Adviseurs: Hoe voor te bereiden voor uw toekomstige klanten

Financieel adviseurs die de hoogte van de industrie zijn zich bewust van een aantal grote, vegen trends: robo-adviseurs, jongere Millennial en Gen X-clients, 24/7 toegang tot financiële informatie en nog veel meer. Maar recent onderzoek van Roubini ThoughtLab gevonden dat deze industrie verandert zijn sneller en gevolgschade dan men zou verwachten.

In een gezamenlijk project, gesponsord door de Bank of Montreal, State Street, CFA Institute, Cisco Systems en nog veel meer, onderzoekers ondervraagde 2.000 beleggers en 50 investeringen providers over de hele wereld. Hier is wat ze gevonden. (Voor gerelateerde lezen, zie: Adviseur Technology en de Nieuwe Fiduciary regel.)

Verreikende Industry Veranderingen

Het gezicht van de financiële sector, de financiële klanten en de algemene verdeling van de welvaart is het transformeren. Door 2021, het rapport voorspelt dat huishoudelijke middelen zal groeien tot $ 89000000000000 in de top 25 internationale markten. De gegevens suggereren dat de grootste winst in rijkdom komt uit opkomende markten zoals China en Mexico. Van dat 89000000000000 $ verwachte groei, de Roubini ThoughtLab onderzoek voorspelt dat de helft van de rijkdom zal worden beheerd door financiële professionals.

2021 zullen vrouwen worden verwacht dat ze het vermogen te beheren door overerving en hun financieel succes volgens het hoofd van RBC, een van de bij het onderzoek betrokken ondernemingen. Verder is het op grote schaal bekend dat gedurende de komende drie tot vier decennia, $ 30000000000000 in welvaart zal worden overgenomen door Millennials.

Technologie evolueert snel in de financiële dienstverlening arena. Financieel adviseurs zijn gewaarschuwd om ofwel aan te passen of te worden achtergelaten. Tweeënvijftig procent van de ondervraagden, met inbegrip van Millennials, Gen X en Baby Boomers, verwachten 24/7 beschikbaarheid en over-apparaat toegang tot hun financiële rekeningen. Niet verrassend, 43% van de groep die op zoek zijn naar diensten op maat. Uiteindelijk, als behoeften van de klant wordt voldaan, meer dan de helft van de ondervraagden zei dat ze zijn geneigd om over te schakelen naar adviseurs dat hun eisen kan voldoen. (Voor gerelateerde lezen, zie: Wat Advisors moet weten over Gen X en Gen Y)

How to Serve Future Clientele

Advisors op zoek om te overleven en gedijen in de komende decennia nodig hebben om te begrijpen wie hun klanten zijn en werken om hun behoeften te voldoen. Met andere woorden, adviseurs die erin slagen in de toekomst: Keur de nieuwste technologie
Bieden mobile analytics
Hebben vertrouwd cyber security platforms
Toegankelijk zijn op alle apparaten
Zorg voor 24/7 toegang tot de account
Gebruik social media wijselijk
Comfortabel werken met een divers klantenbestand

De competitieve landschap en de veranderende technologieën dwingen adviseurs om te concurreren in een lagere kosten en lagere-fee omgeving. Adviseurs moeten om waarde toe te voegen door middel van persoonlijk advies en service terwijl kosten laag. Daarnaast is de nieuwere en tech-savvy investeerders van de toekomst te begrijpen dat het advies van hun adviseur zal moeten alfa-en niet alleen de markt-matching prestaties te creëren. De klant in 2021 zal de toegang tot een bredere beleggingscategorieën te zoeken. In aanvulling op aandelen, zal Millennials en jongere klanten kijken naar alternatieven zoals vastgoed, hedgefondsen, valuta, grondstoffen en maatschappelijk verantwoorde beleggingen.

Om concurrerend te blijven, de financieel adviseur van de toekomst moet een holistische mix van diensten die een breedte van de activa, veel methoden van contact, gedegen advies en always-on toegang account bevat te bieden. In 2021, 57% van de ondervraagde adviseurs verwachten dat digitale leiders te worden in hun sector. De bedrijven nemen het voortouw in deze gebieden zijn onder andere grote spelers zoals Citigroup, UBS, Fidelity Investments, Charles Schwab en The Vanguard Group. Veel van deze mega-spelers hebben al robo-adviseur componenten voor hun klanten.

Het komt neer op

Onafhankelijk financieel adviseur bedrijven moeten manieren vinden om de zich ontwikkelende cliënten van 2021 en verder dienen te ontdekken. Om te kunnen concurreren met de grote spelers, zullen ze nodig hebben om de toekomst van hun vakgebied te begrijpen, FinTech wealth management oplossingen aannemen, onderscheiden zich via superieure service en haak de klanten van morgen. (Voor gerelateerde lezen, zie: Hybrid Robo-Advisors naar Pure Robos overtreffen. Study)