6 tips om te stoppen met zorgen te maken over Retirement

Als je aan begint in de buurt van 65 jaar, en u zich zorgen over uw vermogen om met pensioen bent, kun je geen zorgen te maken op dit moment. Om botweg te zeggen, is het waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

“Veel babyboomers zijn gerezen te geloven in een pensioenverplichting van een werkgever met wie ze brachten 25 of meer jaren. Dus hun focus was niet op ‘het behoud van’ de rijkdom creëerden ze door te werken door te investeren “, zegt Dominique J. Henderson, oprichter van DJH Capital Management in Desoto, Texas. “Ze waren grotendeels afhankelijk van iemand die het subsidiëren van hun pensioen door middel van maandelijkse betalingen totdat ze stierven. Dit is zelden het geval is met de overgang van toegezegd-pensioenregelingen aan toegezegde bijdrageregeling. Met slechte of geen advies, heb je een generatie van mensen die geconfronteerd worden met langere werken zoals ze bijna drie decennia van de totale groei van de beurs hebben verloren. ”

Laten we eens een harde kijken naar de feiten en maak limonade uit die citroenen, met deze zes goede redenen om te stoppen met zorgen te maken over hun pensioen.

1. Maak je geen zorgen. Doe mee aan de Menigte

Als een Baby Boomer, heb je genoeg gezien van trends komen en gaan, en pensioen op de leeftijd van 65 is een van degenen die is gekomen en gegaan.

Pensioenen zijn relatief zeldzaam geworden. Gezondheidszorg is duur geworden. De 401 (k) werknemer pensioensparen plan werd verondersteld om een ​​modern alternatief voor een pensioen. Maar volgens Transamerica Center for Retirement Studies (TCRS), de mediane totaal in 401 (k) rekening of rekeningen een Baby Boomer huishouden wordt geschat op $ 127.000.

Dat is een mooi stuk van verandering. Maar een Baby Boomer levensverwachting is nu 82,7 jaar voor een man, en 85,3 voor een vrouw. We zouden de wiskunde ($ 127.000 gedeeld door 17,7 jaar, of $ 127.000 met 20,3) te doen, maar het is te deprimerend om te overdenken.

Je kunt je afvragen hoe dit wordt verondersteld om u te helpen stoppen zorgwekkend. Hier is hoe: Houd rekening met de omvang van de babyboomgeneratie. Als je een Baby Boomer, je bent een van een groep die de trends zet. En, uit keuze, alsmede de noodzaak, de trend is over het houden van actief is, op het werk en in het spel, na de leeftijd van 65 jaar.

2. Maak je geen zorgen. Je hebt opties.

Wie met pensioen gaat deze dagen, toch? In een onderzoek van TCRS, tweederde van de Baby Boomers zeiden dat ze van plan om te werken na de leeftijd van 65, of niet van plan om ooit met pensioen.

Dat is een radicale verandering in het denken van de generatie van hun ouders. Maar het moet worden verwacht. Baby Boomers, zei TCRS president Catherine Collinson, “zijn kantelen aloude veronderstellingen over werken tot de leeftijd van 65, waarin wordt opgeroepen tot dramatische veranderingen in de huidige werkkring praktijken, en waaruit blijkt dat het pensioen en werken elkaar niet uitsluiten.”

Uit het onderzoek blijkt dat veel eigenlijk willen werken dan 65 jaar, omdat ze genieten van wat ze doen. Maar de meesten denken dat ze zullen moeten werken om een ​​toereikend inkomen en fatsoenlijke voordelen voor de gezondheid te behouden. (Voor meer informatie, zie pensionering niet dat je moet stoppen met werken.)

Gelukkig, “je kunt werken en de volledige sociale uitkeringen ontvangen net zo lang als je volledige pensioengerechtigde leeftijd,” zegt Mark Hebner, oprichter en voorzitter van Index Fund Advisors, Inc., in Irvine, Californië. “Je moet ook voorzichtig zijn als u het ontvangen van de sociale zekerheid handicap of Supplemental Security Income betalingen. ”

3. In plaats van zorgen te maken, Take a Chance

“Pensioen en werken elkaar niet uitsluiten.” Wat betekent dat, hoe dan ook, tenzij het een verwijzing naar de eikel in de hoek kast, die op de baan slapen?

Als ze bereiken of benadering 65-jarige leeftijd, werknemers willen blijven de vaardigheden en ervaring die ze geleerd in een leven lang gebruiken. Maar ze zou willen verschuiven naar minder uren of meer flexibele werktijden, een meer lonende rol in een gerelateerd veld of zelfs een tweede carrière, toont het onderzoek.

