrouwen cliënten kunnen krijgen. Financieel adviseurs op zoek om te werken met vrouwelijke klanten nodig hebben beslist om deze verschillen te begrijpen als ze proberen om hen het land als klant.

Vrijgezelle vrouw

Volgens de enquête, alleenstaande vrouwen met minstens $ 1 miljoen aan belegbaar vermogen gekenmerkt zichzelf als boven het gemiddelde in termen van hun risicotolerantie. Dit komt overeen met ongeveer een derde van alle vrouwelijke beleggers algemeen. Deze groep voelt alsof ze zijn goed geïnformeerd over de investeringen, maar dat ze op zoek gaan naar financiële adviseurs in de hoop van leren nog meer over het investeren in het proces van hun relatie met die adviseur.

weduwen

Weduwen als groep de neiging minder vertrouwen in hun financiële kennis en het vermogen om hun beleggingen te beheren. Volgens de enquête, slechts 43% van de weduwen voelde zeer deskundig in vergelijking met 53% van de vrouwen de respondenten in het algemeen. (Voor meer informatie, zie: De unieke manieren benaderen vrouwen Finance.)

Misschien is een van de redenen waarom het betrouwbaarheidsniveau is lager bij weduwen is dat de huidige generatie vrouwen in deze situatie vaak beroep op hun man naar de financiële zaken af ​​te handelen. Deze klanten hebben veel van de hand houden, althans in het begin, uit hun financieel adviseur. Veel van deze vrouwen hebben nog nooit om financiële beslissingen te nemen, terwijl hun echtgenoten in leven en hen te helpen hun financiële situatie te beoordelen en te articuleren hun financiële doelen kan een lange weg te gaan naar het cementeren van een succesvolle klantrelatie waren.

Het cultiveren van deze groep vrouwelijke cliënten kunnen beginnen voordat ze weduwe geworden. Een hoog percentage van de nieuw-single vrouwelijke klanten zullen overstappen van de financieel adviseur zij gezamenlijk gebruikt met hun echtgenoten tijdens het huwelijk. Een van de redenen vaak aangehaald is dat ze voelde de adviseur ofwel gesproken naar beneden om hen of primair gericht op hun echtgenoten als cliënten.

Gescheiden vrouwen

Oudere gescheiden vrouwen hebben een aantal van dezelfde problemen als weduwen. Zij mogen niet betrokken zijn geweest bij de financiële besluitvorming tijdens het huwelijk en ze worden nu geconfronteerd met het zijn financieel onafhankelijk zijn, misschien wel voor het eerst in vele jaren. Deze groep vrouwen kunnen bang zijn van het opraken van het geld, een geldige angst voor velen. (Voor meer informatie, zie: Waarom Widows laten hun Advisors?)

Financiële adviseurs die willen werken met deze klanten nodig hebben om hen te helpen focussen op pensioen en om zeker te zijn dat alle mogelijke middelen en bronnen van inkomsten worden verantwoord. Dit geldt ook voor sociale uitkeringen via hun ex-man het werk van de winst record dat ze in aanmerking komen voor.

Vrouw Breadwinners

Volgens een recent Investment News artikel “Wives verdiende meer dan hun echtgenoten in ongeveer 38% van de huwelijken in de VS in 2009, volgens het Bureau of Labor Statistics. En de US Census Bureau gevonden in 2011, dat in 40% van de huishoudens met kinderen, de moeder was de enige of primaire provider. ”

Het artikel noemt verschillende kenmerken van deze groep vrouwen beleggers: Retirement inkomen planning is de top service dat vrouwelijke kostwinners waarde.
Meer dan tweederde van deze groep gekenmerkt zichzelf als “zeer goed geïnformeerd” over beleggen in vergelijking met ongeveer de helft van alle vrouwelijke beleggers.
Professionele vrouw hebben meer kans om de hulp van een financieel adviseur dan andere vrouw investeerders te zoeken.

vrouwelijke leidinggevenden

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 44% van de vrouwelijke managers werken met een financieel adviseurs, tegenover 39% van de vrouwen in het algemeen. Meer dan de helft van de vrouwen in deze groep gaf aan dat de website van hun financieel adviseur was een top factor in hun zoektocht naar een adviseur. Deze vrouwen waren waarschijnlijk ook een seminar of educatief evenement gesponsord door de adviseur bij te wonen. (Voor meer informatie, zie:. Hoe Financial Advisors mishandelen vrouwen (en What Women Can Do About It))

Toegespitst op specifieke groepen van vrouwen

Atlanta gevestigde financieel adviseur Russ Thornton stelde in een artikel in Financial Planning dat financieel adviseurs richten op specifieke types van vrouwelijke cliënten. “Het beste wat je kunt doen is te smal en specifiek bij het benaderen van je doelgroep,” zegt hij. Door te focussen op een niche financieel adviseurs kunnen raken erkend als experts in die niche.

Het komt neer op

Financiële adviseurs die willen werken met vrouwen klanten moeten begrijpen dat ze zijn een diverse groep met verschillende financieel advies nodig heeft. Of vrouwelijke executives, weduwen of anderen is het belangrijk om zich te concentreren op de unieke behoeften van een bepaalde vrouwelijke cliënt als voor mannelijke cliënten. Adviseurs kunnen overwegen zich te concentreren op een bepaalde niche van vrouwelijke cliënten en steeds een erkend expert in die niche. (Voor meer informatie, zie: Waarom vrouwen kiezen Vrouwen voor financieel advies.)