Accounting Interview Vragen

Accounting is een zeer dynamisch veld met een enorme omvang. Het onderstaande artikel geeft een overzicht van de boekhoudkundige interview vragen die weer in een interview kan worden gebracht om de kennis van de kandidaat te meten.
Accountants zijn uiterst belangrijk de werknemers van een organisatie. Hoewel hun functieprofiel omvat een groot aantal behind-the-scene plichten, hun tijdige uitvoering houdt de organisatie functioneren. Er zijn verschillende types en subtypes van accountants, die betrokken zijn bij verschillende taken, zoals accountants voor krediet, op te nemen, en de analyse van krediet-gerelateerde activiteiten van de organisatie. Investment accountants houden van de verschillende investeringen gerelateerde records, en het personeel accountants zijn verantwoordelijk voor alle financiële transacties personeelszaken. Een lijst is hieronder weergegeven voor de werkgevers geconfronteerd met een dilemma met betrekking tot vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Accounting Interview Vragen

Dit veld is vrij uitgestrekt en dynamisch. Elk begrip heeft een andere betekenis in de veelheid van studiemateriaal beschikbaar. De antwoorden zijn afhankelijk van een groot deel van de huidige financiële toestand van het bedrijf.

Vragen Waarom heeft u gekozen voor accountancy als je carrière?
Welke accounting software bent u bekend met?
Zal in staat zijn om te werken in de tijd als het einde van het boekjaar benaderingen? (Antwoord moet ja zijn, hoewel het niet echt nodig is.)
Wilt u over-de tijd als het einde van het boekjaar benaderingen werken? (Logical antwoord is: ‘Ik zou niet te want ik heb een gewoonte van het houden van alle boeken ongedateerde en trouw aan feit’.)
Nadat je terug van boodschappen doen komen, heb je meteen alle dingen in de koelkast of de kast te zetten? (Logische antwoord moet ‘ja’ te zijn)
Hoe laat kwam u voor dit interview? (Antwoord: perfect in de tijd)
Zou u in staat zijn om boeken van de jaarrekening op te stellen met behulp van slechts een set van papier en een pen? (Als het antwoord ja is, dan heb je een zeer goede kandidaat zitten in front of you)
Heeft u het zakelijke gedeelte van de krant elke dag te lezen?
Gegeven een keuze, zou u liever een salaris van onder de tafel, zonder enige aftrek en belastingen? ( ‘Ja’ is de slechtste antwoord dat gegeven kan worden.)
Wil je een compromis over de kwaliteit om grotere hoeveelheid van de productie te krijgen? (Logical antwoord moet niet zijn.)
Entry-Level Vragen
De bovengenoemde vragen zijn gegeneraliseerd in de natuur en wil je een indruk over de geschiktheid en de ernst van de persoon te geven aan het behoud van de stiptheid in de richting van de boekhoudkundige functies. De volgende zijn enkele vragen die u zou helpen om de kennis van de persoon te testen.

1. Wat is de betekenis van Dr en Cr in het grootboek boeken en wat is het effect van één transactie is op elke kolom?
De termen Dr en Cr staan ​​voor ‘debet opgenomen’ en ‘credit opgenomen en worden veel gebruikt in de dubbele entry systeem. Elke vorm van de uitgaven en het verlies is opgenomen op de debetzijde, en wat wordt gewonnen of profiteerde tijdens de transactie gaat naar de creditzijde.

2. Vanuit het oogpunt van het bedrijf, wat is beter BTW of omzetbelasting?
BTW is beter dan omzetbelasting, want ondanks de betrokken compliance, de belastingbetaler moet betaalt alleen wat waarde is toegevoegd in het product. Een ander voordeel is dat de btw het bedrijf waardevolle belastingkrediet te krijgen.

3. Wat is beter, tijdige betaling van voorschot aan een geldschieter uit een bankrekening, of casual reserve, of een te late betaling?
Het antwoord in deze situatie kan lastig te interpreteren zijn, maar een betaling uit een reserve als instroom van contant geld in de nabije toekomst is verzekerd, is beter dan te late betaling. Maar, als de instroom niet is verzekerd, dan late betaling is een betere keuze.

Om beter te kunnen vragen te stellen, kunt u ook een accountant of een financieel expert binnen het bedrijf te raadplegen. De enige kwaliteit die je uit moet kijken naar een combinatie van punctualiteit en een goede kennisbasis. Vergeet echter niet, de bovenstaande vragen zijn slechts een gids. Voor alles wat je weet, kan uw vragen idioot en zelfs niet relevant voor de kandidaat lijken. Je focus moet echter niet op de antwoorden, maar de manier waarop hij / zij beantwoordt.

Disclaimer: De bovenstaande artikel is alleen voor informatieve doeleinden en geen bijzondere manier van handelen te bevelen.