Dat klinkt aantrekkelijk, maar de grootste barrière kan uw huidige werkgever. In de TCRS enquête, werkgevers betaalde lippendienst aan de waardevolle bijdragen van hun oudere werknemers. Maar de oudere werknemers waren niet zo zeker over de werkelijke omvang van de inzet van hun baas. Zo kan het nodig zijn om een ​​kans te nemen en iets anders moesten zoeken naar alternatieven. (Voor een aantal suggesties, zie 10 Money-Making Jobs voor gepensioneerden.)

4. Stop met je zorgen te maken. Declare Independence

Als u niet zeker weet, misschien is het tijd om een ​​risico te nemen en te overwegen het bouwen van een freelance carrière. Je hoeft niet om hele-hog gaan en stoppen met je baan. Presenteer uw vaardigheden op een van de vele websites die overeenkomen freelancer professionals met klanten en test de wateren. Deze lijst van Entrepreneur.com, is niet volledig, maar het geeft je een idee van de mogelijkheden die nu binnen handbereik, dankzij het web te geven. (En bekijk Beste Freelancen Jobs voor gepensioneerden.)

5. Veranderingen maken. Verminder Worrisome kosten.

Uw levensstijl kan heel goed zijn tientallen jaren geleden opgericht, als je begonnen, of het anticiperen op een succesvolle carrière, een gezin en een comfortabel huis. Kijk eens om je heen en overwegen: Is dit waar je wilt zijn, want wat je nu begint – of anticiperen op – in de toekomst?

Uw prioriteiten zijn immers heel anders. Als je in een goede school district is niet belangrijk. Omdat het vlak bij culturele bezienswaardigheden en recreatieve voorzieningen kan zijn. Uw huis heeft waarschijnlijk te veel ruimte – en te veel spullen. De trap kan heel goed worden steeds een probleem voor je knieën. En, echt, is niet maaien van het gazon een verspilling van tijd?

Vind een nieuwe manier van leven die geschikt is voor u nu. Het zal waarschijnlijk kost minder, het nemen van een beetje van de druk op u en de uwen. Dit downsizing trend onder oudere Amerikanen is al lang voorspeld, maar nogmaals de Baby Boomers hebben getrotseerd verwachtingen blijven zetten. In een blog posting, makelaar Kevin B. Morrowsuggests dat veel babyboomers erover nadenkt, zelfs dagdromen over, maar uiteindelijk kan niet helemaal de sprong te wagen. Een columnist van The Wall Street Journal, aan de andere kant, speculeert dat de grote golf van downsizing alleen is nog niet gearriveerd.

“Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste gepensioneerden uiteindelijk nodig slechts 60% tot 80% van hun pre-pensioen met pensioen”, zegt Hebner. “Toch, op zoek naar verdere krimpen kan hypotheek betalingen te elimineren – dat is een van de grootste uitgaven voor de meeste beleggers -. Onroerendgoedbelasting en zelfs de stress die wordt geleverd met het bezitten van een groot huis”

6 Maak Bigger Changes. Verliezen Bigger Zorgen.

Ongeveer 3,3 miljoen Amerikaanse babyboomers overweegt met pensioen in het buitenland, volgens Travel Market Report enquête. Voor hoogste de eerste motivatie is noodzakelijk goedkoper leven. Dit hoeft niet. Wonen in het buitenland is niet alleen goedkoper leven; het gaat over het leven goed. Er zijn veel plaatsen in de wereld waar de Amerikanen tegen een fractie van de prijs van thuis kunnen wonen, met eerste wereld voorzieningen. Uit om uw zoekopdracht over de hele wereld, probeer deze lijst International Living van de beste plaatsen in de wereld met pensioen te gaan.

“Het leven in het buitenland wordt steeds meer een slimmere keuze voor vele gepensioneerden, vooral die wonen op een strakker vast inkomen”, zegt financieel planner Carlos Dias Jr., oprichter van Excel Tax & Wealth Group in Lake Mary, Fla. “Europese landen zoals Portugal hebben goedkopere kosten, zoals voedsel, gezondheidszorg en zelfs energie. Hoewel belastingen zijn een beetje hoger dan in de VS, wordt de omzetbelasting vaak inbegrepen in de prijs van goederen, dat is eigenlijk lager is dan hier. ”

Het komt neer op

Je bent waarschijnlijk ziek van die mantra over “denken buiten de doos.” Maar de gedachte van het pensioen op de leeftijd van 65 kan een van die dozen die u niet wilt om binnen te komen te zitten zijn. Denk aan uw vele opties, en ga vanaf daar.